Slávna herečka je svojmu bývalému manželovi dodnes vďačná, napriek tomu, že už je roky šťastná s niekým iným

26.04.2024 05:30 Slávna herečka je svojmu bývalému manželovi dodnes vďačná, napriek tomu, že už je roky šťastná s niekým iným. Brooke Shields bola v rokoch 1997 až 1999 vydatá za bývalú tenisovú hviezdu Andreho Agassiho. V novom rozhovore hovorí o tom, prečo je dodnes vďačná za svoje nevydarené manželstvo.

Bájky a známe príbehy s morálnym ponaučením, ktoré si všetci pamätáme z detstva - no poznať by ich malo aj každé naše dieťa

25.04.2024 19:00 Bájky a známe príbehy s morálnym ponaučením, ktoré si všetci pamätáme z detstva - no poznať by ich malo aj každé naše dieťa. Deti milujú príbehy. A príbehy nemusia byť len zábavnou súčasťou života s deťmi, ale môžeme prostredníctvom nich našim drobcom odovzdať aj rôzne dôležité odkazy.

Dnes oslavuje meniny Marek, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť

25.04.2024 09:15 Dnes oslavuje meniny Marek, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť. Čo by ste o tomto mene mali vedieť, ak sa vám páči, a premýšľate nad takým menom pre svoje dieťatko, alebo sa tak voláte?

Majú ADHD, ADD alebo sú rozmaznané? 5 najčastejších mýtov o deťoch s poruchami pozornosti - z pohľadu odborníkov

25.04.2024 09:15 Majú ADHD, ADD alebo sú rozmaznané? 5 najčastejších mýtov o deťoch s poruchami pozornosti - z pohľadu odborníkov. Poruchy pozornosti sú momentálne veľmi rozšírenou diagnózou. Trápia nielen deti ale i mnohých dospelých, ktorým sú diagnostikované často až v dospelosti.

Už to nie sú tie naše malé bábätká. Vychovávať tínedžerov naozaj nie je ľahké, priznáva úprimne známa herečka

25.04.2024 09:15 Už to nie sú tie naše malé bábätká. Vychovávať tínedžerov naozaj nie je ľahké, priznáva úprimne známa herečka. ,,A nikto nám nikdy nepovie, ako to máme robiť správne..."Obľúbená 51-ročná americká herečka Gwyneth Paltrow známa napríklad z filmu Iron Man je v súkromí mamou dvoch detí, dcéry Apple a syna Mosesa.

Každý deň by sme si mali umývať len tieto 3 časti tela - hovoria lekári

25.04.2024 09:15 Každý deň by sme si mali umývať len tieto 3 časti tela - hovoria lekári. Každodenné umývanie, kúpanie a sprchovanie podľa vedcov a vedkýň môže spôsobiť viac škody ako úžitku. Napríklad viesť ku kožným ochoreniam, alebo zníženiu imunity. Úplne postačí venovať pozornosť len trom častiam tela.

Začínate s domácim vzdelávaním, alebo o tom uvažujete? Tu sa tento týždeň budú koncentrovať skúsenosti odborníkov aj slovenských mamičiek

24.04.2024 22:45 Začínate s domácim vzdelávaním, alebo o tom uvažujete? Tu sa tento týždeň budú koncentrovať skúsenosti odborníkov aj slovenských mamičiek. Zvládneme to? Čo na to potrebujem? S čím všetkým sa stretnem? Ako zabezpečím kvalitné vzdelanie pre svoje deti? Aké to má výhody, aké naopak nevýhody? Čo znamená kmeňová škola a portfóliové hodnotenie… Tieto a mnohé ďalšie otázky zodpovie už túto sobotu Konferencia domáceho vzdelávania.

Vychovávať tínedžerov nie je ľahké a nikto nám nikdy nepovie, ako to máme robiť správne, priznáva známa herečka a dvojnásobná mama

24.04.2024 22:45 Vychovávať tínedžerov nie je ľahké a nikto nám nikdy nepovie, ako to máme robiť správne, priznáva známa herečka a dvojnásobná mama. Obľúbená 51-ročná americká herečka Gwyneth Paltrow známa napríklad z filmu Iron Man je v súkromí mamou dvoch detí, dcéry Apple a syna Mosesa.

Dnes oslavuje meniny Juraj, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť

24.04.2024 12:00 Dnes oslavuje meniny Juraj, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť. Čo by ste o tomto mene mali vedieť, ak sa vám páči, a premýšľate nad takým menom pre svoje dieťatko, alebo sa tak voláte?

Stavte na nechtík lekársky

24.04.2024 12:00 Stavte na nechtík lekársky. Už naše babičky mali vo svojej lekárničke hojivú nechtíkovú masť. Jeho výťažky nájdete aj v kozmetike určenej pre detskú pleť.

Mliečna chrasta u bábätka: Ako vzniká, ako sa ošetruje a čo na ňu hovoria lekárky? Súhrn dôležitých rád

24.04.2024 12:00 Mliečna chrasta u bábätka: Ako vzniká, ako sa ošetruje a čo na ňu hovoria lekárky? Súhrn dôležitých rád. Aj vy ste si všimli žltkastobiele, odlupujúce sa šupiny na vláskoch vášho novorodeniatka? Žiaden strach, ide o tzv. novorodeneckú seboreu, ľudovo mliečnu chrastu. Viac nám o nej prezradili odborníčky.

Čo sa deje s dieťatkom, keď sa rodí cisárskym rezom? Čo všetko cíti, vysvetľujú lekári

24.04.2024 12:00 Čo sa deje s dieťatkom, keď sa rodí cisárskym rezom? Čo všetko cíti, vysvetľujú lekári. Tehotenstvo a najmä posledný mesiac je pre každú ženu a budúcu mamičku výnimočným obdobím. Najmä čo sa týka jeho konca a našich predstáv o tom, ako sa prvýkrát stretneme s naším bábätkom. Lenže niekedy nastane situácia, kedy je nevyhnutný cisársky rez. Čo znamená pre novorodenca? Vysvetľujú lekári.

Dojímavé vyznanie Vierke Ayisi, ktorá už čoskoro porodí svoje prvé dieťatko...

24.04.2024 12:00 Dojímavé vyznanie Vierke Ayisi, ktorá už čoskoro porodí svoje prvé dieťatko.... Čoskoro sa stane po prvýkrát mamou. Oslávila 35 rokov a tesne, pred pôrodom si splnila svoj dlhoročný sen!

Najväčší nezbedník z kráľovského dvora má svoj veľký deň: Rodina nakoniec zverejnila milú fotografiu, o ktorú sa opäť postarala mama Kate

24.04.2024 01:30 Najväčší nezbedník z kráľovského dvora má svoj veľký deň: Rodina nakoniec zverejnila milú fotografiu, o ktorú sa opäť postarala mama Kate. Princ Louis oslavuje 23. apríla 2024 svoje 6. narodeniny, ako ten čas letí.

Zrýchlené dýchanie, tŕpnutie úst či prstov aj bolesť na hrudníku - rozpoznáte tetániu? Pripomínať môže infarkt, epilepsiu či pľúcnu embóliu, opisujú príznaky lekári z praxe

24.04.2024 01:30 Zrýchlené dýchanie, tŕpnutie úst či prstov aj bolesť na hrudníku - rozpoznáte tetániu? Pripomínať môže infarkt, epilepsiu či pľúcnu embóliu, opisujú príznaky lekári z praxe. Ak ste zažili tetanický záchvat, iste ho nehodnotíte ako príjemnú skúsenosť. Môže vyzerať dramaticky a býva pomerne častým dôvodom, pre ktorý si ľudia volajú sanitku. Tetánia môže pripomínať infarkt, epilepsiu či pľúcnu embóliu.