Tretia generácia japonského MPV Toyota Sienta bojuje vo vymierajúcom segmente + VEĽKÁ GALÉRIA

29.08.2022 08:31 Japonská značka odhaľuje už tretiu generáciu rodinne ladeného MPV modelu Toyota Sienta. Hoci tento segment hlavne v Európe vymiera, Toyota sa ho nemieni vzdať. Okrem kompaktných rozmerov ponúkne aj sedem miest na sedenie. Možnosti využitia zvyšuje aj jeho až “crossoverové” oplastovanie, vďaka ktorému laku v ľahšom teréne neublížia odskakujúce kamienky. Je určený pre japonský trh, … The post Tretia generácia japonského MPV Toyota Sienta bojuje vo vymierajúcom segmente + VEĽKÁ GALÉRIA first appeared on Jazdime.

Kompaktný elektrický obytňák Renault Kangoo Hippie Caviar Motel sa objavuje na prvých snímkoch

25.08.2022 09:01 Francúzska značka prichádza ku koncu leta s novým konceptom obytného elektrického vozidla, ktoré predstaví na výstave IAA Transportation v nemeckom Hannoveri. Je to model Renault Kangoo Hippie Caviar Motel, stojí na základe rodinného MPV-čka Kangoo a Francúzi ho zatiaľ ukazujú svetu len na niekoľkých digitálnych vyobrazeniach. Na skutočné fotky či bližšie informácie si teda budeme … The post Kompaktný elektrický obytňák Renault Kangoo Hippie Caviar Motel sa objavuje na prvých snímkoch first appeared on Jazdime.

Čínske kladivo na Teslu prichádza do Európy! BYD Seal sa objavuje na prvých európskych trhoch

24.08.2022 09:00 Aj keď sa môže názov Seal zdať miestami úsmevný, čínsky elektromobil BYD Seal smiešnym veru vôbec nie je. A hlavne pre Teslu, ktorej začína konkurovať už aj na európskom trhu. Z domovskej krajiny prichádza najskôr na švédsky a neskôr na nemecký trh. Odtiaľ to už bude mať veľmi blízko aj do … The post Čínske kladivo na Teslu prichádza do Európy! BYD Seal sa objavuje na prvých európskych trhoch first appeared on Jazdime.

Terénny camper z Kaifornie! Alpha predstavuje koncept obytného terénneho prívesu Camp

23.08.2022 09:00 Kalifornská spoločnosť Alpha Motor Corporation si pre túto letnú sezónu pripravila nový koncept zaujímavého terénneho obytného prívesu, ktorý zakvačila za svoj cieľavedomý off-road s označením Alpha Rex. Obytný príves, ktorý sa nezľakne ani tých najťažších podmienok, dostal názov CAMP. Ak by sme si mysleli, že je to označenie jeho primárneho určenia, nebudeme ďaleko od pravdy … The post Terénny camper z Kaifornie! Alpha predstavuje koncept obytného terénneho prívesu Camp first appeared on Jazdime.

TEST: SsangYong Musso Grand – V pomere cena-výkon zbombarduje konkurenciu!

22.08.2022 20:30 Ak sme na našich stránkach ospevovali menšie juhokórejské SUV-čka z dielne SsangYong, pri obrovskom pick-upe Musso Grand chválou tak isto šetriť nemôžeme. Korando či Tivoli Grand s cenovkami okolo 26 000 eur priniesli všetko, čo má konkurencia vo výbavách za o polovicu vyššie sumy. Pri modeli Musso Grand je to rovnaké. SsangYong Musso Grand, pick-up … The post TEST: SsangYong Musso Grand – V pomere cena-výkon zbombarduje konkurenciu! first appeared on Jazdime.

Do Bulharska nielen za dovolenkou! O slovo sa hlási hyperšport Alieno Unum +VEĽKÁ GALÉRIA

22.08.2022 09:00 Rýchlosti automobilov ponad 500 km/h sú zatiaľ niečím, o čom sa hovorí, no dôkazov je málo. Ak vôbec sú. Preto nás zarazila informácia o bulharskom športiaku s menom Alieno Unum, ktorého maximálna rýchlosť údajne presahuje hranicu 584 km/h. To už nie je 500, ale takmer 600 km/h! Ihneď sme si to chceli preveriť a naozaj. … The post Do Bulharska nielen za dovolenkou! O slovo sa hlási hyperšport Alieno Unum +VEĽKÁ GALÉRIA first appeared on Jazdime.

Brabus sa nehanbí ani úprav elektrických Mercedesov! Tentokrát si zobral do parády model EQS

16.08.2022 09:15 Nemecký úpravca Brabus sa v poslednej dobe chopí možnosti úprav elektrických modelov nemeckej hviezdy. Ako posledný tuningový špeciál z tejto dielne vyšiel model Mercedes-Benz EQS 450. Brabus sa nepohral len so zovňajškom, ale dokázal aj zlepšiť aerodynamiku a predĺžiť dojazd luxusného elektrického modelu. Škoda len toho krásneho hlbokého zvuku benzínových monštruóznych Brabusov… Brabus je držiteľom … The post Brabus sa nehanbí ani úprav elektrických Mercedesov! Tentokrát si zobral do parády model EQS first appeared on Jazdime.

Nová edícia ikony Ford Bronco vás prenesie do šesťdesiatych rokov + VEĽKÁ GALÉRIA

15.08.2022 09:30 Odkedy prišlo nové Bronco na scénu, nielen Ford, ale aj rôzne ďalšie spoločnosti tento automobil vylepšujú, upravujú a robia z neho novodobú ikonu. Tieto úpravy sú naozaj pútavé. Od luxusného, cez šesťkolesový až po Baja špeciál. Ford Bronco poslednej generácie dobýva srdcia motoristov. Dnes si Ford pomocou špeciálnych edícii Heritage Edition a Heritage Limited Edition … The post Nová edícia ikony Ford Bronco vás prenesie do šesťdesiatych rokov + VEĽKÁ GALÉRIA first appeared on Jazdime.

Na prázdniny aj do terénu! Mercedes Vito v pôsobivej úprave od Vansports

14.08.2022 10:00 Prázdniny ešte nekončia a nemecký úpravca Vansports to chce ešte využiť. Prináša veľmi pôsobivú úpravu modelu Mercedes Vito, ktorá dostala označenie Geotrek Edition. Už podľa jej názvu si môžeme domyslieť, akým smerom sa úprava, ako aj rodinný model Vito budú uberať. Presne tak! Smerom do terénu. Vansports chce ukázať, ako môže vyzerať kempovanie s automobilom … The post Na prázdniny aj do terénu! Mercedes Vito v pôsobivej úprave od Vansports first appeared on Jazdime.

Aston Martin zložený z takmer 350 000 dielov? Taká je Lego skladačka, ktorú si však nikde nekúpite

13.08.2022 21:46 Azda najpopulárnejšia stavebnica na svete, Lego, prichádza opäť  úžasnou stavebnicou automobilu v životnej veľkosti. Tentokrát konštruktéri z 347 954 dielikov postavili historický Aston Martin DB5, ktorý dostal dokonca aj špionážnu výbavu, akú mal vo filmoch agent 007, James Bond. Tento Lego špeciál si môžu záujemcovia prezrieť v modernizovanom Lego obchode na Leicester Square, ktorý by … The post Aston Martin zložený z takmer 350 000 dielov? Taká je Lego skladačka, ktorú si však nikde nekúpite first appeared on Jazdime.

Britská značka MG začína lákať na svoj nový sedan! Vyzerá veľmi dobre

09.08.2022 11:45 Britská značka MG, ktorá je momentálne pod krídlami čínskeho gigantu SAIC, začína zákazníkov lákať na svoj najnovší luxusne vyzerajúci sedan MG7. Priniesť má konkurencieschopný dizajn, zaujímavé ceny a dostupnosť luxusnejších automobilov aj pre nižšie vrstvy. Je stelesnením toho, čo chce azda každý Európan. Veľa muziky za málo peňazí. MG MG7 vyštartuje najskôr na čínskom trhu… … The post Britská značka MG začína lákať na svoj nový sedan! Vyzerá veľmi dobre first appeared on Jazdime.

Ferrari F40 oslavuje! Na scéne je táto ikona už 35 rokov

03.08.2022 13:46 Niekedy sa zamyslíme, či dizajnéri, dnes už ikonických, automobilov, pri svojej tvorbe rozmýšľajú, že sa ich automobil raz stane ikonou. Či im pri tvorbe toho najkrajšieho dizajnu podľa ich gusta napadne, že by sa z daného auta mohla či už hneď, alebo o niekoľko rokov, stať modla motoristov a veľmi žiadaný zberateľský kúsok. Pri pohľade … The post Ferrari F40 oslavuje! Na scéne je táto ikona už 35 rokov first appeared on Jazdime.

Špeciálne jednotky budúcnosti sa môžu tešiť na nový Plasan Wilder

03.08.2022 13:46 Vojenský špeciál budúcnosti predstavila izraelská firma Plasan. Jej obrnený špeciál Wilder by mal v budúcnosti pomáhať vojenským hliadkam či špeciálnym jednotkám v tých najťažších podmienkach. Vyzerá trochu ako helikoptéra bez vrtule, no dizajn nie je navrhnutý len tak. Izraelskí konštruktéri si na ňom dali obzvlášť záležať. Plasan plánuje spraviť z Wildera autonómne vozidlo… Srdcom obrneného … The post Špeciálne jednotky budúcnosti sa môžu tešiť na nový Plasan Wilder first appeared on Jazdime.