Kapela Migrain vydala pri príležitosti 30. výročia smrti Kurta Cobaina skladbu Mundane

18.05.2024 18:15 Považskobystrická kapela Migrain vznikla v roku 2019 okolo speváka a gitaristu Dušana Masného. Projekt štyroch muzikantov s prvotným cieľom predstaviť poslucháčom hudbu vychádzajúcu z doposiaľ nezrealizovaných nápadov a úryvkov, ktoré sa nazbierali počas niekoľkých rokov.

Paul McCartney sa stal prvým hudobníkom-miliardárom v Spojenom kráľovstve

18.05.2024 18:15 Paul McCartney sa stal prvým hudobníkom-miliardárom v Spojenom kráľovstve. Vyplýva to z najnovšieho zoznamu najbohatších ľudí alebo rodín žijúcich v krajine zostavenom nedeľníkom The Sunday Times, ktorý zverejnili v piatok.

Konšpiračné médiá aj obvinený netopier: Toto všetko spojila skupina Papa Akimbo v pesničke Wow Wow Yeah!

18.05.2024 18:15 Rockeri z bratislavskej skupiny Papa Akimbo vydali na digitálnych platformách svoj už druhý singel v poradí, pesničku s názvom Wow Wow Yeah!

Slash vydal album Orgy of the Damned. Spolupráca s Demi Lovato dvihla nejedno obočie

17.05.2024 19:00 Gitarista legendárnych Guns N' Roses dnes vydal nový sólový album. Nahrávka s názvom Orgy of the Damned hostí mnoho prizvaných spevákov. Tí spolu so Slashom vzdávajú hold bluesu, ktorý je pre amerického gitaristu podstatným zdrojom inšpirácie. Nahrávka pozostáva prevažne z bluesových coververzií.

FOTO: Brian May v Bratislave vystúpil aj s The Offspring, Celeste Buckingham a Slovenskou filharmóniou

17.05.2024 19:00 Spoluzakladateľ festivalu Starmus a legendárnej skupiny Queen, gitarista a astrofyzik Brian May, je v Bratislave už týždeň. Okrem toho, že bol špeciálnym hosťom na otváracom koncerte Jeana-Michela Jarrea Most z budúcnosti, sa predstavil na pódiu aj v stredu večer počas odovzdávania medailí Stephena Hawking za vedeckú komunikáciu. Súčasťou podujatia bol koncert s názvom Sonic Universe, počas ktorého vystúpila kapela The Offspring, hudobníčka Laurie Anderson, spevák Tony Hadley aj Celeste Buckingham.

Štefánikove deti majú debutový album. Pomôžte im s jeho vydaním

17.05.2024 19:00 Obyčajné aj neobyčajné pesničky po slovensky. Pôvodná tvorba, muzikantská synergia a uvoľnenosť. To je príznačne nazvaná skupina Štefánikove deti, ktorá nahrala svoj debutový album Mlyny.

Billie Eilish má nový album. Je návratom k modrovlasej tínedžerke, ktorou bývala

17.05.2024 19:00 Úderom piatkovej polnoci sa Billie Eilish podelila so svojím tretím štúdiovým albumom Hit Me Hard and Soft. Na desiatich skladbách spolupracovala s bratom Finneasom. Vydaniu albumu nepredchádzali žiadne single, speváčka sa rozhodla dať fanúšikom celý album naraz.

Beth Gibbons z Portishead vydala sólový album spolu so singlom Lost Changes

17.05.2024 19:00 Frontmanka skupiny Portishead prichádza s debutovým sólovým albumom Lives Ooutgrown. Desať pesničiek vznikalo v priebehu desiatich rokov a sú najosobnejšími skladbami, aké kedy Beth Gibbons napísala.

Lucie Bílá prináša poctu Petrovi Hapkovi k jeho nedožitým 80. narodeninám

17.05.2024 19:00 Lucie Bílá v rámci svojej bohatej a úspešnej kariéry nahrala a naspievala piesne mnohých mimoriadnych autorov, medzi ktorými nechýba ani dvojica Petr Hapka a Michal Horáček.

Stroon vydal nový singel Tectoniclifting. Zhudobnil v ňom márnu snahu zmeniť to, akí sme

17.05.2024 19:00 Transformácia človeka, jeho osobnosti a vlastností, môže niekedy pripomínať snahu zdvihnúť tektonickú dosku. Predstavu o tom, ako toto úsilie asi môže znieť, vám dá nový album elektronického producenta Stroona. Prvou zverejnenou ukážkou je singel Tectoniclifting, ktorý cez éterické trávnice, japonské perkusie, tranceové syntetizátory a hmlovú sirénu vyjadruje veľkosť, a zároveň márnosť úsilia stať sa iným, než som.

Katarína Knechtová sa fanúšikom predstaví na piatich exkluzívnych koncertoch Svety Tour 2024

16.05.2024 20:15 Speváčka a skladateľka Katarína Knechtová vyráža na exkluzívne turné. Jedna z našich najlepších speváčok predstaví svoje autorské skladby v špeciálnych úpravách a hudobnom prevedení tak, ako ste ich doteraz ešte nikdy nezažili. Na piatich exkluzívnych koncertoch od Bratislavy až po Prešov prinesie Katka originálne pódium, ktoré sa aktuálne vyrába v Londýne. Príďte zažiť atmosféru výnimočných Svetov Katky Knechtovej a nechajte ich prepojiť s tými vašimi.

Kašlite na recenzie: Back to Black o Amy Winehouse nie je zlý film. Len nevieme, či netápe v tme

16.05.2024 20:15 Jeden z najsmutnejších príbehov novodobej histórie populárnej hudby pozná publikum za posledných dvadsať rokov dvojako. Najprv sme boli svedkami verzie "naživo" a po smrti extrémne talentovanej speváčky doplnili kontext dokumenty. Nový film, tentokrát hraný, vyzerá byť navyše, ale snaží sa doložiť tretí rozmer – pohľad Amy Winehouse.

Zayn Malik vydá country album. Nechce však byť porovnávaný s Beyoncé

16.05.2024 20:15 Očakávaný album Zayna Malika sa vychádza už zajtra 17. mája. Nahrávka Room Under the Stairs bude ovplyvnená žánrom country. Spevák ale upozorňuje na to, že vznikal prirodzene a nejde o prispôsobovanie sa aktuálnym hudobným trendom. Obáva sa ale porovnávania s Beyoncé a špekulácií ohľadom prvoplánu.

Tradičné nástroje z Ukrajiny aj tanečné beaty: Onuka zahrá už túto nedeľu v Bratislave!

16.05.2024 20:15 Pred pár rokmi si podmanili svet netradičným spojením elektroniky a tradičnej hudby z Ukrajiny. Potom prišla vojna, ktorá zmarila všetky ich sny a nádeje, a uvrhla ukrajinský národ do ťažkej každodennej reality. No pokiaľ sú stále napojení na dedičstvo svojich predkov, má pre nich stále význam tvoriť a hrať.

Na český trh vstupujem s veľkou pokorou, priznáva Filip Jančík. Fanúšikovia by ho radi videli v O2 aréne

16.05.2024 20:15 Širokou verejnosťou najžiadanejší a najznámejší slovenský huslista Filip Jančík má čerstvo za sebou sériu úspešných koncertov v Českej republike. Tamojšie publikum potešil tento rok už dvakrát, keď od februára do polovice mája odohral počas dvoch koncertných šnúr v deviatich mestách dovedna štrnásť vystúpení.