Nabúrali sa do systému Tesly Model 3 za menej ako dve minúty. 530 tisíc dolárov mali vo vrecku

31.03.2023 18:30 Máte nový automobil a jeho výrobca sa chváli diaľkovými bezdrôtovými aktualizáciami a najmodernejšou konektivitou? Má to svoje nesporné výhody, podľa odborníkov na kybernetickú bezpečnosť je to však zároveň vstupná brána pre neoprávnené vstupy do systémov vášho vozidla a zároveň cesta, ako ho plne ovládnuť. Že to nie je možné? V rámci oficiálnej hackerskej konferencie Pwn2Own 2023 zamestnanci francúzskej bezpečnostnej firmy Synacktiv predviedli, ako sa dá „nabúrať“ Tesla Model 3 za menej ako dve minúty.

Šialených 960-krát ju vyhodili zo skúšok! Vodičák pre seniorku sa skončil prekvapivým koncom

31.03.2023 18:30 Vodičák pre seniorku sa zmenil na dlhoročný boj o zvládnutie teoretických skúšok. Dnes už vyše 80-ročná dôchodkyňa sa vďaka neodbytnosti a usilovnosti stala celebritou a dostala dokonca aj ponuky robiť reklamy na autá. Neúnavnosť sa zjavne vypláca: Svojho času 69-ročná uchádžačka o získanie vodičáku potrebovala dovedna 960 pokusov. Nič ju však nezastavilo a vo svojej ceste pokračovala až dovtedy, kým vodičský preukaz konečne nezískala. Odľahlo tak nielen jej samotnej, ale aj jej okoliu a inštruktorom.

Je monopost F1 použiteľný len na okruhu? Kdeže, Daniel Ricciardo si s Red Bullom dal aj offroad

31.03.2023 18:30 Veľká cena Austrálie Formule 1 nás čaká už tento víkend. Tím Red Bull Racing si v súvislosti s tým pripravil skvelé video, ktorého hlavnou hviezdou nie je nikto iný ako Daniel Ricciardo. 33-ročný Austrálčan sa po nepresvedčivých výsledkoch v McLarene ocitol v sezóne 2023 bez sedačky. Siahol tak po ňom Red Bull a konal sa veľký návrat domov. Tentoraz však len v pozícii rezervného pilota. Aj preto má Daniel o niečo viac času natáčať pre svoj staronový tím rôzne propagačné videá. To najnovšie rozhodne stojí za to.

Nový Ford Ranger Raptor skokovo posúva limity pickupov v každej oblasti

31.03.2023 18:30 Nepochybne u nás nebudete čítať prvýkrát, že pickupom a úžitkovým autám sa nevenujeme. Ale Ford Ranger Raptor nie je len auto, len pickup, len úžitkáč. Iste, do každej tejto kategórie patrí, no zároveň všetky zásadne prerastá. Nový Ford Ranger Raptor je znova tak unikátny, že mu priestor a pozornosť dáme opäť veľmi radi. Sám sebe stanovuje nové limity, a sám ich s novou generáciou zásadne prekonáva. 

Prokurátor urobil dôležitý krok. Vodič Dedeček sa vraj preriekol, namiesto 2 pohárov vypil fľašu

31.03.2023 18:30 Prokurátor naňho podal obžalobu. Vodič Dedeček čelí obžalobe pre zločin všeobecného ohrozenia. Jeho vyhliadky nie sú dobré a za nehodu, pri ktorej zomrelo 5 mladých ľudí, môže dostať až doživotný trest. 60-ročný bývalý športový funkcionár ostáva vo väzbe aj po nedávnom rozhodnutí súdu, ktorý ho odmietol pustiť na slobodu. Najnovšie má Dedeček ďalší problém - podľa medializovaných informácií sa mal spoluväzňovi priznať k tomu, že pred jazdou vypil celú fľašu alkoholu.

Tak toto ste ešte nevideli! Trojročný chlapec driftuje s 1000-koňovým Ferrari SF90 Stradale

31.03.2023 18:30 Spomeniete si, čo ste robili keď ste mali tri roky? Predpokladáme, že ste sa pravdepodobne vo svojej izbe hrali s malými autíčkami a za volant skutočného auta ste sa maximálne posadili na otcových kolenách. Istý Zayn Sofuoglu však vedie dosť odlišný život. Vo svojich troch rokoch totiž už sám driftuje v 1000-koňovom Ferrari SF90 Stradale a je internetovou senzáciou. Hlava nám to neberie, no tento chlapec má talentu na rozdávanie.

Takto vyzerá interiér Porsche Cayenne po facelifte. Na palubnej doske sa objavil tretí displej

31.03.2023 18:30 Porsche nám onedlho predstaví Cayenne po facelifte a už od prvej zmienky o tomto aute avizuje, že nepôjde o len nejakú obyčajnú medzigeneračnú modernizáciu. Nemci tvrdia, že predstavia kompletne nové funkčné celky a významne má byť prepracovaný napríklad podvozok. Že to myslia vážne, chcú aktuálne dokázať prvými oficiálnymi fotkami interiéru, ktorý evidentne je z veľkej časti nový a nechal sa inšpirovať modelom Taycan. Vďaka tomu sa na palubnej doske pred spolujazdcom objaví ďalší dotykový displej.

Sprísnené testy autoškola 2023 už od zajtra! Skúste si novú aplikáciu, či by vám ešte dali vodičák

31.03.2023 08:45 Od 1. apríla sa definitívne stanú realitou - nové testy autoškola 2023 prichádzajú a spolu s nimi aj nové pravidlá pre žiakov autoškôl. Prinášame vám zaujímavý tip na aplikáciu, ktorú pripravila Slovenská komora výcvikových zariadení autoškôl. Aj keď už vodičák napríklad máte, stále si môžete otestovať, či by ste ešte zvládli urobiť skúšky na získanie vodičského oprávnenia. Cieľom zmeny pravidiel skúšania žiakov autoškôl je aj snaha zamedziť podvodom a bifľovaniu bez reálneho pochopenia problematiky.

Bude jazdenie na elektrinu lacnejšie ako diesel či benzín? Zisťovali sme, čo čaká motoristov!

30.03.2023 22:46 Oplatí sa elektrina viac ako benzín? Bude lacnejšia ako diesel? Aj cena prevádzky je dôležitým faktorom, ktorý zohladňujeme pri kúpe auta. Ak išlo o elektromobil, motoristov najmä v minulosti lákala práve možná úspora na prevádzkových nákladoch. Vojna na Ukrajine a s ňou spojená energetická kríza však zmenili mnohé a do výšin vystrelili nielen ceny palív, ale zdražovať museli aj siete nabíjacích staníc pre e-autá. Čo očakávať do budúcna a ako sa nižšie ceny elektriny na burzách premietnu do situácie na verejných nabíjačkách?

Nový Renault 5 preberie veľkú časť techniky z Clia. Francúzi odhaľujú prvé detaily

30.03.2023 22:46 Chystaný elektrický Renault 5 dorazí na trh v roku 2024, takže do jeho premiéry ešte ostáva dosť času, automobilka sa ale rozhodla, že práve teraz je ten správny moment pozrieť sa do zákulisia jeho vývoja a na techniku. Za koľko sa novinka bude predávať, zatiaľ netušíme, Francúzi ale tvrdia, že vďaka zdieľaniu techniky s modelmi poháňanými spaľovacími motormi bude výroba „päťky“ skoro o tretinu lacnejšia ako produkcia Zoe. Domáce médiá tvrdia, že základná verzia s menšou baterkou by mohla začínať na čiastke 25 tisíc eur.

VW Touran: vyrába sa dvadsať rokov, ale za ten čas vznikli len dve generácie

30.03.2023 13:34 Niektoré modely starnú rýchlo, iné pomalšie. Druhý prípad by sme mohli aplikovať aj na VW Touran, ktorý v priebehu dvoch dekád vznikol len v dvoch generáciách, pričom tá druhá sa stále predáva a zatiaľ to nevyzerá, že by mala hneď skončiť. Od šedivej myšky, ktorou bola prvá generácia, to Touran dotiahol na vcelu sebavedomé a skutočne moderné auto, ktoré v aktuálnom prevedení ponúka tie najmodernejšie systémy.

Vraj ich autá skoro nezaujímajú. V Škode chcú týmto dokázať, že to s mladými nie je také zlé

30.03.2023 13:34 Výskumy ukazujú, že Generáciu Z, teda tú, ktorá sa narodila s internetom a mobilmi, autá už príliš nezaujímajú. Netušíme, či máte rovnakú skúsenosť, pretože tá bude do značnej miery ovplyvňovať váš názor, ale štatistika je neúprosná. Mladších vo všeobecnosti skutočne viac baví swipovanie, selfie či pár sekúnd trvajúci obsah z celého sveta a automobil im už nedáva ten pocit slobody, ktorý kedysi zažívali skôr narodení. Smutné? To je skrátka vývoj... Je ale fajn, že to neplatí paušálne a aj v Škode chcú týmto dokázať, že stále existuje veľká skupina mladých ľudí s prívlastkom „výnimky“.

Mega investícia Porsche na Slovensku: Miliarda na elektromobilitu! Jedna vec však Nemcom vadí

30.03.2023 04:15 V poslednom období nám ide karta, investícia Porsche na Slovensku bude omnoho väčšia, ako sa pôvodne čakalo. Namiesto 250 miliónov eur to bude rovno miliarda! O čo presne pôjde? Na Považí  už intenzívne vzniká závod konkrétne pre výrobu batériových modulov pre elektrické autá, píše Denník N. Náš priemysel sa tak posunie smerom bližšie k elektromobilite, ktorá bude podľa všetkého hrať do budúcna prím.

Štát pozmenil priority: Diaľnica Bratislava - Užhorod aj nové hraničné priechody s Ukrajinou

29.03.2023 18:45 Vojna na Ukrajina priniesla nové výzvy. Diaľnica Bratislava - Užhorod by sa mohla stať realitou skôr, ako sa očakávalo pred viac ako rokom, teda v čase ešte pred vypuknutím vojny na Ukrajine. Odvtedy sa mnohé zmenilo, ukázalo sa, že Slovensko je pre Ukrajinu silným spojencom. Naštartovali, resp. zrýchlili sa aj iniciatívy v oblasti dopravy. Všetko bude samozrejme závisieť i od politickej podpory, no dočkať by sme sa mohli aj nových hraničných priechodov s Ukrajinou.

Nové Lamborghini Revuelto oficiálne: dvanásťvalcový plug-in hybrid má štyri motory a 1015 koní

29.03.2023 18:45 Talianska automobilka dnes dopoludnia neustrážila prvé fotografie nového Lamborghini Revuelto , to však už v tejto chvíli nie je dôležité. Informačné embargo padlo, takže vám môžeme v tejto chvíli prvý plug-in hybrid z bolonskej Sant'Agaty predstaviť oficiálne a ukázať vám ho zo všetkých strán. Nižšie nájdete najdôležitejšie detaily, rozsiahlu galériu a prvé rýchle predstavenie vo videu.