Test Mercedes Sprinter 314 CDI Speed Delivery Door: Rýchle dvere pre kuriérov

25.07.2022 18:15 Stuttgartská automobilka v snahe pomôcť kuriérom s ich náročnou a namáhavou prácou začala pre dodávky Mercedes Sprinter ponúkať takzvané „dvere pre rýchle doručovanie“. Ich úlohou je uľahčiť a samozrejme tiež urýchliť výdaj zásielok tým, že automatizujú časť procesu a dovolia vodičom venovať sa dôležitejším veciam ako otváraniu a zatváraniu dverí. A pretože nás zaujímalo, ako to celé funguje, požičali sme si presne takto upravený model na klasický týždenný redakčný test.

Mercedes triedy T je malý van pre aktívny život

18.07.2022 19:01 Na trhu nie je veľa áut, ktoré pojmú 3 detské sedačky vedľa seba v jednom rade. Mercedes triedy T má veľký ložný priestor pre voľnočasové a športové dobrodružstvá, posuvné dvere pre rýchle nastupovanie a vystupovanie alebo flexibilné nakladanie. To sú hlavné črty novej triedy najstaršieho výrobcu áut na svete.

Nový Volkswagen Amarok oficiálne odhalený. Pod karosériou ukrýva techniku Fordu i TDI V6

15.07.2022 17:17 Obrazové upútavky, ilustrácie či fotografie kamuflovaných prototypov druhej generácie Volkswagenu Amarok kolujú internetom už od minulého roka a sprevádza ich hromada oficiálnych či neoficiálnych informácií. Tým chceme povedať, že táto svetová premiéra pravdepodobne pre nikoho z vás nebola veľkým prekvapením a na zadok vás asi neposadí ani oznam, že nový pickup od VW má spoločné technické základy s Fordom Ranger. To ale neznamená, že pre vás nemáme pár údajov, ktoré by vás mohli zaujímať.

Peniaze z mýta patria do infraštruktúry a nie oligarchom. Šéf UNAS avizuje ďalší protest

15.07.2022 17:17 Únia autodopravcov Slovenska už teraz. pol roka pred skončením aktuálnej zmluvy o prevádzkovanie mýta vopred avizuje, že pre mýtny systém plánuje opäť protestovať. A to v prípade, že nový národný mýtny systém nebude sprevádzkovaný začiatkom budúceho roka, po uplynutí zmluvy o jeho prevádzke koncom tohto roka. Peniaze z mýta musia ísť do infraštruktúry.

Pošta obnovuje vozový park nákladných áut

15.07.2022 17:17 Slovenská pošta obnovuje vozový park veľkých áut. Do konca septembra 2022 postupne nasadia 105 nových nákladných motorových a prípojných vozidiel, ktoré budú jazdiť v rámci celého Slovenska, a tiež do niektorých európskych krajín. Na vozidlá s celkovou hmotnosťou nad 3,5 tony vyhlásila pošta vlani v apríli dve verejné súťaže; jednu na nákladné motorové vozidlá, druhú na prípojné nákladné vozidlá. Celková hodnota zákazky prekročila 8 mil €. 

Ford F-150 Raptor R bude mať osemvalec zo špičkového Mustanga

15.07.2022 17:17 Riaditeľ americkej automobilky zverejnil video ašpiranta na titul kráľa terénnych pick-upov, na ktorom jazdí po púšti. Vrcholný model dostane kompresorom prepĺňaný motor Predator so zdvihovým objemom 5,2 litra. Naladenie pohonnej jednotky zostáva otázne, no Ford F-150 Raptor R takmer určite prekoná hodnotu 523 kW charakterizujúcu jeho hlavného súpera. 

Policajný autobus zásadne pomôže mužom zákona monitorovať nákladné autá

15.07.2022 17:17 V ostatnom čase spôsobili vodiči kamiónov a nákladných áut na Slovensku viacero závažných nehôd. Obecne sa vie, že pri monotónnej a relatívne pomalej jazde na diaľnici si vodiči nachádzajú všakovaké rozptýlenie. Sledujú filmy, čítajú správy, volajú videohovorom, prípadne volajú s mobilom pri uchu a nie cez handsfree. To všetko zásadne odputáva ich poznornosť a niekedy vedie k fataĺnym nehodám. 

Toyota a Stellantis chystajú novú veľkú dodávku

15.07.2022 17:17 Spoločnosti Stellantis a Toyota Motor Europe rozšíria spoluprácu. Začínajú vývoj pre veľkú dodávku. Nové vozidlo je už tretím karosárskym variantom a doplní existujúcu ponuku kompaktných a stredne veľkých ľahkých úžitkových vozidiel.

Nová Scania EV s dojazdom 350 km má slúžiť v regionálnej preprave

15.07.2022 17:17 Scania pokračuje v oblasti elektrifikácie, aby dosiahla stanovené vedecky podložené ciele pre zníženie emisií CO2. Verná plánu predstaviť aspoň jedno elektrické vozidlo ročne, ukázali Švédi novú generáciu Scania EV. Novinka, ktorá je k dispozícii s lôžkovou kabínou R alebo S, je súčasťou komplexného riešenia, ktoré otvára možnosť elektrifikácie pre celý rad najrôznejších nasadení.

O čom je asistencia na ceste – vrátenie výdavkov

15.07.2022 17:17 V celom seriáli o asistenčných službách všeobecne popisujem situácie, pri ktorých môže nastať fakt, že potrebujete použiť svoju hotovosť, prípadne platobnú kartu. Každá z asistencií má, pre takéto prípady svoje refundačné postupy. Je preto viac ako potrebné aby ste za každú položku, ktorú ste hradili, mali riadne vyplnený daňový doklad, ak chcete požadovať jeho spätné preplatenie. Poväčšine následne musíte vyplniť žiadosť o vrátenie výdavkov, a priložiť k nej všetky doklady.   

Scania Super zvíťazila v teste Green Truck 2022

15.07.2022 17:17 Už šiesty rok po sebe získala Scania titul „Green Truck“ za vynikajúcu efektivitu prepravy a spotrebu paliva. Tentoraz spoločnosť do súťaže prihlásili ťahač s novým pohonným ústrojenstvom Super. Na prestížny porovnávací test, ktorý každoročne organizujú dva nemecké odborné časopisy s cieľom určiť najúspornejšie nákladné vozidlo pre diaľkovú dopravu, sú vždy pozvaní všetci výrobcovia ťažkých nákladných vozidiel v Európe. 

Doručovanie zásielok elektrododávkami je vďaka lízing na mieru dostupnejšie

15.07.2022 17:17 Voltia, ktorá nedávno predstavila nové modely elektro dodávok na platforme Stellantis, odovzdala DPD prvé kusy do firemného fleetu. V spolupráci s LeasePlan Slovakia a Emil Frey Group Slovakia, importérom značiek koncernu Stellantis využila novinku na trhu operatívneho lízingu.

Nové pneumatiky Continenetal VanContact Ultra vydržia dlhšie

15.07.2022 17:17 Nové pneumatiky VanContact™ Ultra a VanContact™ A/S Ultra sú na mieru Vanom. Ich veľkou prednosťou je odolnosť. „Cieľom bolo vyvinúť produkt s predĺženou životnosťou. Jej noví majitelia tak môžu počítať s tým, že nákup nových pneumatík nebudú musieť riešiť naozaj dlhé roky,“ hovorí Magda Nagy, riaditeľka Divízie marketingu Continental Barum s.r.o. 

Najväčšia objednávka elektrických kamiónov Scania počíta 110 kusov

15.07.2022 17:17 Objednávka 110 elektrických kamiónov Scania predstavuje pre spoločnosť doposiaľ najväčší projekt v segmente ťažkých elektrických nákladných áut. Zároveň je začiatkom partnerstva oboch firiem v oblasti vývoja. Švédska technologická spoločnosť Einride, popredný poskytovateľ komplexných digitálnych, elektrických a autonómnych riešení pre nákladnú dopravu, od druhej polovice roku 2022 začne začleňovať do svojej flotily elektrické ťahače Scania.

Dokedy sa budú zneužívať financie motoristov?

15.07.2022 17:17 UNAS a Asociácia Žltý Anjel Asistance24 sú znepokojené neustálymi hádkami medzi ministrom financií SR a ministrom hospodárstva, ktoré sú nekonštruktívne a vôbec nikomu a ničomu neprospievajú. Situácia, ktorá dávno začala zneužívať financie motoristov sa nepohla absolútne nikam.