Nový iPad Pro má ako prvé zariadenie Apple procesor M4!

07.05.2024 16:46 Apple dnes na podujatí Let Loose predstavil nové iPady. Okrem obľúbených modelov Air sme, samozrejme, všetci čakali, čo prinesie nová séria Pro. Dočkali sme sa. Novinky majú 11″ a 13″ uhlopriečky a poháňať ich procesory M4 vyrobené 3 nm technológiou! Prečítajte si celý článok »

Spoznajte doposiaľ najvýkonnejší herný notebook Lenovo Legion 9i

07.05.2024 16:46 Nový herný notebook Lenovo Legion 9i vás zaujme jedinečným uhlíkovým vzorom, vďaka čomu je každý jeden notebook jediným svojho druhu. Navyše ide o prvý notebook s hybridným kvapalným chladením na svete. Prečítajte si celý článok »

Orbitálne tankovanie lodí Starship je kľúčové pre lety na Mesiac, aj na Mars

07.05.2024 16:46 SpaceX má zmluvu s NASA na dodávku dvoch lodí Starship na prvé dve pristátia astronautov na Mesiaci v rámci programu Artemis. Prvé z nich by sa malo uskutočniť pri misii Artemis III, v súčasnosti plánovanej na rok 2026. Prečítajte si celý článok »

V Číne stvorili MPV Rolls-Royce. Navyše je elektrický!

07.05.2024 16:46 Čínska automobilka ZEEKR patriaca pod krídla konglomerátu Geely predstavila plne elektrické MPV 009 už pred niekoľkými rokmi. To jej, alebo skôr domácim klientom nestačilo a predstavila jeho luxusnejšiu verziu. Zeekr 009 Grand je Rolls-Royce natiahnutý do výšky. Prečítajte si celý článok »

3 super televízory na sledovanie tohtoročných MS v hokeji

07.05.2024 16:46 Ošiaľ vypukol, vstupenky na zápasy kde hráme sú beznádejne vypredané, takže ako si užiť tú pravú športovú atmosféru? No predsa na kvalitnej a hlavne veľkej telke! Dnes si na svoje príde prakticky každý, kto chce to najlepšie i ten divák, ktorý má hlboko do vrecka. Prečítajte si celý článok »

6G sieť otestovaná v praxi, v rýchlosti dosiahla až 100 Gb/s

07.05.2024 07:01 Prvé hranice nakreslené pre ďalšiu generáciu mobilných sietí nakreslené pred takmer dvomi rokmi, priniesli v týchto dňoch prvé merateľné ovocie. Japonským telekomunikačným spoločnostiam DOCOMO, NTT Corp., NEC Corp. Prečítajte si celý článok »

Nothing Phone vs. OPPO Reno11 F. Kto z koho?

06.05.2024 20:47 Stredná trieda smartfónov patrí medzi tie najrozumnejšie riešenia, pokiaľ hľadáte nové zariadenie v rozumnej cenovej hladine. Preto sme sa pozreli na dve novinky, ktoré sme aj rovno porovnali. Za zhruba 400 eur ponúkajú veľmi príjemnú zmes dizajnu, výkonu, kvality fotoaparátov aj výdrže na jedno nabitie. Prečítajte si celý článok »

3 tipy na ľahšie vyhľadávanie v katastri

06.05.2024 20:47 Vyhľadávanie v katastri nehnuteľností nie je také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Zabudnite na jednoduchosť a funkčnosť vyhľadávania, ktorú poznáme z komerčných vyhľadávačov. Mapový klient ZBGIS bol vytvorený pre štátnu správu a tak musíme prižmúriť všetky oči a zhlboka sa nadýchnuť, aby sme načreli z kalicha trpezlivosti. Prečítajte si celý článok »

Časopis NOTA BENE ide s dobou, bude sa dať kúpiť aj bezhotovostne!

06.05.2024 20:47 Špeciálny „pouličný“ časopis NOTA BENE bude možné po novom kúpiť aj bezhotovostne, priložením mobilu, hodiniek či platobnej karty k terminálu predajcu. Ide o spoluprácu spoločnosti Mastercard a organizácie Proti prúdu, ktorá časopis vydáva. Prečítajte si celý článok »

Vesmírny internet prejde na optiku. NASA komunikovala laserom z hlbokého vesmíru

06.05.2024 20:47 Astronauti na ISS, alebo na čínskej vesmírnej stanici Tchien-kung, a takisto satelity na obežnej dráhe Zeme sú na tom relatívne v pohode a so Zemou majú vysokorýchlostné rádiové spojenie. Dátové spojenie s medziplanetárnymi sondami cez milióny kilometrov kozmického priestoru je však kvôli obrovským vzdialenostiam problematické a pomalé. Prečítajte si celý článok »

A je to tu! Bose priniesol svoj najväčší reproduktor SoundLink Max

06.05.2024 20:47 Spoločnosť Bose je veľmi dobre zapísaná aj u nás. Máme radi najmä slúchadlá tejto značky, ale ani reproduktory nie sú neznámym pojmom. Teraz prichádza na trh nový bezdrôtový reproduktor, ktorý je najväčší z ponuky výrobcu. Prečítajte si celý článok »

Ferrari má konkurenta pre Tesla Model 3 Performance. Stojí ale násobne viac!

06.05.2024 20:47 Talianska legenda Ferrari predstavila nový model 12Cilindri s výrazne nezvyčajným dizajnom, minimálne na Ferrari, ale zato parádnymi parametrami. V zrýchlení atakuje dnes už podobne svetoznámy model Tesla Model 3 Performance, ktorý je schopný akcelerovať na stovku za zhruba 3 sekundy! Prečítajte si celý článok »

Máte domácnosť prepojenú cez Matter? Roborock má pre vás nový TOP vysávač

06.05.2024 11:01 Ponuka zariadení kompatibilných s platformou Matter sa postupne rozširuje a najnovšie do nej pribudol už aj prvý robotický vysávač, vlajkový model Roborock S8 MaxV Ultra. Ak do domácnosti hľadáte robotický vysávač, ktorý nepotrebuje svoju vlastnú smart home bránu a aplikáciu, Roborock môže byť pre vás ideálny, ak ste si ochotní priplatiť aj za jeho ďalšie jedinečné funkcie. Prečítajte si celý článok »

Poznáme Slovenské ceny! Vynovený Hyundai i30 v troch karosárských verziách

06.05.2024 11:01 Model i30 od automobilky Hyundai je obľúbeným vozidlom i v našich končinách. Ponúka moderný a príťažlivý dizajn, priestranný interiér, pomerne slušný batožinový priestor, rôzne technológie ako i množstvo asistenčných služieb za rozumnú cenu. Prečítajte si celý článok »

Mapy Google prejdú výrazným redizajnom, nemusí sa páčiť všetkým

06.05.2024 11:01 Mapy Google patria jednoznačne medzi najobľúbenejšie aplikácie tohto amerického technologického giganta. Google ich pravidelne vylepšuje o nové funkcie, po novom sa chce viac zamerať na samotný dizajn. O zmene dizajnu aplikácie sa začalo diskutovať už vo februári tohto roka. Prečítajte si celý článok »