Nazúrená matka potrestala dcéru za zlé známky: Vysadila ju na diaľnici! TOTO jej teraz hrozí

31.05.2024 17:30 RÍM - Matka opustila svoju dcéru na diaľnici v Taliansku po hádke pre zlý prospech v škole. Teraz čelí právnym následkom.

Izraelská armáda potvrdila pozemné operácie v centre Rafahu

31.05.2024 17:30 TEL AVIV - Izraelská armáda v piatok potvrdila rozšírenie svojej pozemnej operácie aj do centra palestínskeho mesta Rafah na juhu Pásma Gazy. Vojaci tam podľa nej objavili raketomety a tunely militantného hnutia Hamas a zlikvidovali sklad zbraní, informovala agentúra AP.

Poplach v Nemecku! Armáde sa stratila nebezpečná riadená strela! Nikto nevie, kde je

31.05.2024 17:30 BERLÍN - Nemeckej armáde chýba jedna riadená strela vzduch-vzduch Iris-T. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom informoval portál Business Insider. Strata je považovaná za značné bezpečnostné riziko, pretože raketa s pokročilým vybavením patrí k najmodernejšej výzbroji bundeswehru.

Najdrahších 90 sekúnd sexu! Po historickom verdikte sa na Trumpa valí vlna výsmechu

31.05.2024 17:30 NEW YORK - Na tento deň Donald Trump asi nikdy nezabudne. Vo štvrtok bol exprezident uznaný vinným vo všetkých 34 bodoch obžaloby. Netrvalo dlho a jeho kritici sa mu začali posmievať. Online pornohviezda Stormy Danielsová je oslavovaná ako hrdinka a Trump je na smiech za to, že mal „najdrahších 90 sekúnd sexu v histórii“.

MIMORIADNY ONLINE USA povolili Ukrajine útočiť americkými zbraňami na území Ruska

31.05.2024 17:30 KYJEV - Americký prezident Joe Biden povolil Ukrajine zasahovať ciele na území Ruska zbraňami, ktoré jej dodali Spojené štáty. V piatok to potvrdil šéf americkej diplomacie Antony Blinken, informujeme podľa správy agentúry Reuters.

Minister Blanár o pomoci pre Ukrajinu: Slovensko súhlasí so 40 miliardami eur pre Kyjev, má však podmienku

31.05.2024 17:30 BRATISLAVA - Slovensko by súhlasilo s návrhom generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga, aby sa spojenci zaviazali poskytovať Ukrajine každoročne aspoň 40 miliárd eur pod podmienkou, že budú môcť byť použité aj na nesmrtiace systémy. Po skončení neformálneho rokovania ministrov zahraničných vecí krajín NATO v Prahe to povedal šéf slovenskej diplomacie Juraj Blanár, informuje spravodajkyňa TASR.

Poznáme cenu zážitkov: 5 fakultatívnych výletov, ktoré spestria dovolenku na Cypre

31.05.2024 17:30 Premýšľate o letnej dovolenke na Cypre? Podľa mnohých cestovateľov robíte správne, tunajšie pláže a more si nevedia vynachváliť. Ak sa vám však na nich nechce neustále posedávať, vyberte sa na zaujímavý výlet. V tejto krajine sú na to fantastické možnosti.

Kaliňák v Španielsku rokoval o prehlbovaní spolupráce v obrannom priemysle

31.05.2024 17:30 BRATISLAVA/MADRID - Aktuálna bezpečnostná situácia a prehlbovanie spolupráce v obrannom priemysle boli témami rokovaní ministra obrany Roberta Kaliňáka v Španielsku s tamojšou ministerkou obrany Margaritou Robles Fernández. Šéf rezortu navštívil tiež španielskych vojakov, ktorí budú onedlho nasadení na Slovensku v rámci Mnohonárodnej bojovej skupiny NATO. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva obrany SR.

Útočník s nožom zranil v Nemecku niekoľko ľudí, polícia ho postrelila

31.05.2024 17:30 MANNHEIM - Útočník s nožom v piatok zranil niekoľko ľudí na námestí v juhozápadnom nemeckom meste Mannheim, polícia ho postrelila. TASR sa odvoláva na agentúry AP a DPA.

Španielska polícia zhabala 11 ton napodobenín futbalových dresov

31.05.2024 17:30 MADRID - Španielska polícia zhabala 11 ton napodobenín futbalových dresov, ktoré organizované skupiny plánovali predávať počas sobotňajšieho finále futbalovej Ligy majstrov UEFA a majstrovstiev Európy. Informuje o tom agentúra AFP a EFE.

Orbán po verdikte súdu odkázal Trumpovi, aby "pokračoval v boji"

31.05.2024 17:30 BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v piatok na platforme X odkázal exprezidentovi USA Donaldovi Trumpovi, aby "pokračoval v boji". Orbán tak urobil v reakcii na štvrtkový verdikt newyorského súdu, ktorý uznal Trumpa za vinného vo všetkých 34 bodoch obžaloby v prípade podplácania výmenou za mlčanlivosť a s tým súvisiaceho falšovania obchodných záznamov. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

Španielske letoviská zavelili do boja s turistami: Zoznam zákazov a vysoké pokuty

31.05.2024 17:30 Španieli majú nedisciplinovaných turistov plné zuby, a občas na to doplácajú aj tí slušní. Miestni dávajú masovej turistike za vinu ničenie životného prostredia, dopravné zápchy, nedostatok dostupného bývania, preľudnenie či rast cien, mimoriadne ich ale trápi aj správanie cudzincov na verejnosti. Viaceré lokality proti tomu ostro zakročili.

Trump sa aj po usvedčení z podplácania môže uchádzať o znovuzvolenie

31.05.2024 17:30 NEW YORK - Americký exprezident Donald Trump sa môže v novembri uchádzať o znovuzvolenie aj napriek štvrtkovému usvedčeniu z podplácania a s tým súvisiaceho falšovania obchodných záznamov. Rozhodnutie súdu však môže mať vplyv na časť jeho voličov, najmä v tzv. swing states. Informujú stanica BBC a CNN.

Európa je v pozore: Sužujú ju záhadné požiare a sabotáže! Vyšetrovatelia podozrievajú Rusko

31.05.2024 17:30 LONDÝN - Po sérii záhadných požiarov a útokov na infraštruktúru v Pobaltí, Nemecku a Veľkej Británii sú bezpečnostné služby v Európe v strehu pred potenciálnou novou zbraňou ruskej vojny - podpaľačstvom a sabotážami, napísal spravodajský server The Guardian.

Tri osoby vrátane páchateľa a policajta zomreli pri streľbe v Minneapolise

31.05.2024 17:30 MINNEAPOLIS - Tri osoby vrátane páchateľa prišli vo štvrtok o život pri streľbe v meste Minneapolis v americkom štáte Minnesota. Medzi obeťami je aj jeden policajt, informuje agentúra AP a stanica NBC News.