Aké je nové TV prostredie SWAN? Pre mňa katastrofa

09.04.2024 04:00 Som dlhoročný zákazník SWANu a mám ich balík s internetom a televíziou. Minulý týždeň mi aktualizovali Set-Top-Box

Máte radšej bežné školenie alebo webinár?

09.04.2024 04:00 Takmer v každej pracovnej oblasti je potrebné priebežné vzdelávanie. To v dnešnej dobe môžete absolvovať v školiacej miestnosti alebo doma, resp. vo vlastnej kancelárii. Aké sú výhody a nevýhody oboch možností? Ktoré z nich preferujete viac?

Analyzoval som podporovateľov R. Fica v Exceli 2013

09.04.2024 04:00 Narazil som na predvolebnú stránku Roberta Fica, kde je aj zoznam jeho významných podporovateľov. Sú rozdelení podľa krajov a celkom ma zaujímalo koľko ich je z Trnavského kraja. Stránka počet neuvádza, tak som použil Excel 2013 a výsledkom sú počty z každého kraja vrátane grafu. Článok nie je o politike, ale o tom ako sa dajú údaje z webu spracovať v Exceli aby bol výsledok pripravený na ďalšie spracovanie.

Microsoft vrátil do Outlooku 2013 funkciu, ktorú pôvodne odobral

09.04.2024 04:00 Po inštalácii Outlooku 2013 pred niekoľkými mesiacmi mi celkom chýbala funkcia z predchádzajúcich verzií, ktorú Microsoft v novej verzii už nepoužil. Týka sa zobrazenia udalostí z kalendára na viac dní dopredu na paneli s úlohami v okne vpravo. Doteraz Outlook 2013 zobrazil informáciu, že na tento deň nemáte už nič naplánované a priestor pod kalendárom zostal prázdny namiesto toho aby zobrazil udalosti z ďalšieho dňa.

Hromadne si zmeňte utajenie udalostí v Outlooku

09.04.2024 04:00 Nedávno som potreboval zmeniť stav niektorých udalostí v kalendári v Outlooku na súkromné. Používa sa to v prípade, keď má každý používateľ svoj kalendár zdieľaný v rámci celej organizácie Exchange serveru a môžu si ho prezerať aj ostatní používatelia. Súkromnú udalosť vidia ostatní používatelia bez informácii a je zobrazená len s titulkom zaneprázdnený.

Pripojenie pomocníka Office 2013 na internet

09.04.2024 04:00 Nedávno som čítal požiadavku jedného používateľa v súvislosti s problémom pomocníka Office 2013, ktorý nezobrazoval témy dostupné on-line. Všetky aplikácie z kancelárskeho balíka využívajú rovnaké nastavenie. V texte popíšem aké sú možnosti prepínania online a offline pomocníka a kde sa nastavuje možnosť pripojenia Office na internet. V krátkom videu si postup môžete aj pozrieť.

Vloženie YouTube videa do prezentácie PowerPoint

09.04.2024 04:00 Prezentácie často obsahujú okrem textových informácii aj rôzne grafické prvky a multimédiá. Jednou z možností je aj vloženie on-line videa z YouTube na snímku v PowerPoint prezentácii. Ešte nedávno to išlo pomerne jednoducho, teraz treba použiť jednoduchú fintu.

Odstránenie chybného slova z pravopisného slovníka v MS Office

09.04.2024 04:00 Pri používaní Wordu, PowerPointu a ďalších aplikácii v kancelárskej sade Office sa využíva rovnaký pravopisný slovník. Tento obsahuje slová, ktoré tam pridávate ak sú označené červeným ako pravopisne nesprávne aj napriek tomu, že sú v poriadku. Čo však spraviť ak do slovníka pridáte omylom slovo, ktoré je nesprávne a Word, PowerPoint, ... ho už bude považovať za správne?

Nedávna aktualizácia Access 2013 spôsobuje problémy

09.04.2024 04:00 V tomto období dokončujem pre klienta v Access 2013 databázovú aplikáciu. Potreboval som dorobiť ešte zopár drobností a dosť ma prekvapili zmeny v používateľskom prostredí oproti predchádzajúcim dňom. Niektoré príkazy mali iné názvy, niektoré vôbec nefungovali. Ak používate Access 2013 a máte podobné problémy, tak stačí odobrať jednu aktualizáciu.

Vypĺňanie neštandardných poradových čísiel v Exceli

09.04.2024 04:00 Včera sa ma pýtala jedna kolegyňa ako v Exceli vyplniť číselné rady od 1 tak, aby za číslom bola aj bodka. Bodka je v Exceli oddeľovač dátumu a preto to nejde len tak jednoducho ako by sa mohlo zdať. Napadli ma dve riešenia, ale ani jedno nie je priame a vyžaduje doplnkový úkon.

Začiernite citlivý text v zmluvách priamo v MS Word

09.04.2024 04:00 V jednom internetovom fóre sa vyskytla otázka ako v zmluve začierniť a chrániť citlivý text. Rady iných používateľov pre MS Word sa týkali zmeny písma na biele , zmeny textu za iný text, prípadne pridanie čiernej výplne. V týchto prípadoch sa ale text dá skopírovať a následne použiť. Doinštalovaním jednoduchého doplnku sa to dá vyriešiť veľmi elegantne a profesionálne.

Vytváranie histórie zmien v Access tabuľke pomocou makra

09.04.2024 04:00 Predstavte si situáciu, že vytvárate v Exceli tabuľku a potrebujete niekde zachytávať zmeny, ktoré sa udejú v bunkách v stĺpci telefónne číslo. Na takúto úlohu potrebujete makro, resp. kód v jazyku VBA, ktorý bude staré údaje niekde kopírovať. Čo ale spraviť v prípade databázovej tabuľky v Access? Ako zachytávať zmeny v takejto tabuľke? Riešenie je asi aj jednoduchšie ako v Exceli, pretože makrá v Accesse sa vytvárajú inak ako v Exceli.

Vytvorte si vlastné sviatky – v Outlooku

09.04.2024 04:00 Blíži sa štátny sviatok o čom vie väčšina ľudí. Nie každý však vie, aké sviatky sú v iných krajinách. Preto ak sa chystáte do zahraničia je vhodné si to overiť. Jednou z možností je aj importovanie sviatkov do kalendára v Outlooku. Využijú to aj ľudia, ktorí pracujú v medzinárodných firmách. Samozrejme nie je na škodu mať v kalendári aj domáce sviatky, hlavne ak plánujte na niekoľko týždňov/mesiacov dopredu.

Importovanie textu z Wordu do PowerPointu

09.04.2024 04:00 Každý vytvára prezentácie iným spôsobom. Niekto píše informácie priamo na jednotlivé snímky, niekto ich tam po skopírovaní postupne vkladá a niekto ďalší chce využiť texty vytvorené vo Worde. V tomto krátkom článku popíšem ako importovať text z Wordu tak, aby sa rozmiestnil na viac snímok aj s ich nadpismi.

Nenechajte sa oklamať v emailovej správe od známeho

09.04.2024 04:00 Prišiel mi email od človeka, ktorého osobne nepoznám, ale stať sa to mohlo aj pri človeku, ktorého poznám. Máme však spoločných známych. Email je od Slováka písaný v angličtine a požaduje, aby som stiahol súbor cez priložený odkaz z Google docs.