300 miliónov streamov na Spotify? Taylor Swift ich má za jediný deň

22.04.2024 18:45 Na čo siahne, to premení na zlato. Taylor Swift opäť pocítila vrúcnu priazeň svojich fanúšikov, keď po piatkovom vydaní najnovšieho albumu The Tortured Poets Department znova prepísala rekordy na Spotify. Nahrávka sa stala prvým albumom v histórii streamovacej služby, ktorý mal viac ako 300 miliónov streamov za jediný deň.

Peter Nagy oslávil narodeniny a život s kapelou pesničkami v Prahe a Bratislave

22.04.2024 18:45 “Dal som život pesničkám, ktoré potom dali pekný život mne,” povedal v jednom z rozhovorov Peter Nagy. Koncerty Peter Nagy 105 v Prahe a Bratislave potvrdili, že jeho piesne dávajú pekný život aj jeho fanúšikom.

Vo veku 81 rokov zomrel Dušan Grúň. Pripomeňte si jeho najväčšie hity

22.04.2024 18:45 Vo veku 81 rokov zomrel v pondelok v skorých ranných hodinách spevák Dušan Grúň. Správu pre médiá potvrdila jeho manželka Mária Grúňová prostredníctvom hudobnej publicistky Anny Olveckej. TASR prináša spevákov profil s pohľadom na najdôležitejšie momenty jeho kariéry.

Na Koncerte pre Martinu a Jána v Gregorovciach vystúpia Korben Dallas a Katka Koščová s Danom Špinerom

22.04.2024 18:45 Koncert pre Martinu a Jána sa uskutoční v nedeľu 5. mája v areáli Základnej školy v Gregorovciach pri Prešove. Aj tento rok koncert organizuje festival Pohoda v spolupráci s obcou Gregorovce. Na koncerte vystúpi jedna z najžiadanejších slovenských kapiel Korben Dallas a aktuálni držitelia ceny Radio_Head Awards v kategórii Folková hudba Katarína Koščová a Daniel Špiner.

Musíme sa naučiť prežiť túto dobu. Dá sa to aj vďaka hudbe od Jess Ribeiro a Widowspeak

22.04.2024 18:45 Kto mal vo štvrtok pocit, že ho chladná aprílová melanchólia nejako zmáha, nasmerovať svoje kroky do Novej Cvernovky sa ukázalo byť tým správnym spôsobom ako stráviť večer. V rámci akcie Danube Music Day tu vystúpili Jess Ribeiro a Widowspeak, ktorí nám spoza oceánov priniesli krásu i múdrosť.

Dospievanie v centre pozornosti: Paris Hilton a Sia predstavili Fame Won't Love You

22.04.2024 18:45 Aké je to dospievať na očiach verejnosti? Paris Hilton, vyrastajúca ako vnučka zakladateľa hotelového impéria Conrad Hilton, o tom vie svoje. Vie aj to, že sláva nerovná sa láska. Čo sa deje v zákulisí slávy, približujú Sia spolu s Paris Hilton v novej pesničke Fame Won´t Love You.

Hlavným mestom rocku na Slovensku sa toto leto stane Žilina. Na Topfest nadviaže séria koncertov

22.04.2024 18:45 Po najväčšom slovenskom rock/punk/metal festivale Topfest, zostane Žilina hlavným mestom rocku po celé leto. Od začiatku júla po koniec augusta pripravila agentúra Topfest Management štyri rockové večery.

DJ Shadow sa vráti do Bratislavy! Legendárny producent predstaví nový album Action Adventure

22.04.2024 18:45 Hudobník a producent Joshua Paul Davis alias DJ Shadow svojou tridsaťročnou kariérou a tvorbou ovplyvnil viacero žánrov a našiel si množstvo fanúšikov, ktorí ocenili vášeň a prístup, s akým nazerá na hudbu. O tom, že má stále čo povedať a ešte vždy dokáže poslucháčov prekvapiť, svedčí album Action Adventure, ktorý vyšiel v októbri 2023.

Veže Clarinet Factory rezonujú osobitou invenciou

21.04.2024 19:15 Štyri roky po vydaní predchádzajúcej štúdiovej nahrávky Pipers servíruje medzinárodne uznávaný ansámbel Clarinet Factory ďalšiu špecialitu zo svojej hudobnej kuchyne a opäť je to lahôdka pre uši i pre dušu, ktorej sa neprejete ani po x vypočutiach.

Veľké finále sa blíži: Na konci apríla spoznáme kapelu, ktorá bude reprezentovať Slovensko na Wackene

20.04.2024 19:30 Už čoskoro spozná Slovensko siedmu kapelu spod Tatier, ktorá si zahrá na legendárnom festivale Wacken Open Air. Naposledy sa z tunajších kapiel na severe Nemecka predstavili ešte v roku 2019 April Weeps. Pred nimi si tam od roku 2012 zahrali Rust2Dust, Midnight Scream, Anstratus, Renaissense a Morna.

Trumpetista Jiří Kotača vydáva nový album so svojim medzinárodným kvartetom

20.04.2024 19:30 Český trumpetista Jiří Kotača a švédsky gitarista Alf Carlsson vydávajú so svojou kapelou nový album deviatich autorských skladieb. Album Our Stories vychádza presne za mesiac. Je zakorenený v modernom jazze, avšak štýlovo čerpá zo všetkého, čo majú jeho predstavitelia radi. Z jazz rocku, moderného mainstreamu, popu aj škandinávskej lyriky.

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu prináša 8. abonentný koncert so svetovo uznávaným tenoristom Piotrom Beczałom

20.04.2024 19:30 Symfonický orchester Slovenského rozhlasu ponúkne 21. apríla o 19:00 v rámci 8. abonentného koncertu Večer operných árií. Vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu pod taktovkou Ondreja Lenárda vystúpi Piotr Beczała, ktorý patrí k najvyhľadávanejším lyrickým tenoristom súčasnej hudobnej scény.

Taylor Swift vydala The Tortured Poets Department prekvapivo ako double album

19.04.2024 18:15 Po viac ako dvoch mesiacoch od oznámenia vydala Taylor Swift nový album The Tourtured Poets Department. Pár hodín pred jeho zverejnením sa na sociálnych sieťach podelila o krátke video k pilotnému singlu Fortnight, v ktorom hosťuje Post Malone. Premiéra celého videoklipu sa uskutoční ešte dnes. Najväčšie prekvapenie však prišlo pred hodinou. Taylor tajne vydala double album.

Pearl Jam vydávajú album Dark Matter spolu so singlom Wreckage

19.04.2024 18:15 Dvanásty štúdiový album amerických rockerov Pearl Jam s názvom Dark Matter vychádza práve dnes, v piatok 19. apríla. Deň pred jeho vydaním zdieľala skupina v poradí tretí singel, ktorý sa postaral o stupňovanie napätia. Skladba Wreckage nadväzuje na dvojicu singlov Running a titulný song Dark Matter.

Psychedelická jazda na trase Berlín – Bratislava a späť: Tolstoys vydali svoj najlepší album

19.04.2024 18:15 Od posledného štúdiového albumu Mirror Me z roku 2022 sa toho v kapele Tolstoys udialo pomerne dosť. Zmenilo sa personálne zloženie – k zostave rozkročenej medzi Berlínom a Bratislavou sa pridala nemecká gitaristka Pauline Grabe a za bicie sa posadil Drew Deal, ktorý pri predchádzajúcej nahrávke so skupinou spolupracoval ako producent. To mu zostalo aj pri novinke, no teraz sa podieľal na tvorivom procese kapely už ako jej oficiálny člen a súčasť organizmu.