Páčia sa vám hliníkové disky? Overte si ich homologizáciu

Datum: 08.10.2023

Možno sú oceľové disky za istých okolností praktickejšie, ale hliníkové sú skrátka krajšie. Elektróny na kolesách dodávajú automobilu potrebný šmrnc.

Následky nízkeho tlaku v pneumatikách

Datum: 06.06.2023

Vo všeobecnosti je možné povedať, že nízky tlak v pneumatikách je oveľa nebezpečnejší ako vyšší. Napriek tomu by ste nemali pneumatiky prehusťovať.

Keď sa ráno zmení na nočnú moru. Vandalizmus a preliačiny na aute

Datum: 11.05.2023

Kto nezažil vandalizmus na svojej koži resp. na svojom aute, ten nepochopí pocit bezmocnosti a hnevu. Vozidlo, do ktorého investujete peniaze a čas, poškodí vandal jediným silnejším kopom.

Sú nové bezpečné automobily naozaj bezpečné?

Datum: 11.10.2022

O bezpečnosť na cestách sa už nemusia starať len samotní šoféri. Podľa nariadení Európskej únie musia všetky vozidlá, ktoré zídu z výrobných liniek disponovať inteligentným asistentom rýchlosti.

Ceny elektrických vozidiel rastú. Prečo?

Datum: 10.10.2022

Posledných niekoľko mesiacov rezonuje medzi motoristami informácia, že ceny vozidiel so spaľovacím motorom idú raketovo smerom hore.

Ktoré nosiče bicyklov sú lacné a ktoré praktické?

Datum: 12.09.2022

Venujete sa dlhší čas cyklistike a poznáte už všetky cyklotrasy v okolí? Nastal ten správny okamih vyraziť do vzdialenejších miest a zobrať si so sebou bicykel.

Tempomat a ďalší asistenti

Datum: 10.08.2022

V moderných autách je veľa asistentov, dokonca až toľko, že vás to môže zmiasť. Zistite to najdôležitejšie, čo o nich treba vedieť.

Ako jazdiť v preťaženom aute

Datum: 01.08.2022

Každý z nás určite aspoň raz naložil auto na maximum (alebo aj vyššie, ako je povolené). Kto nevynechal hodiny fyziky v škole, chápe, že rozloženie hmôt obzvlášť silne ovplyvňuje ovládanie auta.

Prichádza revolučný motor. Nájde ešte využitie?

Datum: 28.07.2022

Zdá sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik a ich dlhoročné pôsobenie vo svete automobilizmu je nahrádzané elektromotormi, prípadne ich kombináciou so spaľovacími. 

Neštartuje vám auto? Môžu byť za tým tieto 3 veci

Datum: 28.07.2022

Nie je to nič príjemné, ale občas sa to stáva. Sadnete do auta, otočíte kľúčom a nič. Motor jednoducho nenaskočí. Čo býva najčastejším problémom?

Ako znížiť spotrebu auta?

Datum: 28.07.2022

Ceny palív nekompromisne stúpajú a aktívni vodiči osobných automobilov sa stále viac musia zamýšľať nad inými alternatívami dopravy. 

Ako postupovať pri čistení auta?

Datum: 28.07.2022

Starostlivosť o interiér automobilu je rovnako dôležitá, ak nie dôležitejšia, ako jeho vonkajší vzhľad.