Rolls-Royce Spectre od Mansory: Toto je vrchol!

25.04.2024 06:00 Tuner Mansory je známy svojimi extravagantnými prestavbami automobilov vyššej triedy, ktoré sú na scéne vnímané dosť kontroverzne. Teraz sa špecialista ujal už aj tak veľmi individuálneho modelu Rolls-Royce Spectre a kompletne ho prerobil v štýle nemeckej dielne. Čoho sa chytí Mansory, to je umelecké dielo… Na želanie je možné dodať difúzor s centrálnym brzdovým svetlom. … The post Rolls-Royce Spectre od Mansory: Toto je vrchol! first appeared on Jazdime.sk.

Renomovaný dizajnér Jozef Kabaň sa pridáva k MG

24.04.2024 16:45 Spoločnosť MG potvrdila, že Jozef Kabaň nastúpil do spoločnosti a prijal funkciu viceprezidenta jej globálneho dizajnového centra. MG získalo silné meno… Koncom tohto týždňa MG na autosalóne v Pekingu predstaví aj svoj najnovší koncepčný automobil EXE181. Kabaň bude mať osobitnú zodpovednosť za rozvoj globálneho dizajnového jazyka MG a do spoločnosti nastupuje vo vzrušujúcom období, … The post Renomovaný dizajnér Jozef Kabaň sa pridáva k MG first appeared on Jazdime.sk.

Fiat Coupé : Taliansky oblo-hranáč má 30 rokov

24.04.2024 03:47 Ako vyzeral európsky modelový rad Fiatu pred 30 rokmi? Z dnešného pohľadu môžeme označiť krivky niekdajších automobilov za dosť staromódne. Tieto časy boli definované vozidlami ako prvá Panda, Cinquecento, Punto a Tipo. Tempra stále existovala a prvá generácia modelu Croma bola v záverečnej fáze výroby. Preto sa Fiat musel nadýchnuť čerstvého vzduchu. O to sa … The post Fiat Coupé : Taliansky oblo-hranáč má 30 rokov first appeared on Jazdime.sk.

Dunlop predstavuje novú generáciu celoročných pneumatík

23.04.2024 14:15 Značka Dunlop predstavuje novú generáciu celoročných pneumatík. Pneumatiky Dunlop All Season 2 vyvinula s cieľom obstáť v konkurencii v trhovom segmente hodnotových celoročných pneumatík, ktorý by mal podľa posledných prognóz rásť každoročne v rokoch 2023 až 2028 o 2 až 3 %. Dunlop venoval množstvo času testom pneumatík… Nové pneumatiky Dunlop sú vybavené inovatívnymi technológiami. … The post Dunlop predstavuje novú generáciu celoročných pneumatík first appeared on Jazdime.sk.

Nový Shelby Super Snake je preplňovaný Mustang s výkonom 830 koní

22.04.2024 00:01 Shelby American predvádza svoj prvý zásah do súčasnej platformy modelu Ford Mustang S650. Pozdravte najnovší výtvor s označením Super Snake. Shelby Super Snake má na palube celý arzenál vylepšení výkonu. To zahŕňa okrem iného aj preplňovaný agregát V8 s výkonom neskutočných 830 koní.  „Shelby Super Snake sme vyvinuli s cieľom, aby sa stalo vrcholom našich … The post Nový Shelby Super Snake je preplňovaný Mustang s výkonom 830 koní first appeared on Jazdime.sk.

Cestopis Bukurešť – Ohromí vás veľkoleposťou, ale aj prekvapí turbulentnými dejinami

22.04.2024 00:01 Ďalší z rady našich predĺžených víkendov sme strávili v hlavnom meste Rumunska, v slávne-neslávnej Bukurešti. Prečo hovoríme o tomto meste ako o slávne neslávnom? Slávny palác parlamentu, ktorý dal postaviť Nicolae Ceausescu, sa môže pochváliť hneď niekoľkými svetovými „naj“ a teda je to poriadne slávna a svetoznáma budova. Avšak neslávna bola jeho stavba či režim v ktorom vznikol, ako … The post Cestopis Bukurešť – Ohromí vás veľkoleposťou, ale aj prekvapí turbulentnými dejinami first appeared on Jazdime.sk.

AutoWallis Group sa pre slovenský trh stáva importérom čínskych elektrických úžitkových vozidiel značky Farizon

21.04.2024 11:01 Spoločnosť AutoWallis Group sídliaca v Budapešti ďalej posilňuje svoju medzinárodnú pozíciu uzavretím dohody o exkluzívnom zastúpení elektrických úžitkových vozidiel značky Farizon, ktorá je súčasťou spoločnosti Geely Auto Group. AutoWallis Group bude túto značku zastupovať v 8 krajinách strednej a východnej Európy. Čínska skupina Geely Auto je jedným z najväčších výrobcov vozidiel na svete. Stojí na … The post AutoWallis Group sa pre slovenský trh stáva importérom čínskych elektrických úžitkových vozidiel značky Farizon first appeared on Jazdime.sk.

140 špeciálnych modelov Vespa k výročiu značky Piaggio

20.04.2024 09:45 Atraktívna a limitovaná špeciálna edícia založená na retro modeli Vespa GTV 300 prichádza na cesty. Vznikne len 140 exemplárov Vespy v limitke s menom “140th of Piaggio”. Tento “náklad” bude distribuovaný fanúšikom a zberateľom v priebehu apríla 2024. Piaggio, svetoznámy taliansky výrobca motorových vozidiel založený v roku 1884, oslavuje svoje 140. výročie. Pri tejto príležitosti … The post 140 špeciálnych modelov Vespa k výročiu značky Piaggio first appeared on Jazdime.sk.

Tatra získala prestížne ocenenie Red Dot za design vozidiel najnovšej generácie radu Force

19.04.2024 20:30 Kopřivnická automobilka Tatra Trucks si pred pár dňami zapísala ďalší veľký úspech. Prvýkrát vo svojej histórii totiž získala ocenenie Red Dot v kategórii Product Design, a to hneď dvakrát. Týmto ocenením, patriacim k medzinárodne najprestížnejším v oblasti dizajnu, boli dekorované vozidlá Tatra Force najnovšej tretej generácie, pričom prezentované bolo prevedenie so štvordverovou kabínou a tiež … The post Tatra získala prestížne ocenenie Red Dot za design vozidiel najnovšej generácie radu Force first appeared on Jazdime.sk.

Lamborghini Huracan STJ je finálová verzia modelu s mohutným motorom V10

18.04.2024 18:16 Lamborghini poslednou špeciálnou edíciou signalizuje zánik Huracanu a jeho motora V10. Super Trofeo Jota je založený na modeli STO, ale vylepšil sa, aby vytvoril ultimátnu verziu. Divoká limitka, ktorá je obmedzená na 10 áut, znamená koniec príbehu pre „baby Lambo“ po desaťročí na trhu. Aj keď, takých koncov sme pri Lamborghini za posledné roky … The post Lamborghini Huracan STJ je finálová verzia modelu s mohutným motorom V10 first appeared on Jazdime.sk.

TEST: Peugeot 508 – Osloví extravaganciou a nízkou spotrebou! Len musíte nabíjať, nabíjať, nabíjať…

17.04.2024 15:45 Po štýlovom a extravagantnom modeli Peugeot 408 sa k nám na testy dostala aj vlajková loď francúzskej značky, model 508. A to hneď v plug-in hybridnom prevedení, kde okrem 1,6 litrového štvorvalca, pohonnému systému pomáha v jazde aj elektromotor. Výkon sústavy je 180 koní a krútiaci moment je slušných 360 Nm. Po dizajnovej stránke sú aktuáne modeli Peugeot … The post TEST: Peugeot 508 – Osloví extravaganciou a nízkou spotrebou! Len musíte nabíjať, nabíjať, nabíjať… first appeared on Jazdime.sk.

Tento krásny koncept Pagani je poctou modelu Zonda

17.04.2024 15:45 Je ťažké uveriť, že pôvodná Zonda debutovala na ženevskom autosalóne v roku 1999. Pagani stále pracovala na Zonde až do roku 2022. V roku 2024 je tu ďalší model. No nie je to tak celkom Zonda. Model sa volá Alisea a pripomína 25. výročie epického superauta. Na nádhernej staro-novinke nepracovala len spoločnosť Pagani, ale aj … The post Tento krásny koncept Pagani je poctou modelu Zonda first appeared on Jazdime.sk.

Rekordné predaje AURES Holdings v prvom štvrťroku posilnila generatívna AI v kontaktnom centre

17.04.2024 03:00 Spoločnosť AURES Holdings, prevádzkovateľ siete AAA AUTO a Mototechna, najväčší obchodník s ojazdenými a zánovnými vozidlami v strednej Európe, za prvé tri mesiace tohto roku predala 26 000 vozidiel, čo je 11 % nárast oproti rovnakému obdobiu roku 2023. Za rekordnými predajmi vidí spoločnosť okrem vysokého dopytu aj zúročenie svojich investícií do rozvoja moderných technológií, … The post Rekordné predaje AURES Holdings v prvom štvrťroku posilnila generatívna AI v kontaktnom centre first appeared on Jazdime.sk.

Veľké prekvapenie! Alfa Romeo mení názov nového modelu Milano

16.04.2024 13:45 Vo svojej podstate nevýrazné meno – Milano, talianske slovo pre mesto Miláno. Také meno dostala nová malaá mestská Alfa. A aj napriek takto neofenzívnemu, nehanlivému, doslova národnému názvu, tak pomenovaná malá Alfa, spôsobila v Taliansku veľa problémov. Preto je tento automobil teraz znovu prekrstený. Z modelu Milano sa stáva Junior. Bez srandy! Značka takýmto spôsobom … The post Veľké prekvapenie! Alfa Romeo mení názov nového modelu Milano first appeared on Jazdime.sk.

CFMoto 450 CL-C Bobber pre rok 2024! Ďalšia čínska špecialitka, ktorá chce zaujať

16.04.2024 13:45 Číňania milujú bobbery. Takto by sa dalo zhrnúť prvých 6 mesiacov roku 2023 a čínsky automobilový priemysel, ako aj záujem zo strany zákazníkov. Počas tejto doby výrobcovia predstavili 5 nových bobberov s objemom do 500 cm3. Číslo 6 sa prezentovalo na Pekingskej motocyklovej výstave v máji 2023. CFMoto 450 CL-C, tak sa šiesty bobber do … The post CFMoto 450 CL-C Bobber pre rok 2024! Ďalšia čínska špecialitka, ktorá chce zaujať first appeared on Jazdime.sk.