Prečo vo WhatsApp nevidím, či je môj priateľ online? Toto sú možné dôvody

02.05.2024 21:45 WhatsApp patrí k jednej z najpoužívanejších komunikačných platforiem vôbec. Možno aj vy ste niekedy otvorili aplikáciu a pozreli ste sa, či je váš kontakt práve online, ... The post Prečo vo WhatsApp nevidím, či je môj priateľ online? Toto sú možné dôvody appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Záhada, čo stojí za obrovským otvorením antarktického morského ľadu, bola práve vyriešená

02.05.2024 21:45 Výskumníci z University of Southampton vo svojej novej práci zistili, čo sa ukrýva za tajuplným “otvorením” v morskom ľade okolo Antarktídy. Toto otvorenie ... The post Záhada, čo stojí za obrovským otvorením antarktického morského ľadu, bola práve vyriešená appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

„Zvukové emoji“ od Googlu sa už dostávajú k užívateľom: Mnohí z nich nadšení nie sú

02.05.2024 21:45 Emoji pozná celý svet. Používame ich hlavne v textovej konverzácii, no už dávno spoločnosť Google oznámila “audiomoji”, funkciu, ktorá má za cieľ priniesť ... The post „Zvukové emoji“ od Googlu sa už dostávajú k užívateľom: Mnohí z nich nadšení nie sú appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Slováci znova naleteli. Stačilo im ukázať nesúvisiace video a dať k tomu negatívny komentár, aby sa spustila vlna nenávisti

02.05.2024 21:45 Nie je žiadnym tajomstvom, že dezinformácie sú fenoménom dnešnej doby. Stačí upraviť obrázok, alebo spustiť nesúvisiace video spolu s dráždivým komentárom, a oheň je na ... The post Slováci znova naleteli. Stačilo im ukázať nesúvisiace video a dať k tomu negatívny komentár, aby sa spustila vlna nenávisti appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

WhatsApp spraví váš život zas o čosi jednoduchší: Do aplikácie mieri nová a hlavne užitočná funkcia

02.05.2024 21:45 Četovacia aplikácia WhatsApp je jednou z najpopulárnejších aplikácií na trhu. Už nejaký ten piatok má aj funkciu Komunity, ktorá dovoľuje ľuďom s rovnakými ... The post WhatsApp spraví váš život zas o čosi jednoduchší: Do aplikácie mieri nová a hlavne užitočná funkcia appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Ďalšie dôkazy naznačujú, že Mars v minulosti vyzeral viac ako naša Zem

02.05.2024 21:45 Mars mohol pred miliardami rokov vyzerať úplne inak, než vyzerá dnes. Objavuje sa čoraz väčšie množstvo dôkazov, podľa ktorých mala červená planéta podmienky, ... The post Ďalšie dôkazy naznačujú, že Mars v minulosti vyzeral viac ako naša Zem appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Bezpečnostní experti si to nevedia vysvetliť: Zákerný malvér sa stal zo dňa na deň neaktívny

02.05.2024 21:45 Bezpečnostní experti z Xlab odhalili malvér, ktorý sa šíril cez dve odlišné domény. Prvú označilo niekoľko bezpečnostných spoločností ako škodlivú, zatiaľ čo tá ... The post Bezpečnostní experti si to nevedia vysvetliť: Zákerný malvér sa stal zo dňa na deň neaktívny appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

AKTUÁLNE: Na túto SMS správu nereagujte, ide o podvod! Nikto vám peniaze vrátiť nechce, no vybieliť účet áno!

02.05.2024 11:00 Kybernetický priestor je miestom, kde natrafiť na online podvod nie je vôbec náročné. Útočníci to na nás skúšajú z každej strany, od podvodných e-mailov, ... The post AKTUÁLNE: Na túto SMS správu nereagujte, ide o podvod! Nikto vám peniaze vrátiť nechce, no vybieliť účet áno! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Pozor, táto Windows aktualizácia môže znefunkčniť populárnu službu, ktorú vo veľkom používajú aj Slováci. Aktualizáciu radšej odložte!

02.05.2024 11:00 Microsoft sa v posledných týždňoch dostal na pretras vo viacerých médiách a nie v pozitívnom slova zmysle. Nedávno vyplávalo na povrch, že v ... The post Pozor, táto Windows aktualizácia môže znefunkčniť populárnu službu, ktorú vo veľkom používajú aj Slováci. Aktualizáciu radšej odložte! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Veľký výrobca smartfónov upozorňuje, že nedodržiavanie pravidiel pri nabíjaní, môže viesť k vzniku požiaru, elektrického šoku či zraneniu

02.05.2024 11:00 Smartfón už dnes vlastní takmer úplne každý a ani jeho ovládanie nie je raketová veda. Napriek tomu sa oplatí poznať pár bezpečnostných rád, ... The post Veľký výrobca smartfónov upozorňuje, že nedodržiavanie pravidiel pri nabíjaní, môže viesť k vzniku požiaru, elektrického šoku či zraneniu appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Vedci z NASA budú čeliť prudkým slnečným búrkam na Marse

02.05.2024 11:00 Tento rok Slnko dosiahne svoje maximum, čo pre vedcov predstavuje ideálnu príležitosť dozvedieť sa viac o tom, ako by solárne búrky a radiácia ... The post Vedci z NASA budú čeliť prudkým slnečným búrkam na Marse appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Toto si v smartfóne zmeňte, batéria mobilu vám na jedno nabitie vydrží následne fungovať o poznanie dlhšie

02.05.2024 00:16 Batéria na mobile je nesmierne podstatná, a ak nefunguje ako má, tak používanie zariadenia môže byť nočnou morou. Keď je batéria vybitá, mobil ... The post Toto si v smartfóne zmeňte, batéria mobilu vám na jedno nabitie vydrží následne fungovať o poznanie dlhšie appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Neuveriteľne hlúpa konšpiračná teória, že slnečná sústava má dve slnká, naberá na popularite

02.05.2024 00:16 Konšpiračné teórie sú fascinujúce. Existujú také, na ktoré si podľa nášho najlepšieho úsudku musíme vytvoriť svoj názor, hoci odpoveď sa pravdepodobne nedozvieme. Existujú ... The post Neuveriteľne hlúpa konšpiračná teória, že slnečná sústava má dve slnká, naberá na popularite appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Tento tajný kód pre Samsung smatfóny vám môže zlepšiť odozvu dotykovej obrazovky a kvalitu Wi-Fi

02.05.2024 00:16 Android smartfóny schovávajú v sebe viacero tajných nástrojov a funkcií. Napríklad, pomocou pár kliknutí, si môžete aktivovať vývojárske nastavenia, cez ktoré môže upraviť viacero ... The post Tento tajný kód pre Samsung smatfóny vám môže zlepšiť odozvu dotykovej obrazovky a kvalitu Wi-Fi appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Ľudská činnosť už zasiahla aj hlbiny našej planéty, varuje štúdia. Do budúcna sa to lepšiť nebude

02.05.2024 00:16 Výskumníci z University of Arizona v novej štúdii varujú, že ľudská činnosť, primárne vypúšťanie emisií a deforestácia, má zlý vplyv nielen na povrch ... The post Ľudská činnosť už zasiahla aj hlbiny našej planéty, varuje štúdia. Do budúcna sa to lepšiť nebude appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.