Nová Toyota Grand Highlander príde budúci rok! Pomaly sa odhaľuje svetu

30.12.2022 12:30 Ďalšie SUV do rodiny Toyota má prísť na trh už začiatkom budúceho roka. Zatiaľ o ňom veľa veru nevieme a japonská automobilka je tiež veľmi skúpa na fotografie. Vieme však, že sa bude volať Toyota Grand Highlander a vďaka svojím rozmerom sa zaradí medzi menší model Highlander a väčšie SUV Sequoia. Ponúkne tri rady sedadiel … The post Nová Toyota Grand Highlander príde budúci rok! Pomaly sa odhaľuje svetu first appeared on Jazdime.

Národné symboly na kambodžskej bankovke vystriedal Nissan Juke! Ako je to možné?

30.12.2022 00:30 Keď si predstavíme naše európske bankovky, a tými nemyslíme len menu euro, ale aj napríklad švédske či dánske koruny, britské libry alebo srbské dináre, na každej z bankoviek nájdeme buď európske symboly, alebo národné symboly každého štátu. Briti majú kráľovnú, Srbi napríklad Nikolu Teslu, my sme mali na našich slovenských korunách Madonu majstra Pavla z … The post Národné symboly na kambodžskej bankovke vystriedal Nissan Juke! Ako je to možné? first appeared on Jazdime.

TEST: Hyundai IONIQ 5 – Prechod zo spaľováku do elektromobilu nebol nikdy jednoduchší

29.12.2022 13:15 S elektromobilmi sme vždy tak nejak bojovali. Nie že by sme ich nevedeli ovládať. To nie. Skôr nám robil problém dojazd, ktorý síce na displeji ukazoval vysoké čísla, no v skutočnosti bol oveľa menší. A potom sa k nám na test dostal retro-future štýlový elektrický crossover Hyundai IONIQ 5. Nezameniteľný dizajn s odkazom na svojich … The post TEST: Hyundai IONIQ 5 – Prechod zo spaľováku do elektromobilu nebol nikdy jednoduchší first appeared on Jazdime.

Maybach opäť udivuje nádhernou limitkou S-Class Haute Voiture

28.12.2022 13:30 Len 150 kusov vznikne z nádherného umeleckého diela menom Mercedes-Maybach S-Class Haute Voiture. Jedinečná limitka už na fotkách vyzerá veľkolepo. Aká môže byť naživo? Stvoritelia opulentného luxusného automobilu hovoria, že jeho podstata má vzdávať hold svetu módy, luxusu a prémiovej kvality. A aká bude cenovka tohto svetového unikátu? Tú si môžeme len domyslieť… Maybach nadviazal … The post Maybach opäť udivuje nádhernou limitkou S-Class Haute Voiture first appeared on Jazdime.

50 rokov pohonu 4WD oslavuje Subaru jubilejným modelom Forester XT-Edition

28.12.2022 01:30 Vedeli ste, že Subaru montuje pohon všetkých štyroch kolies do svojich automobilov už celé polstoročie? Je to veru tak! Tento rok oslavuje japonská automobilka okrúhle jubileum svojho pohonu 4×4. Svoje štvorkolky, mimochodom veľmi podarené, prináša svetu už 50 rokov a ako inak by si najlepšie pripomenula toto jubileum? Jednoznačne limitovanou edíciou svojho azda najúspešnejšieho modelu … The post 50 rokov pohonu 4WD oslavuje Subaru jubilejným modelom Forester XT-Edition first appeared on Jazdime.

Spaľovanie paliva z plastového odpadu? Limitovaná edícia Bertone GB110 prekvapuje!

24.12.2022 03:30 Dizajnérske štúdio Bertone oslavuje 110 rokov svojej existencie. A ako inak by si mohol svoje jubileum pripomenúť, ako vytvorením jedinečnej limitovanej edície atraktívneho automobilu, ktorého pohon väčšinu z nás poriadne prekvapil. Novinka Bertone GB110 vychádza z Lamborghini a verejnosti sľubuje jazdu na palivo, ktoré je vyrobené z plastového odpadu. Záujemci, ktorí automobil dostanú do vlastníctva, … The post Spaľovanie paliva z plastového odpadu? Limitovaná edícia Bertone GB110 prekvapuje! first appeared on Jazdime.

TEST: Honda HR-V e:HEV – Štýlový mestský crossover, ktorý pošetrí peňaženku a nebojí sa zašpiniť

19.12.2022 16:30 Hybridný pohon je vynikajúcou voľbou pre všetkých, ktorí jazdia primárne v mestskej premávke, no na víkendy sa radi vyberú na výlet do hôr, či na návštevu za rodinou na opačný koniec republiky. Ako si vybrať to správne auto na takýto typ jazdenia? Honda má odpoveď! A to hneď niekoľkokrát. Hybridy značky Honda sme už testovali … The post TEST: Honda HR-V e:HEV – Štýlový mestský crossover, ktorý pošetrí peňaženku a nebojí sa zašpiniť first appeared on Jazdime.

Pocta dvojnásobnému víťazovi Rally Dakar! BMW R nineT Gaston Rahier Tribute postavili Česi

17.12.2022 17:16 O prerábky rôznych motoriek značky BMW po celom svete nie je núdza. Na scramblera dokáže deväťdesiatkového bavoráka preskladať kdekto. Alebo opačne Novú GS-ku prerobiť na dakarský špeciál z minulého storočia. Českí garážisti z firmy FSB Motor Works však prestavbu moderného “géesa” poňali trochu inak. Svojou prestavbou vzdali hold dvojnásobnému víťazovi Rally Dakar, Belgičanovi Gastonovi Raiherovi. … The post Pocta dvojnásobnému víťazovi Rally Dakar! BMW R nineT Gaston Rahier Tribute postavili Česi first appeared on Jazdime.

Honda láka na nový model Civic Type R TCR! Zatiaľ len na pár fotkách a v maskovaní

16.12.2022 17:15 Japonský športiak Honda Civic Type R TCR sa verejnosti postupne odhaľuje. Japonská značka chystá jeho príchod na cesty až na budúci rok no už dnes predstavuje verejnosti, ako bude jej nový trhač asfaltu vyzerať. Aj keď jeho krivky do veľkej miery zakrývajú nálepky, vieme si predstaviť, aký dizajn ponúkne. Okrem vylepšeného dizajnu dostane nový model … The post Honda láka na nový model Civic Type R TCR! Zatiaľ len na pár fotkách a v maskovaní first appeared on Jazdime.

20 rokov na trhu! Mazda 6 si pripomína jubileum luxusnou limitovanou edíciou

16.12.2022 17:15 Kto by to bol povedal. Japonský sedan a zároveň aj kombík Mazda 6 sa už na svetových cestách preháňa 20 rokov. Za tento čas schádzala z výrobných liniek v troch generáciách. Vyrábala sa vo fabrikách na viacerých kontinentoch a dodnes sa jej predali celosvetovo státisíce, ba až milióny. Svoje okrúhle dvadsaťročné … The post 20 rokov na trhu! Mazda 6 si pripomína jubileum luxusnou limitovanou edíciou first appeared on Jazdime.

Najluxusnejší ratrák na svahu? Mercedes G500 v úprave Delta 4×4 si tento prívlastok zaslúži

15.12.2022 17:30 Nemecko je veľmocou nielen vo výrobe automobilov tých najznámejších značiek, ale aj veľmocou čo sa týka tuningu. Spomeňme si len také mená ako Mansory, Gemballa, Klassen či Hamman. Pravdaže, okrem týchto zasa najpopulárnejších úpravárenských firiem sa tu nachádza množstvo menších a drobných tuningových firiem, medzi ktoré patrí aj spoločnosť Delta 4×4. Tá si zobrala do … The post Najluxusnejší ratrák na svahu? Mercedes G500 v úprave Delta 4×4 si tento prívlastok zaslúži first appeared on Jazdime.

Maserati MC20 dostalo brutálny bodykit od Mansory! Nemecká dielňa veru vie vylepšiť dokonalé

15.12.2022 05:15 Nemecká, môžeme povedať, tuningová dielňa Mansory, si zobrala na paškál taliansky superšport z Modeny, Maserati MC20. Tento automobil je už bez akéhokoľvek zásahu zvonku nádherným umeleckým dielom. Avšak, nebolo by to Mansory, keby neprinieslo ešte úžasnejší bodykit, ktorý dokáže z jedinečného spraviť niečo ešte jedinečnejšie. Hoci zatiaľ nie je bodykit hotový, aspoň na dvoch obrázkoch … The post Maserati MC20 dostalo brutálny bodykit od Mansory! Nemecká dielňa veru vie vylepšiť dokonalé first appeared on Jazdime.

Brutálne Porsche z dielne Manhart s 945 koňmi! Nemecká dielňa vylepšila model 911 GT2 RS

14.12.2022 05:15 Extrémny nemecký športiak Porsche 911 GT2 RS si zaslúžil tuning od domácej dielne Manhart. Šialená úprava s menom Manhart TR900 dostala radu karbónových aerodynamických doplnkov, ktoré sú nielen funkčné, ale aj dizajnovo veľmi podarené. Okrem toho tuningová dielňa poladila aj motor, ktorý teraz dodá už bez tak divokému Porsche neuveriteľný výkon 945 koní! Manhart prezradil … The post Brutálne Porsche z dielne Manhart s 945 koňmi! Nemecká dielňa vylepšila model 911 GT2 RS first appeared on Jazdime.

Prvé BMW XM zišlo z americkej výrobnej linky! Zo Spartanburgu sa rozlezie do celého sveta

09.12.2022 18:15 Tento rok je pre BMW obzvlášť výnimočný. Športová divízia M oslavuje 50 rokov od začiatku svojho fungovania, na trh sa dostávajú nové elektrické modely, rada 7 prešla obrovskými tak dizajnovými ako technologickými zmenami a mohli by sme menovať ešte ďalšie menšie i väčšie úspechy. Okrem toho na cesty vyráža novinka BMW XM, ktorá sa začala … The post Prvé BMW XM zišlo z americkej výrobnej linky! Zo Spartanburgu sa rozlezie do celého sveta first appeared on Jazdime.

Nový koncept Toyota C-HR Prologue vyzerá zaujímavo a pomaly mieri do výroby

08.12.2022 17:45 Ďalší futuristický koncept Toyoty, ktorý však od sériovej výroby nemá až tak ďaleko. S novými konceptami sa v Toyote roztrhlo vrece. Japonská značka sa snaží zaujať novými futuristickými dizajnami, z ktorých však do výroby prejde s prehľadom až 95 percent. Novinka v podaní zatiaľ konceptu Toyota C-HR Prologue je opäť ďalším z rodiny automobilov budúcnosti, … The post Nový koncept Toyota C-HR Prologue vyzerá zaujímavo a pomaly mieri do výroby first appeared on Jazdime.