Rady pre používanie a inštaláciu snehových reťazí

Datum: 09.03.2024

Snehové reťaze sú neoceniteľným pomocníkom pre vodičov, ktorí sa ocitnú na cestách pokrytých snehom alebo ľadom. Ich správne použitie môže výrazne zvýšiť bezpečnosť a minimalizovať riziko nehôd.

Turistická obuv pre seniorov: Bezpečné a pohodlné topánky

Datum: 11.02.2024

Turistika je jednou z najobľúbenejších a najzdravších aktivít pre seniorov, ktorí chcú udržať svoju fyzickú a psychickú kondíciu, spoznávať nové miesta a užívať si prírodu.

Ako sa staráte o váš strešný box? Údržba predĺži jeho životnosť

Datum: 05.01.2024

Strešné boxy sa stali neoddeliteľnou súčasťou vozidiel mnohých motoristov. Poskytujú úložný priestor a umožňujú prepravu rôznych objemnejších vecí. Ich životnosť je pri správnej starostlivosti pomerne dlhá, takže box dokážete plne využiť niekoľko rokov.

Kuny v príbytku – ako sa ich dá bezpečne zbaviť?

Datum: 16.12.2023

Vedeli ste o tom, že kuny sú prevažne nočné zvieratá, ktoré žijú osamelým životným štýlom a sú vysoko teritoriálne? Pre svoju samotársku povahu sú kuny zvyčajne tiché; môžu však komunikovať s inými kunami pomocou rôznych zvukov, ktoré zahŕňajú buchot či špecifické výkriky, ktoré sú zároveň pre človeka veľmi nepríjemné.

10 pravidiel bezpečnej zimnej jazdy

Datum: 07.12.2023

Sneženie, námraza a nízke teploty predstavujú výzvu pre každého vodiča. Bezpečné šoférovanie v zimných podmienkach si vyžaduje nielen zručnosť, ale aj disciplínu a schopnosť prispôsobiť sa nečakaným situáciám.

5 extrémnych zážitkov v oblakoch pre vášho milovaného

Datum: 10.11.2023

Pre mužov, ktorí túžia po vzrušení, neexistuje lepší darček ako darček v oblakoch. Skúsenosti ako let stíhačkou, let rogalom, let hydroplánom, vyhliadkový let vrtuľníkom a zoskok padákom im umožnia zažiť na okamih obrovské vzrušenie a výbuch emócií.

Páčia sa vám hliníkové disky? Overte si ich homologizáciu

Datum: 08.10.2023

Možno sú oceľové disky za istých okolností praktickejšie, ale hliníkové sú skrátka krajšie. Elektróny na kolesách dodávajú automobilu potrebný šmrnc.

Kedy nepoužívať snehové reťaze

Datum: 08.09.2023

Snehové reťaze sú u motoristov kontroverzná téma. Tí, ktorí ich ešte nepotrebovali, si myslia, že sú zbytočným príslušenstvom.

Nie je riziko kupovať dlho skladované pneumatiky?

Datum: 03.08.2023

Mať na kolesách obuté čisto nové pneumatiky je perfektný pocit. Viete, že sa môžete spoľahnúť na ich bezpečnosť a spĺňajú tiež normy dané zákonom.

7 vecí, ktoré si dokúpte ku štvorkolke

Datum: 08.07.2023

Nová štvorkolka stojí v garáži. A čo ďalej? Môžete na ňu nastúpiť a jazdiť od rána do večera? Môžete, ale skôr, ako začnete štvorkolku využívať, zvážte dokúpenie príslušenstva.

Následky nízkeho tlaku v pneumatikách

Datum: 06.06.2023

Vo všeobecnosti je možné povedať, že nízky tlak v pneumatikách je oveľa nebezpečnejší ako vyšší. Napriek tomu by ste nemali pneumatiky prehusťovať.

Keď sa ráno zmení na nočnú moru. Vandalizmus a preliačiny na aute

Datum: 11.05.2023

Kto nezažil vandalizmus na svojej koži resp. na svojom aute, ten nepochopí pocit bezmocnosti a hnevu. Vozidlo, do ktorého investujete peniaze a čas, poškodí vandal jediným silnejším kopom.

Dôvody, prečo kúpiť snehové reťaze

Datum: 10.04.2023

Súčasťou zimnej a v niektorých prípadoch aj letnej výbavy vozidla by mali byť snehové reťaze. Nehľadajte výhovorky, prečo reťaze nekupovať. 

Kúpa štvorkolky. Na čo sa zamerať

Datum: 18.02.2023

Vďaka robustnému a nevšednému vzhľadu si štvorkolku zamilujete na prvý pohľad. Nedajte sa zlákať len dizajnom.

5 dôvodov, ktoré vás presvedčia, že potrebujete strešný box

Datum: 17.02.2023

Myslíte si, že strešný box okrem dovolenky nevyužijete? Mýlite sa. Box navyše dokáže ušetriť rôzne iné výdavky. Stačí zrátať, koľko na dovolenkách miniete kvôli tomu, že ste doma nechali drobnosti ako kozmetiku alebo potreby pre deti.

Auto a krupobitie. Ako eliminovať škody

Datum: 09.02.2023

Škody na autách po krupobití bývajú obrovské. Po spúšti zamrznutého ľadu majú plné ruky práce servise i poisťovne. Bohužiaľ predvídať krupobitie je takmer nemožné.

Dopravná nehoda. Viete, ako sa zachovať a čo robiť?

Datum: 06.02.2023

Menšie i závažnejšie dopravné nehody sa stávajú denne. Nie vždy ste vinníkom vy, ale vždy je nutné sa zachovať správne a postupovať podľa istých pravidiel.

5 skvelých tipov, ako vybrať snehové reťaze

Datum: 09.01.2023

Snehové reťaze nie sú príslušenstvo, ktoré by ste kupovali denne. Možno vám dokonca jedny jediné reťaze vydržia celý motoristický život.

Pozor na nadmernú spotrebu oleja. Čo ju spôsobuje?

Datum: 09.12.2022

Počas prevádzky vozidla je mierny pokles hladiny motorového oleja úplne normálny. Ak však kontrolka motora alebo symbol olejničky svieti, je načase konať.

Stále váhate nad kúpou štvorkolky? Dôvody, prečo sa oplatí kúpiť

Datum: 15.11.2022

Uvažujete, že vozový park rozšírite a kúpite si štvorkolku? Gratulujeme! Máte výborný nápad!

Kupujete autobatériu príliš často? Toto sú príčiny jej degradácie

Datum: 06.11.2022

V priemere je životnosť akumulátora do osobného vozidla 3 až 5 rokov. Kupujete batériu častejšie? Vo väčšine prípadov ste na vine vy sami.

Na menšej farme využijete štvorkolku efektívnejšie ako traktor

Datum: 16.10.2022

Ak si myslíte, že traktor žiadne iné vozidlo nenahradí, tak ste na omyle. U nás ešte stále zriedkavo využívané a v zahraničí veľmi obľúbené pracovné štvorkolky sú skvelou náhradou za traktor.

Sú nové bezpečné automobily naozaj bezpečné?

Datum: 11.10.2022

O bezpečnosť na cestách sa už nemusia starať len samotní šoféri. Podľa nariadení Európskej únie musia všetky vozidlá, ktoré zídu z výrobných liniek disponovať inteligentným asistentom rýchlosti.

Ceny elektrických vozidiel rastú. Prečo?

Datum: 10.10.2022

Posledných niekoľko mesiacov rezonuje medzi motoristami informácia, že ceny vozidiel so spaľovacím motorom idú raketovo smerom hore.

Ktoré nosiče bicyklov sú lacné a ktoré praktické?

Datum: 12.09.2022

Venujete sa dlhší čas cyklistike a poznáte už všetky cyklotrasy v okolí? Nastal ten správny okamih vyraziť do vzdialenejších miest a zobrať si so sebou bicykel.

5 tipov pred výberom snehových reťazí

Datum: 11.09.2022

Snehové reťaze síce nie sú na Slovensku súčasťou povinnej výbavy, ale v istých situáciách vás dokážu priam zachrániť.

Ako uskladniť motorový čln v zime

Datum: 11.09.2022

Počasie ešte zopár týždňov praje vodným športom, ale čochvíľa budete musieť myslieť na to, kam uskladniť všetky športové potreby. Menšie pomôcky sa hravo skryjú do úložného priestoru v posteli či v skrini.

Pri výbere moto prilby sa nedajte oklamať dizajnom

Datum: 04.09.2022

Ruku na srdce, milí motorkári, ktorí z vás si kúpili motorku aj preto, aby okúzľovali dámy? A ruku na srdce, milé dámy, ktorá z vás sa neotočí za mužom na motorke?

Prehriatie. Čo robiť, ak motor vrie

Datum: 24.08.2022

Auto zastavené na kraji cesty, otvorená kapota, zmätení ľudia v kúdole pary. Každý videl tento obrázok na ceste v lete, prechádzal okolo a sympatizoval. Ako konať v takejto situácii, keď sa to stane vám?

Situácie, ktoré ukazujú vašu úprimnosť

Datum: 24.08.2022

Úprimnosť je pomerne vzácna vlastnosť, ktorá sa u človeka veľmi cení. Byť úprimný k sebe a ostatným ľuďom v skutočnosti nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Zastaviť vás môžu rôzne motívy: napríklad nechuť človeka rozčúliť druhého, túžba potešiť niekoho iného, sklon k preháňaniu.

Prečo merať tlak pneumatík

Datum: 24.08.2022

Tlak v pneumatikách výrazne ovplyvňuje parametre jazdy: komfort, ovládanie stroja, hospodárnosť a bezpečnosť. Je dôležité udržiavať tlak odporúčaný výrobcom a pravidelne ho kontrolovať. Poďme zistiť, ako to urobiť správne.

Tempomat a ďalší asistenti

Datum: 10.08.2022

V moderných autách je veľa asistentov, dokonca až toľko, že vás to môže zmiasť. Zistite to najdôležitejšie, čo o nich treba vedieť.

Prečo som si kúpil štvorkolku

Datum: 10.08.2022

Dlho som váhal a zvažoval kúpu štvorkolky. Predsa len špičková štvorkolka si vyžaduje vyššiu investíciu. Teraz, keď ju mám už doma, neviem si moje rozhodnutie vynachváliť.

Aká výbava by vám nemala chýbať na plavbe jachtou

Datum: 09.08.2022

Predstava plavby na jachte môže byť nádherná a realita mierne povedané desivá. Pred rozhodnutím či sa plavby zúčastniť si musíte uvedomiť, že budete niekoľko dní na mori s uzavretou skupinou ľudí.

Šetríte? Kúpte si nosiče bicyklov na strechu

Datum: 04.08.2022

Kúpa kvalitného horského alebo trekingového bicykla dokáže poriadne zatriasť rodinným rozpočtom. O to viac zatrasie, ak po bicykli zatúži tiež vaša partnerka.

3 vlastnosti, ktoré musia mať pneumatiky pre elektromobily

Datum: 04.08.2022

So stúpajúcim počtom majiteľov elektrických alebo hybridných vozidiel stúpa tiež dopyt po pneumatikách pre tieto typy vozidiel. Pneumatiky pre klasické automobily by pre elektromobily nestačili vo viacerých smeroch.

Spôsoby, ktoré vám pomôžu vyrovnať sa s prejedaním

Datum: 01.08.2022

Prejedanie sa je niečo, o čom v minulosti mohli obyčajní ľudia len snívať. V súčasnosti už prejedanie sa nie je znakom bohatstva, ale celkom bežnou praxou. Výber jedál je pre každého veľmi veľký a jedlo je plné zvýrazňovačov chuti a vône a z tohto dôvodu ho skonzumujeme obrovskou rýchlosťou ešte predtým, než dôjde k pocitu nasýtenia.

Ako jazdiť v preťaženom aute

Datum: 01.08.2022

Každý z nás určite aspoň raz naložil auto na maximum (alebo aj vyššie, ako je povolené). Kto nevynechal hodiny fyziky v škole, chápe, že rozloženie hmôt obzvlášť silne ovplyvňuje ovládanie auta.

Ktoré svetlomety sú efektívnejšie

Datum: 01.08.2022

Svetlomety automobilu sú dôležitým dizajnovým prvkom automobilu a slúžia na osvetlenie vozovky pri jazde v noci. Existuje veľa dizajnov a typov svetlometov. Hlavnými typmi svetlometov podľa dizajnu sú svetlomety s reflektormi a svetlomety so šošovkami.

5 dôvodov, prečo si dievčatá vyberajú zlých chlapcov

Datum: 28.07.2022

Dobrák je v spoločnosti vždy cenený. Koniec koncov, ak má človek takúto povahu, potom to zaručuje, že bude vždy zhovievavý, nikdy neodíde v ťažkých časoch a poskytne podporu, ak sa vyskytnú problémy. Zdá sa, že existujú iba plusy.