V Paríži sa v noci zrútila časť obľúbenej atrakcie, ročne ju navštevuje 600-tisíc turistov

25.04.2024 16:00 V noci na dnešok sa v Paríži zrútili krídla veterného mlyna, symbolu známeho kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentúra AFP s odkazom na vyhlásenie hasičov. Podľa nich si incident nevyžiadal žiadne zranenie. Príčiny nehody, ktorá postihla jeden z najznámejších objektov vo francúzskej metropole, sú teraz predmetom vyšetrovania.

Vo Viedni vydražili dlho nezvestný obraz Gustava Klimta: Nový majiteľ zaň ponúkol rekordnú sumu

25.04.2024 16:00 Podobizeň slečny Lieserovej od Gustava Klimta, ktorý bol dlhý čas považovaný za stratený, sa dnes vo Viedni vydražil za 30 miliónov eur. Informuje o tom agentúra APA, podľa ktorej sa odhadná cena pohybovala medzi 30 a 50 miliónmi eur. Aj tak aukcia jasne prekonala doterajší rakúsky rekord.

Slávnej pevnosti hrozí skaza, Boyard ničia nápory vĺn

25.04.2024 06:00 Pevnosť Boyard, ktorá sa stala dejiskom rovnomennej francúzskej televíznej súťaže, ohrozujú rozmary počasia. Kvôli nedostatočnej ochrane pred nápormi vĺn je táto pamiatka z 19. storočia, ktorá sa nachádza v Atlantickom oceáne medzi ostrovmi Oléron a Aix, "odsúdená na skazu", uviedol v tlačovej správe západofrancúzsky departement Charente-Maritime, ktorý vyhlásil verejnú konzultáciu.

Od streetfoodu po michelinský luxus: 6 tipov na skvelé gastrozážitky v Dubaji, aj s cenami!

25.04.2024 06:00 Dubaj je skutočným turistickým rajom. Ponúka širokú paletu atrakcií, kde si každý nájde svoje, a to platí aj o gastronómii. V najslávnejšom emiráte sa môžete skvelo najesť aj za pár eur, ak však túžite po luxusnom zážitku s úžasnými výhľadmi a umeleckým dielom na tanieri, toto mesto vás priam nadchne. Prezradíme, kde sa najete najlepšie, kde sa najviac dozviete a tiež to, že výborné jedlo za sympatickú cenu zoženiete aj priamo pod ikonickou Burdž Chalífou.

Vedci zistili, kde bol pochovaný Platón: Píšu o tom staré zvitky

24.04.2024 19:30 Na základe štúdia tzv. herkulánskych zvitkov sa podarilo zistiť, kde bol v Aténach pochovaný antický filozof Platón. Uviedol to taliansky vedec Graziano Ranocchia, píše TASR podľa agentúry ANSA.

V turistických destináciách spozorovali obrovský hmyz: Zabíja iné zvieratá, ľudí bolestivo hryzie

24.04.2024 19:30 Cyprus, Turecko aj Chorvátsko. Vo viacerých krajinách na juhu Európy zaregistrovali výskyt raritného hmyzu, ktorý môže ľuďom spôsobiť bolestivé uhryznutie. Vedci domácich aj turistov varovali, aby si na obrovské vodné ploštice dali pozor.

Traja vrahovia medzi umelcami: Prebodol Caravaggio soka pri súboji?

24.04.2024 08:45 V kaluži krvi leží 28. mája 1606 na „tenisovom dvorci“ v centre Ríma bezvládne telo. Patrí mladému fičúrovi Ranucciovi Tomassonimu. O život ho na neobvyklom mieste pripravil známy maliar. Je pravda, že sa umelec pokúsil Tomassoniho pred smrťou aj vykastrovať?

Havaj príde o jednu z najobľúbenejších atrakcií: Schody do neba pochovali nedisciplinovaní turisti

23.04.2024 22:00 Koncom apríla sa začne likvidácia jednej z turistických atrakcií na Havajských ostrovoch. Schody Haiku na ostrove Oahu doplatili na nedisciplinovanosť návštevníkov. Mestská rada Honolulu preto rozhodla o ich demontáži. TASR informuje podľa webu CNN.

Fantastická novinka pri Košiciach: V Gombaseku otvorili nový zipline

23.04.2024 22:00 Areál Gombaseku zažíva nebývalý rozmach. Po tom ako v uplynulých dňoch verejnosť hlasovaním odmenila rekonštrukciu kúrie Andrássyovcov cenou Fénixa za najkrajšiu obnovenú pamiatku na Slovensku, dnes slávnostne otvorili zážitkový Zipline, ktorý vedie ponad Gombasecký areál, ako aj novú expozíciu historických artefaktov. Okres Rožňava tak získal atrakciu príťažlivú pre domácich i zahraničných turistov.

Deň velikánov: V rovnaký dátum prišiel na svet Steve Fossett, Kant aj Oppenheimer

23.04.2024 00:30 V pondelok 22. apríla si pripomíname okrúhle výročie narodenia hneď niekoľkých veľkých osobností. Pred 80 rokmi sa narodil dobrodruh Steve Fossett, ktorý posúval hranice možného, pred 120 rokmi zasa Julius Robert Oppenheimer, otec atómovej bomby a čiernych dier a presne pred 300 rokmi prišiel na svet aj Immanuel Kant, jeden z najvýznamnejších európskych mysliteľov.

KVÍZ: Spoznáte aerolinky podľa chvostu lietadla?

23.04.2024 00:30 Podobne ako väčšina ostatných veľkých obchodných spoločností majú aj každé aerolinky vlastné logo, typickú farbu či ďalšie znaky, vďaka ktorým ich odlíšite od konkurencie. Nie vždy je to však tak ľahké, ako ich tvorcovia dúfajú. Skúste si v našom kvíze, ako sa to podarí vám!

Pasca na turistov: V raji na Zemi vás okradnú skôr, než stihnete mrknúť

22.04.2024 13:30 Cestovanie prináša množstvo úžasných zážitkov, treba si však dávať pozor, aby sa medzi ne neprimiešali aj tie negatívne. Časté sú napríklad príliš vysoké účty v reštauráciách, na Bali ale turistov okrádajú aj pri zamieňaní peňazí. Za ten trik by sa nemusel hanbiť ani kúzelník!

Neobvyklý obyvateľ etiópskych ulíc: Po Harare sa potulujú hyeny, domáci sa im tešia

22.04.2024 13:30 Obyvatelia starobylého etiópskeho mesta Harar sa nedesia pri pohľade na hyeny v uliciach, ale naopak ich prítomnosť vítajú. Veria, že šelmy s typickými škvrnami na kožuchu pomáhajú čistiť ulice od zvyškov jedla a dokážu udržať na uzde zlých duchov, napísal denník The Guardian.

Jeden z najväčších masakrov: Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke

22.04.2024 02:30 Na miestach masových popráv a povstaleckej obrany počas druhej svetovej vojny v banskobystrickej mestskej časti Kremnička sa začala prvá fáza archeologického výskumu, aký sa na Slovensku doposiaľ nikdy nerealizoval. Samospráva ho iniciovala s cieľom získať relevantné podklady, ktoré poslúžia pamiatkarom na rozšírenie pásma pamiatkovej ochrany lokality, kde sa odohral masaker patriaci k najväčším zločinom spáchaným u nás.

Pasca na turistov: V raji na Zemi vás okradnú, skôr než stihnete mrknúť

22.04.2024 02:30 Cestovanie prináša množstvo úžasných zážitkov, treba si však dávať pozor, aby sa medzi ne neprimiešali aj tie negatívne. Časté sú napríklad príliš vysoké účty v reštauráciách, na Bali ale turistov okrádajú aj pri zamieňaní peňazí. Za ten trik by sa nemusel hanbiť ani kúzelník!