7 nemeckých logistických firiem použije 27 vodíkových nákladných vozidiel Hyundai XCIENT Fuell Cell

22.08.2022 12:30 Hyundai Motor Company začiatkom augusta oznámil, že svoje ťažké nákladné vozidlá s palivovými článkami XCIENT Fuel Cell nasadí do prevádzky v Nemecku, ktoré je najväčším trhom úžitkových vozidiel v Európe. Sedem nemeckých spoločností, ktoré pôsobia v oblasti logistiky, výroby a maloobchodu, zahrnie do svojho vozového parku celkovo 27 nákladných vozidiel Hyundai XCIENT Fuel Cell. Firmy pri tom využijú financovanie ekologických úžitkových vozidiel od nemeckého spolkového ministerstva pre digitálne záležitosti a dopravu .  

DACHSER na ostro skúša prvé vodíkové nákladné vozidlá

22.08.2022 12:30 Spoločnosť DACHSER pokračuje v praktických testoch technológií pohonu nákladných vozidiel bez emisií. V roku 2023 plánuje v Nemecku uviesť do prevádzky dve vodíkové nákladné vozidlá s palivovými článkami . Poskytovateľ logistických služieb uvedie budúci rok v nemeckom Magdeburgu do prevádzky 27-tonový nákladný automobil Hyundai Xcient.

Mercedes-Benz Vans na veľtrhu Caravan Salon v Düsseldorfe

03.08.2022 17:00 Od 27. augusta do 4. septembra nájdu návštevníci veľtrhu veľké množstvo noviniek. Vrátane jednej z prvých zástavieb eCamper založenej na modely EQV, prvých prestavieb kempingových vozidiel založených na novom modely Sprinter 4x4  , vrátane modelu Mercedes-Benz Marco Polo s novým, sviežim farebným svetom interiéru a – ako mimoriadny vrchol – vrátane nového modelu Mercedes-Benz Triedy T s kempingovým modulom, ktorý možno od výroby flexibilne montovať a demontovať.