Viete, ktorá bielkovina je najviac cool?

25.04.2024 09:30 Keď čakáte slovnú hračku alebo vtip, možno vás nachvíľu pobaví „coolagen“. Vtipom, avšak nie veľmi vydareným, by boli naše telá, keby toto prírodné lepidlo neexistovalo. Jednoducho by sme sa bez neho nepohli. Ak ste doteraz o kolagéne vedeli len to, že je ho plný instagram a do nebies ho vychvaľujú mnohí influenceri no netušíte, čo užitočné by The post Viete, ktorá bielkovina je najviac cool? appeared first on WomanMan.

Pri príležitosti Dňa Zeme boli udelené enviro ocenenia Atlas šiestim príkladným projektom za ochranu prírody

24.04.2024 23:00 Ocenenie a verejné uznanie za mimoriadne výsledky v ochrane prírody počas minulého roka získalo symbolicky na Deň Zeme spolu šesť najvýraznejších projektov – tohtoročných víťazov enviro ocenenia Atlas. O víťazoch v piatich kategóriách ocenenia a výbere držiteľa Ceny poroty rozhodli enviro experti. Ocenené organizácie si zároveň odnášajú finančné odmeny od Nadácie VÚB v celkovej výške 60 000 eur pre udržanie The post Pri príležitosti Dňa Zeme boli udelené enviro ocenenia Atlas šiestim príkladným projektom za ochranu prírody appeared first on WomanMan.

Viete, čo vám môže prekaziť prvé rande?

24.04.2024 12:00 Máte rezervované miesto v obľúbenej reštaurácii so svojím novým objavom a jediné na čo sa dokážete sústredíte je nepríjemná bolesť v ústach? Vynárajú sa vám predstavy o tom, ako vás bude bolieť každé sústo večere a ako si odtrpíte každý hlt bubliniek? Pustite to z hlavy. Toto vám pomôže! Afty trápia nejedného z nás. Pľuzgieriky miskovitého tvaru v ústach sú poriadne bolestivé, no The post Viete, čo vám môže prekaziť prvé rande? appeared first on WomanMan.

Najúspešnejšia slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslávila životné jubileum a vyšiel jej v poradí štyridsiaty román Eliška

24.04.2024 12:00 Táňa Keleová-Vasilková je spisovateľskou ikonou, ktorá v súčasnosti na Slovensku zadefinovala pojem ženský román. Do vydavateľstva IKAR prišla pred viac dvadsiatimi piatimi rokmi a v podstate okamžite sa stala úspešnou autorkou. Doposiaľ  vydala štyridsať románov a každý z nich sa dostal medzi bestsellery, predával sa v desať tisícoch kusov. Tento rok oslavuje Táňa Keleová-Vasilková okrúhle životné jubileum a zároveň jej vychádza The post Najúspešnejšia slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslávila životné jubileum a vyšiel jej v poradí štyridsiaty román Eliška appeared first on WomanMan.

Červená, biela a kráľovsky modrá. YA svetový bestseller

23.04.2024 15:00 Kniha, pri ktorej sa budete smiať, baviť, trošku červenať, ale hlavne si užijete originálny príbeh. Britský princ a syn americkej prezidentky ohrozia vzájomné vzťahy – najskôr konfliktom na svadbe, potom vzájomnou náklonnosťou…Táto kniha bola taká úspešná, že podľa nej vlani nakrútili aj film. Volá sa Červená, biela a kráľovská modrá. Americká romantická komédia je už aj na The post Červená, biela a kráľovsky modrá. YA svetový bestseller appeared first on WomanMan.

Piešťany sa v lete zatrasú. Od smiechu

23.04.2024 15:00 Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta 2024 sa tu odohrá Festival zábavy – Piešťanské zábaly, veľkolepé štvordňové divadelné podujatie s bohatým programom pre všetky generácie. Počas festivalu sa v Piešťanoch vystrieda vyše 60 známych hercov a herečiek, ktorí odohrajú viac ako 40 predstavení. The post Piešťany sa v lete zatrasú. Od smiechu appeared first on WomanMan.

Za chronickým kašľom sa môže skrývať smrteľné ochorenie

22.04.2024 18:15 Kašeľ je jedným z najčastejších symptómov, ktoré sú príčinou vyšetrenia pacienta lekárom predovšetkým v ambulantnej zdravotnej starostlivosti. Ak pretrváva dlhšie ako dva mesiace, môže signalizovať vážnejší problém, a to aj rakovinu pľúc. Spoločnosť všeobecných lekárov Slovenska a Slovenská pneumologická a ftizeologická spoločnosť pripravili a uvedú do praxe Štandardný diagnostický a terapeutický postup , podľa ktorého budú The post Za chronickým kašľom sa môže skrývať smrteľné ochorenie appeared first on WomanMan.

GALÉRIA MLADÝCH UMELCOV – VITIS Galéria

22.04.2024 18:15 Vinárstvo Vitis, výrobca obľúbených slovenských odrodových a prívlastkových vín Vitis Galéria, podporuje talentovaných mladých umelcov a ich tvorbu. V rubrike „Galéria mladých umelcov“ sme sa tentokrát rozprávali s umelcom Danielom Matulom, ktorý má nezameniteľný rukopis. Tvorí na sklo a pre jeho diela je charakteristický tvar kruhu. Daniel Matula má mimoriadny cit pre detail, viditeľný na každom jeho diele. Jeho The post GALÉRIA MLADÝCH UMELCOV – VITIS Galéria appeared first on WomanMan.

Séria Plný vášne a vedy pokračuje novinkou Teória lásky

22.04.2024 18:15 Ali Hazelwood „vedeckú romantiku“ veru dokáže písať – chytí si vás, zaháčkuje a nepustí. Bavíte sa, smejete sa…už jej prvé knihy Hypotéza lásky a Analýza lásky boli odpočinkové čítanie, pri ktorom ste vypli a skvele zrelaxovali. Teraz pokračuje treťou knihou v sérii Plný vášne a vedy – Teória lásky. Neskutočné. Šialené. Musím byť v šou so skrytou kamerou. Všeobecná teória The post Séria Plný vášne a vedy pokračuje novinkou Teória lásky appeared first on WomanMan.

Mixit proteínové drinky: nová zbraň v boji s nezdravými desiatami

21.04.2024 21:00 Rozhýbte s jarou nielen svoje telo, ale zároveň aj chuťové bunky, s Mixit proteínovými drinkami. Dáte prednosť tmavej čokoláde, slanému karamelu alebo skôr osviežujúcej čučoriedke či maline? Proteínový Mixit drink sa hodí na prechádzku, šport, ale i na desiatu do školy. Je ako všetko od Mixit plný ovocia, kakaa a možno presvedčí i tých, ktorí sa The post Mixit proteínové drinky: nová zbraň v boji s nezdravými desiatami appeared first on WomanMan.

Ekonápady školákov realizované so zodpovednými dospelými, ktorým nie je ľahostajný svet, v ktorom žijú, prinášajú v Prievidzi skvelé ovocie

21.04.2024 10:30 V Centra voľného času na Ulici K. Novackého v Prievidzi, vyvrcholil 19. apríla  21. ročník projektu EKOROK s Nestlé. Záverečná prezentácia a vyhodnotenie sa konali pri príležitosti Dňa Zeme. Do tohtoročnej témy „Les – miesto zázrakov“ sa zapojilo viac ako 3 000 žiakov štyroch prievidzských základných a dvoch základných škôl s materskou školou. Na vyhodnotení sa zúčastnili zástupca primátorky The post Ekonápady školákov realizované so zodpovednými dospelými, ktorým nie je ľahostajný svet, v ktorom žijú, prinášajú v Prievidzi skvelé ovocie appeared first on WomanMan.

Cibuľová espuma s Karpatským KB

21.04.2024 10:30 Muž v kuchyni, foodbloger Juraj Praženka pripravil v spolupráci s Karpatským KB nádherne nadýchanú  penu – espumu, s výraznou chuťou.  Seriál receptov s Karpatským KB v pánskom podaní je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie a tiež pečenie si môžu vziať na starosť aj páni. Na zaujímavom spojení chutí si však rozhodne pochutí celá rodina. Vyskúšajte s nami netradičné varenie a pečenie aj The post Cibuľová espuma s Karpatským KB appeared first on WomanMan.

O pozornosť sa hlási nový medzinárodný filmový festival na Slovensku – June Film Fest

21.04.2024 10:30 Milovníci filmového umenia a zábavy, hudby či dobrej nálady zbystrite pozornosť. Na slovenskú audiovizuálnu scénu prichádza nový medzinárodný filmový festival June Film Fest , ktorý hodlá zaujať inovatívnym konceptom. Premiérová filmová slávnosť sa bude konať od 5. do 9. júna v Trnave. Divácky atraktívny program ponúkne svoje priestorové kulisy priamo v srdci mesta s bohatou kultúrou a históriou. The post O pozornosť sa hlási nový medzinárodný filmový festival na Slovensku – June Film Fest appeared first on WomanMan.

Na Bojnickom zámku spoznáte na prelome apríla a mája príbeh o láske, zrade a pomste

21.04.2024 00:15 V rámci už tradičného podujatia Strašidelný zámok sa v bojníckom zámku bude odohrávať nový príbeh o láske a zrade. Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice pripravilo zaujímavý projekt spájajúci rôzne formy umenia. Základom je divadelný projekt Spiritus Mortis rozprávajúci krutý no zároveň poetický príbeh o láske, zrade a pomste.  Režisér predstavenia Peter Serge Butko vnáša do projektu kreatívne výrazové prostriedky a veľký The post Na Bojnickom zámku spoznáte na prelome apríla a mája príbeh o láske, zrade a pomste appeared first on WomanMan.

Multifunkčná kuchyňa: Miesto, kde sa pohodlie spája s funkčnosťou

20.04.2024 13:30 Kuchyňa nie je len miestom na prípravu jedál. Je aj miestom, kde trávime príjemný čas s rodinou i priateľmi. Aj to je dôvod, prečo v kuchyni nemôžeme myslieť len na praktickosť, ale musíme do úvahy brať aj pohodlnosť, eleganciu či harmonickosť. Ako však zariadiť multifunkčnú kuchyňu, ktorá bude 2 v 1, bude ponúkať praktické riešenia a zároveň pohodlie? Využite The post Multifunkčná kuchyňa: Miesto, kde sa pohodlie spája s funkčnosťou appeared first on WomanMan.