Rok 2023 je plný automobilových osláv! Oslavujú modely aj značky

31.03.2023 13:30 Hoci už máme pár mesiacov za sebou a na písanie trojky na konci dátumu sme si už zvykli, stále nie je neskôr predstaviť si tohtoročných oslávencov tak spomedzi štvorkolesových zástupcov, ako aj zo strany samotných značiek. Niekoľko jubilantov sme si už predstavili aj na stránkach nášho portálu. Chceme však predstaviť všetkých zástupcov, ktorí tento rok … The post Rok 2023 je plný automobilových osláv! Oslavujú modely aj značky first appeared on Jazdime.sk.

Koniec slávnej éry obľúbeného SUV Jeep Cherokee. Príde jeho nástupca?

30.03.2023 13:45 Prvá generácia modelu Jeepu Cherokee prišla na trh v roku 1974. Vtedy tento model predstavoval alternatívu ku veľkému rodinnému modelu Wagoneer, na ktorého základe Cherokee aj stál. S jeho propagáciou sa po prvýkrát pri značke Jeep, a možno aj po prvýkrát vôbec, použilo označenie automobilu SUV – Sport Utility Vehicle. Posledná generácia modelu Cherokee … The post Koniec slávnej éry obľúbeného SUV Jeep Cherokee. Príde jeho nástupca? first appeared on Jazdime.sk.

Nová generácia modelu Renault Espace bez nafty, bez 4×4, ale s trojvalcom + VEĽKÁ GALÉRIA

30.03.2023 13:45 Premena rodinného MPV-čka na štýlové rodinné sedemmiestne SUV je dokonaná. Šiesta generácia modelu Renault Espace odpovedá na požiadavky dnešných motoristov a prichádza v plnej svojej kráse. A že sa je veru na čo pozerať hovorí aj dizajn automobilu, ktorý by sme popísali ako extravagantný, luxusný a miestami až prémiový. Žiaľ čo nás zamrzelo, je absencia … The post Nová generácia modelu Renault Espace bez nafty, bez 4×4, ale s trojvalcom + VEĽKÁ GALÉRIA first appeared on Jazdime.sk.

Modernizovaný Hyundai Sonata môžeme len ticho závidieť po viacerých stránkach

28.03.2023 14:45 Modernizovaný športový extravagantný a veľmi štýlový model Hyundai Sonata prešiel modernizáciou. Na plnohodnotnú premiéru si ešte chvíľočku počkáme. Dnes sa však môžeme potešiť fotografiami, ktoré obleteli svet. O technike juhokórejská automobilka zatiaľ neinformuje, no môžeme predpokladať, že pod kapotou modernizovaných modelov Sonata nebudú žiadne downsizingové akože úsporné motory, ale poriadna nefalšovaná benzínová nálož, ktorá vyčarí … The post Modernizovaný Hyundai Sonata môžeme len ticho závidieť po viacerých stránkach first appeared on Jazdime.sk.

TEST: Mazda MX-30 e-Skyactiv EV – Zaujímavá, štýlová, dizajnová, no nepraktická

27.03.2023 01:02 Už dlhšiu dobu sme poškuľovali po elektromobile Mazda MX-30 a chceli sme vyskúšať jeho prednosti v praxi a hlavne ho porovnať s konkurenciou, ktorej zástupcov stále pribúda. Mazda za posledné roky spravila veľký pokrok čo sa týka dizajnu svojich modelov. Aj o niekoľko rokov budú jej modely vyzerať veľmi dobre. Krásu automobilu ocenila … The post TEST: Mazda MX-30 e-Skyactiv EV – Zaujímavá, štýlová, dizajnová, no nepraktická first appeared on Jazdime.sk.

KIA chrlí novinky ako na bežiacom páse! Prichádza konkurent českých i nemeckých SUV-čiek

25.03.2023 11:45 Len prednedávnom sa KIA oficiálne pochválila novým elektrickým rodinným SUV EV9, stvoreným na relax, oddych a aktívny životný štýl. Na výlet do prírody však nebudete musieť ísť už len vo veľkom rodinnom SUV, ale bude to možné aj v menšom, kompaktnejšom a praktickejšom modeli. Ním je menší súrodenec, a môžeme bez hanby povedať aj zmenšenina … The post KIA chrlí novinky ako na bežiacom páse! Prichádza konkurent českých i nemeckých SUV-čiek first appeared on Jazdime.sk.

Špecialitka pre jediného šťastlivca! Pagani už rovnaký stroj nepostaví

24.03.2023 22:45 Na sociálnych sieťach sa objavil unikátny výtvor spoločnosti Pagani. Model Huayra Dinamica Evo je pre jedného nemenovaného zákazníka spoza oceánu, ktorý chcel zaparkovať do svojej garáže niečo, čo nikto iný na svete mať nebude a ani nemôže. Pagani totižto vyrobí pre tohto záujemcu len jediný jeden kus špeciálneho stroja Huayra Dinamica Evo. Model je jedinečný … The post Špecialitka pre jediného šťastlivca! Pagani už rovnaký stroj nepostaví first appeared on Jazdime.sk.

Hurá na pláž v novom britskom plážovom špeciále Morgan

24.03.2023 10:16 Novinka určená len pre jedného neznámeho zberateľa v podaní britskej značky Morgan. Tak by sme mohli charakterizovať model Morgan Super Four Spiaggina. Ak ste doteraz nevedeli čím vyrazíte najbližšie leto na dovolenku, Morgan vám prináša riešenie. Škoda len, že sa k širším masám tento automobil nedostane. Túto plážovú verziu populárneho modelu Super Four by si … The post Hurá na pláž v novom britskom plážovom špeciále Morgan first appeared on Jazdime.sk.

Elektromotor ukrytý pod zovňajškom drsného modelu Land Rover Defender

23.03.2023 22:01 Restomody sú stále v kurze. Dôkazom toho je aj posledný výtvor s označením ECD Project Ghost. Podľa mena by sme asi ani netipovali o aký upravený retro-model by sa mohlo jednať. Spoločnosť ECD Automotive Design si na paškál tentokrát vzala ikonický Land Rover Defender, do ktorého útrob schovala elektrické pohonné ústrojenstvo. Na prvý pohľad by … The post Elektromotor ukrytý pod zovňajškom drsného modelu Land Rover Defender first appeared on Jazdime.sk.

Úžasná limitka z dielne TechArt! Z tohto Porsche vám padne sánka + VEĽKÁ GALÉRIA

22.03.2023 09:16 Nemci sú majstri úprav a tuningu. Dôkazom ich zručnosti a precíznosti je aj spoločnosť TechArt, ktorá upravuje tie najdokonalejšie nemecké športové kúsky. Jej posledným klenotom je TechArt GTstreet R Flyweight, ktoré vzišlo z už bez tak dokonalého športového modelu Porsche 911 Turbo S. Svoj špeciál nemecký tuner striktne limitoval. Vznikne len 19 šialených exemplárov a … The post Úžasná limitka z dielne TechArt! Z tohto Porsche vám padne sánka + VEĽKÁ GALÉRIA first appeared on Jazdime.sk.

Mercedes GLA prešiel omladzovacou kúrou

22.03.2023 09:16 Mestský štýlový crossover Mercedes-Benz triedy GLA prešiel modernizáciou po vzore svojich súrodencov z tried A, B, CLA či GLE. Aj keď aj pred faceliftom vyzeral už bez tak veľmi pútavo a štýlovo, zopár drobných zmien ho urobilo ešte pôsobivejším. Obrovské zmeny dizajnu však nečakajme. Sú to skôr len také kozmetické úpravy. Väčšie úpravy ponúknu interiér … The post Mercedes GLA prešiel omladzovacou kúrou first appeared on Jazdime.sk.

Ambiciózny plán troch diamantov! Mitsubishi plánuje 16 nových modelov do roku 2025

17.03.2023 09:45 Vďaka veľkým investíciám do vývoja a výskumu ako aj vďaka ešte bližšej spoluprácou so svojimi aliančnými partnermi, chystá japonská automobilka Mitsubishi veľkú automobilovú ofenzívu. Do roku 2025 chce predstaviť až 16 nových modelov! Po posledných rokoch, kedy sa tri diamanty držali skôr v ústraní, chce tradičná japonská značka zaútočiť na všetky segmenty a zaplaviť trh … The post Ambiciózny plán troch diamantov! Mitsubishi plánuje 16 nových modelov do roku 2025 first appeared on Jazdime.sk.

Lynk & Co prichádza s novým modelom! Spolupráca Geely a Volva prináša ovocie

16.03.2023 22:00 Čínsky gigant Geely, ktorý z časti vlastní aj švédsku značku Volvo, prináša nový model Lynk Co 08. Na jeho výrobe sa podieľali vývojári tak z materskej značky Geely ako aj špecialisti značky Volvo. A práve preto je novinka Lynk Co 08 tak technologicky prepracovaná a dizajnovo dotiahnutá. Výbornou voľbou pre čínsku novinku bol … The post Lynk Co prichádza s novým modelom! Spolupráca Geely a Volva prináša ovocie first appeared on Jazdime.sk.

30 rokov modelu Honda CB1000 Big-1 Super Four – krásne jubilejné limitky sa u nás neobjavia

16.03.2023 10:15 Hoci sa už na našom trhu modeli Honda CB1300 neobjavujú viac ako desaťročie, pamätníci vám potvrdia, že tieto motorky boli jednoducho perfektné. Nízke prevádzkové náklady aj napriek kubatúre, vysoká spoľahlivosť a sila? Objem hovorí o nej jasnou rečou. Na domácom trhu však stále jazdia a predávajú sa. A práve preto sa japonskí stvoritelia populárneho modelu … The post 30 rokov modelu Honda CB1000 Big-1 Super Four – krásne jubilejné limitky sa u nás neobjavia first appeared on Jazdime.sk.

2024 Kia ​​EV9: 3 rady s masívnou maskou

15.03.2023 11:15 Kia EV9 má byť vlajkovou loďou. Mám mať najlepšiu výbavu, najmodernejšie technológie a najluxusnejší interiér. So svojou dlžkou takmer 5 m má mať dostatok životného priestoru. The post 2024 Kia ​​EV9: 3 rady s masívnou maskou first appeared on Jazdime.sk.