Ktoré nosiče bicyklov sú lacné a ktoré praktické?

Datum: 12.09.2022

Venujete sa dlhší čas cyklistike a poznáte už všetky cyklotrasy v okolí? Nastal ten správny okamih vyraziť do vzdialenejších miest a zobrať si so sebou bicykel.

nosiče bicyklov

Možností, ako prevážať bicykle automobilom máte tri – na streche, na zadných dverách alebo na ťažnom zariadení. Každý z uvedených spôsobov prevážania bicyklov je bezpečný, ale rozdiel je v cene nosiča a jeho praktickom využití.

Najlacnejšia možnosť

V prípade, že vás zaujíma hlavne cena, tak si kúpte nosič bicyklov, ktorý sa pripevňuje na strechu vozidla resp. na priečny nosič. Ak jazdíte na bicykli bez rodiny, bude vám stačiť nosič na jeden bicykel, čo znamená, že z peňaženky vytiahnete pri najlacnejšom type približne 50 €. Tieto nosiče bicyklov sú veľmi skladné, po odmontovaní ich hravo uložíte do skrine. To, že ste ušetrili na nosiči sa však premietne do zvýšenej spotreby vozidla. S namontovaným nosičom na streche jazdite veľmi pomaly, pretože pri rýchlosti vyššej ako 90 km/h sa u niektorých modelov automobilov zvyšuje spotreba takmer o tretinu. Pozor tiež na to, aby ste nosič či bicykle nepoškodili pri vjazde do garáže.

Zlatá stredná cesta

S ohľadom na cenu je zlatou strednou cestou nosič bicyklov, ktorý sa pripevňuje na piate dvere. Je zrejmé, že tento nosič sa dá namontovať len na vozidlá s rovnou zadnou časťou. Počas kúpy nosiča na piate dvere si overte jeho kompatibilitu s vašim automobilom. V ostatných ohľadoch má tento nosič veľa výhod. Bicykle sa do nosiča pripevňujú rýchlo. Nosič neprekáža pri jazde, nezvyšuje enormne spotrebu a nezaberá miesto na streche. Vďaka tomu je možné na strechu umiestniť strešný box a odviesť na dovolenku detský turistický nosič, kočiar či plne nabalené športové ruksaky.

Praktický variant

Za nosič bicyklov na ťažné si budete musieť priplatiť, ale získate príslušenstvo, ktoré je veľmi praktické. V prvom rade musíme spomenúť, že nosič na ťažné má vysokú nosnosť, čo znamená, že smiete preváža aj ťažké elektrické bicykle. Na spotrebu vozidla nebude mať prevoz bicyklov žiadny vplyv. Bicykle na nosič vyložíte a pripevníte ich behom pár minút. Bez problémov sa dostanete do kufra auta a bicykle vám nebudú prekážať pri výhľade cez zadné okno. Nosič sa dá sklopiť, a preto ho môžete voziť na ťažnom po celý rok. Zo všetkých typov nosičov je práve nosič na ťažné najlepšou možnosťou prevozu bicyklov.

 

 

Čítané: 304 x