In memoriam Kuciaka a SR

08.04.2024 04:15 What is wrong with Slovakia will not change in your lifetime or mine. So how will we live our lives?

Robov Oskar, Oskarov Róbert

08.04.2024 04:15 Po dlhšom čase uverejním blog, ale nenapísal som ho ja – písal to policajt, ktorý z pochopiteľných dôvodov nemôže tu uviesť svoje meno ani obraz. Píše o tom, ako vidí fungovanie nášho Slovenska.

Ak Američanom neprekáža mučenie, zriekajú sa úlohy svetového lídra

08.04.2024 04:15 Jedným z najšokujúcejších odhalení týkajúcich sa nakladania CIA so svojimi väzňami po 11. septembri 2001 nie je skutočnosť, že islamskí väzni boli odvlečení na tzv. „čierne miesta“ a tam mučení, ba ani fakt, že CIA o svojich praktikách vytrvalo klamala a zveličovala informácie získané mučením od väzňov, ale to, že väčšina bežných Američanov dokonca ešte aj dnes schvaľuje kroky CIA.

Tri pravidlá slovenskej krčmovej kultúry

08.04.2024 04:15 Vraví sa, že ak na Slovensku niečo potrebujete, najlepšie je ísť do krčmy. Hľadáte kohosi, kto vám pomôže s rúbaním dreva na zimu? Niekoho, kto by vám vytlačil letenky? Či kohosi, kto by mohol vedieť, kam sa vám zatúlal pes? Choďte do krčmy! Takže kam pôjdete, ak chcete pochopiť naturel Slovákov? Nuž prirodzene, do krčmy.

25 rokov moderného Slovenska: Chabá zmena po desaťročiach protestov

08.04.2024 04:15 Bývalý minister financií Ivan Mikloš nedávno publikoval blog, v ktorom velebil úlohu svojej strany SDKÚ pri záchrane Slovenska z pazúrov „právnikov“ Róberta Fica a Vladimíra Mečiara. Ako sa dalo čakať, jediná zmienka o korupcii sa týkala jeho politických protivníkov. Z pohľadu cudzinca však dejiny moderného Slovenska vyzerajú predsa len trošku inak.

Kniha Petra Tótha Komando 52: Nepríjemná dávka pravdy

08.04.2024 04:15 Nová kniha Petra Tótha nazvaná Komando 52 nie je ľahkým ani príjemným čítaním. Ale je to čítanie nepochybne potrebné, ku ktorému by sme mali pristupovať rovnakým spôsobom ako k jedeniu varenej karotky alebo k prechádzke v mrazivom počasí: robíme to, pretože nám to robí dobre.

Obvinil smerákov z krytia podvodu, poslali ho do basy; prípad smeruje pod koberec

08.04.2024 04:15 Milanovi Chovancovi sľúbili, že ak povie pravdu o masívnom medzinárodnom daňovom podvode, môže dostať miernejší trest a bude môcť ochrániť svoju rodinu. No mená, ktoré vyšetrovateľom prezradil – medzi nimi vysokí predstavitelia Smeru-SD – sú zrejme príliš vysoko na potravinovom reťazci politických šeliem. Pol roka potom, čo prvý raz prehovoril, vrchný vyšetrovateľ opustil rady polície, v prípade podvodu na DPH zavládol zmätok, Chovanca naďalej držia vo väzbe a jeho kľúčové svedectvo sa prehliada.

Člen „zvláštneho komanda“ sýkorovcov: spáchal som zločin s údajným únoscom Kováč ml.

08.04.2024 04:15 Svedok Juraj „Čapatý“ Billík pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku vypovedal, že dal zbiť istého muža, aby pomohol uskutočniť plán, ktorým bývalý elitný policajt Ľuboš Kosík mal okrádať svojho bývalého obchodného partnera a ktorý spočíval vo vymožení falošných zmeniek v hodnote 2.4 milióna eur.

Opäť sa vynorili indície o spolupráci medzi údajnými únoscami Kováča ml. a podsvetím

08.04.2024 04:15 Svedecké výpovede a nepodpísané zmluvy zhabané počas nedávnych policajných razií naznačujú, že členovia organizovaného zločineckého gangu sýkorovcov mohli bývalému elitnému policajtovi poskytnúť hrubú silu pri uplatňovaní diskutabilných zmeniek.

Opentaní chlapci, bojovať!

08.04.2024 04:15 Prebiehajúca operácia Penty zameraná na mediálne akvizície vyburcovala vášne medzi novinármi ako aj i čitateľmi a popravde, vôbec sa niet čo čudovať. Avšak zápas za novinársku nezávislosť sa dá viesť aj zvnútra, ako napríklad v denníku Sme, kde je Penta ešte stále veľmi ďaleko od ovplyvňovania redakčného obsahu.

Borbély a mafián? Nie podľa izraelskej obchodnej komory

08.04.2024 04:15 Žaloba, ktorú nedávno podala Izraelská obchodná komora na Slovensku voči spoločnosti Petit Press, vydavateľovi denníka Sme, by mohla podkopať dôveryhodnosť a eliminovať účinnosť mafiánskych zoznamov, ktoré sú dodnes jedným z najhmatateľnejších a najtrvanlivejších príspevkov Jaroslava Spišiaka, bývalého špičkového križiaka proti organizovanému zločinu, k otvorenej spoločnosti na Slovensku.

Moskovskú misiu SIS vedie bývalý vypudený šéf vojenského spravodajstva

08.04.2024 04:15 V záujme predchádzania únikom informácií a intrigám slovenská tajná služba pod vedením riaditeľa Jána Valku začala raziť novú politiku, ktorej dôležitým rysom je menovanie bývalých vyšších spravodajských dôstojníkov na lukratívne posty v zahraničí. Bezpečnostní a spravodajskí analytici tejto politike tlieskajú, avšak varujú, že vedenie SIS si rozdeľovaním týchto mastných trafík iba kupuje lojalitu nevhodných ľudí.

Odpoveď na akvizičný plán Penty: Založenie Slovenského centra nezávislej žurnalistiky

08.04.2024 04:15 V prostredí všeobecnej úzkosti, ktorú vyvolala nedávna nákupná horúčka Penty na našom jarmoku médií, ostávajú jasné len tri veci: Ak má nezávislá žurnalistika v našej krajine prežiť, novinári musia držať pohromade, tvrdšie pracovať a utiahnuť si opasky. Cesta vpred je síce hrboľatá, nie však zarúbaná.

Haščák z Penty o kúpe Sme: Ak sa redakcia rozpadne, bude to škoda.

08.04.2024 04:15 Partner Penty Jaroslav Haščák po prvý raz nepriamo potvrdil, že investičná skupina je skutočne za pokusom odkúpiť päťdesiat percentný podiel v Petit Press, vydavateľovi denníka Sme, od nemeckej vydavateľskej skupiny Rheinisch-Bergische .

Procházka: Čo mohlo byť

08.04.2024 04:15 Bol by Radoslav Procházka mohol s Ficom súťažiť bez netransparentnej podpory? Bola by Sieť mohla získať 17-percentnú popularitu, keby hovorila pravdu o svojom financovaní? To sa nikdy nedozvieme.