Tehlový obklad do interiéru: Vyberte si dokonalý odtieň pre váš domov

29.03.2024 05:15 Farby a materiály hrajú kľúčovú úlohu pri tvorbe atmosféry priestoru. Sú jedným z najdôležitejších nástrojov, ktoré dodávajú interiéru nezameniteľný charakter. Kým harmonizujúce odtiene prinesú do miestnosti súlad, kontrastné farby dokážu priestor efektívne oddeliť. Inšpirujte sa rozmanitými dizajnovými interiérmi, ktoré sme obohatili o tehlovú stenu. Stena s tehlovým obkladom dodá vašej obývačke, spálni či chodbe útulnosť The post Tehlový obklad do interiéru: Vyberte si dokonalý odtieň pre váš domov appeared first on Magazín bývanie | Magazín o bývaní, záhrade, stavbe a rekonštrukcii.

Krtkovanie Bratislava a okolie

26.03.2024 13:45 Prečo je dôležité čistenie kanalizácie a potrubia v Bratislave? Čistenie kanalizácie alebo krtkovanie Bratislava je veľmi dôležité z viacerých dôvodov: Udržanie čistoty vody – čistenie kanalizácie je kľúčové pre udržanie čistoty vody v Bratislave. Zanesené kanalizačné systémy môžu spôsobiť úniky odpadových vôd do pôdy a vodných tokov, čo ohrozuje životné prostredie a kvalitu vody. Zdravotné rizika – špinavé kanalizačné The post Krtkovanie Bratislava a okolie appeared first on Magazín bývanie | Magazín o bývaní, záhrade, stavbe a rekonštrukcii.

Funkčná transformácia rodinného domu: poradenstvo dizajnéra

16.03.2024 18:45 Útulný rodinný dom je kombináciou harmónie, ergonómie a funkčnosti. Vytvorenie pohodlného obytného priestoru je jednoduché: dizajn domov sa neustále vyvíja, využíva nové technológie a počítačom podporovaný dizajn. Tu je niekoľko návrhárskych tipov na zvýšenie funkčnosti vášho domova. Interiérové dvere V interiérovom dizajne moderné interiérové ​​dvere  a loftové dvere premenia priestor v priebehu niekoľkých minút. Aktuálnym riešením sú priehľadné The post Funkčná transformácia rodinného domu: poradenstvo dizajnéra appeared first on Magazín bývanie | Magazín o bývaní, záhrade, stavbe a rekonštrukcii.

Rekonštrukcia strechy od nápadu až po poslednú škridlu

10.03.2024 02:46 Strecha je jedným z najdôležitejších prvkov stavby domu a jednoznačne si zaslúži zvýšenú pozornosť. Okrem toho, že chráni celkovú konštrukciu, zaručuje tiež pohodlie pre ľudí žijúcich pod ňou. Preto by sme sa mali o ňu starať a vedieť usúdiť, kedy je čas na rekonštrukciu. Keď príde čas na opravu strechy, snažíme sa nájsť optimálne riešenie. The post Rekonštrukcia strechy od nápadu až po poslednú škridlu appeared first on Magazín bývanie | Magazín o bývaní, záhrade, stavbe a rekonštrukcii.

Rozvíjanie krásy a udržateľnosti vašej záhrady: Význam a tipy pre terénne úpravy

10.03.2024 02:46 Pravdepodobne ste už počuli o dôležitosti terénnych úprav, ale viete, čo všetko to zahŕňa a aký veľký význam môže mať pre váš vonkajší priestor? Priblížime vám, ako pridať estetickú hodnotu vášmu domovu, zlepšiť funkčnosť vonkajšieho priestoru a prispieť k ochrane životného prostredia. Takže sa pohodlne usaďte a pripravte sa na cestu do sveta záhradkárstva, ktorá The post Rozvíjanie krásy a udržateľnosti vašej záhrady: Význam a tipy pre terénne úpravy appeared first on Magazín bývanie | Magazín o bývaní, záhrade, stavbe a rekonštrukcii.

Škodcovia v ľudskom obydlí – ako sa ich zbaviť?

07.03.2024 07:45 Kuny ako ohrozený živočíšny druh? Aj keď kuny majú málo prirodzených predátorov, najväčšou hrozbou pre ich populáciu je práve človek. Populácie kún sú prirodzene fragmentované v dôsledku rôznorodého terénu a nesúvislej škály ihličnatých lesov. S nárastom počtu ľudí vstupujúcich do zalesnených oblastí a využívaním pôdy na intenzívnu ťažbu dreva či osídlenie sa tieto prirodzene izolované The post Škodcovia v ľudskom obydlí – ako sa ich zbaviť? appeared first on Magazín bývanie | Magazín o bývaní, záhrade, stavbe a rekonštrukcii.

Hygiena na prvom mieste: 9 tipov pre čistú domácnosť

07.03.2024 07:45 Napriek tomu, že aj upratovanie môže patriť k určitej forme relaxu, ide o prácu, ktorej sa mnohí vyhýbajú. Pre efektívne upratovanie domácnosti je preto dobré využiť tipy a triky, ktoré vám túto činnosť zjednoduchšia. Ako teda udržiavať domácnosť čistú s čo najmenšou námahou. Prečo je čistá domácnosť dôležitá? Prinútiť sa poupratovať môže byť niekedy ťažšie, The post Hygiena na prvom mieste: 9 tipov pre čistú domácnosť appeared first on Magazín bývanie | Magazín o bývaní, záhrade, stavbe a rekonštrukcii.

Slnečno, miestami mráz: Viete, ako vybrať tvar strechy a strešnú krytinu, aby odolali vplyvom počasia?

07.03.2024 07:45 Pri výbere strešnej krytiny pre váš dom je dôležité vyhnúť sa rozhodovaniu výlučne na základe estetiky. Strecha je nevyhnutnou súčasťou vášho domova. Je dôležitým konštrukčným prvkom a zohráva významnú úlohu pri ochrane vašej rodiny a majetku pred poveternostnými vplyvmi. A práve tu sa zdržíme, pri otázke vplyvu počasia na funkčnosť a životnosť strechy. Keď majitelia The post Slnečno, miestami mráz: Viete, ako vybrať tvar strechy a strešnú krytinu, aby odolali vplyvom počasia? appeared first on Magazín bývanie | Magazín o bývaní, záhrade, stavbe a rekonštrukcii.

Čistenie rúry krok po kroku. Profesionálne a jednoducho

02.03.2024 18:16 Či už máte samočistiacu rúru, plynovú alebo elektrickú, pravdepodobne by ste ju mali čistiť častejšie, než si myslíte. Ak neviete, ako vyčistiť rúru, postupujte podľa týchto šiestich krokov. V závislosti od toho, ako často svoj spotrebič používate, čistenie rúry by malo prebiehať aspoň každé tri až štyri mesiace. Zbavovanie nečistôt vo vnútri spotrebiča je dôležitou The post Čistenie rúry krok po kroku. Profesionálne a jednoducho appeared first on Magazín bývanie | Magazín o bývaní, záhrade, stavbe a rekonštrukcii.

Charakteristika a význam kontajnerovej prepravy

02.03.2024 18:16 Kontajnerová preprava predstavuje neoddeliteľnú súčasť súčasnej logistiky a dopravy, ktorá prináša významné výhody v podobe zjednodušenia logistických procesov, znižovania nákladov, zvyšovania bezpečnosti a flexibilnej adaptácie na rôzne typy tovarov. Jej úloha v podpore globálneho obchodu a ekonomického rozvoja je nezastupiteľná. Charakteristika kontajnerovej prepravy V súčasnosti preprava kontajnerov predstavuje efektívny a bezpečný spôsob prepravy tovaru rôzneho The post Charakteristika a význam kontajnerovej prepravy appeared first on Magazín bývanie | Magazín o bývaní, záhrade, stavbe a rekonštrukcii.

Nápady a tipy pre každodenný život

01.03.2024 22:15 V dnešnom uponáhľanom svete je čoraz ťažšie nájsť čas na zastavenie a premýšľanie o malých veciach, ktoré môžu náš život urobiť lepším. Či už ide o šetrenie času, zlepšenie domova, alebo jednoducho o zvýšenie kvality nášho každodenného života, máme pre vás zopár nápadov a tipov. Tento článok vám ponúkne užitočné rady, ako si uľahčiť život The post Nápady a tipy pre každodenný život appeared first on Magazín bývanie | Magazín o bývaní, záhrade, stavbe a rekonštrukcii.