Aké sú moderné technológie v bývaní?

30.04.2024 05:30 Moderná domácnosť predstavuje skutočnú revolúciu v oblasti domáceho pohodlia a automatizácie. Predstavte si svet, kde rutinné úlohy a každodenné povinnosti už nie sú bremenom pre obyvateľov domu, pretože sa postarajú inteligentné stroje a zariadenia, navrhnuté tak, aby zjednodušili život a zvýšili kvalitu bývania. Robotickí domáci pomocníci sa stali všestrannými spoločníkmi v každej modernizovanej domácnosti. Kedysi The post Aké sú moderné technológie v bývaní? appeared first on DigitalPortal.sk.

Čína spustila prvý 6G satelit a stáva sa lídrom

29.04.2024 08:30 China Mobile upútala pozornosť spustením prvého satelitu na testovanie 6G technológie. Týmto sa telekomunikačný gigant stal lídrom v prieskume nových oblastí komunikácie. Družica je jedinečná, pretože je navrhnutá tak, aby obiehala okolo Zeme oveľa bližšie ako väčšina ostatných, približne vo výške 500 km . Družica, ktorá obieha Zem v The post Čína spustila prvý 6G satelit a stáva sa lídrom appeared first on DigitalPortal.sk.

Infinix predstavuje sériu Note 40

27.04.2024 23:30 Trendová technologická značka vytvorená pre mladých spotrebiteľov, predstavuje slovenské ceny svojich najnovších smartfónov strednej triedy. Na fotografii Infinix Note 40 Pro Séria Note 40 predstavuje významný pokrok v technológii All-Round FastCharge 2.0. Používatelia sa môžu tešiť na inovácie, ako je 100W viacrýchlostné FastCharge, bezdrôtové MagCharge a vlastný vyvinutý čip podporujúci multifunkčné režimy nabíjania. Okrem toho The post Infinix predstavuje sériu Note 40 appeared first on DigitalPortal.sk.

Americký kongres schválil návrh zákona ohľadom TikToku

27.04.2024 13:00 Prezident Joe Biden podpíše zákon už túto stredu. Posledný utorok americký senát schválil návrh zákona, ktorý v podstate buď zakáže aplikáciu TikTok z obchodov pôsobiacich v USA, alebo prinúti vlastníka siete, čínsku spoločnosť ByteDance, predať platformu na krátke videá. Tento prelomový zákon už prešiel obomi komorami Kongresu a schválila ho aj Snemovňa reprezentantov. Prezident Biden The post Americký kongres schválil návrh zákona ohľadom TikToku appeared first on DigitalPortal.sk.

Objavil sa nový procesor od Qualcommu

27.04.2024 13:00 Popri Snapdragon X Elite sa objavil jeho menej výkonný variant, Snapdragon X Plus. Zatiaľ čo Microsoft pracuje na prípravách na svoj event s AI PC a Windows pre ARM, ktorý bude 20. mája v americkom meste Seattle, Qualcomm finišuje práce na svojom procesore, ktorý má túto revolúciu umožniť. Svojou vlajkovou loďou Snapdragon X Elite má The post Objavil sa nový procesor od Qualcommu appeared first on DigitalPortal.sk.

Meta otvára svoj systém pre virtuálnu realitu

27.04.2024 13:00 Spoločnosť sa takto snaží už teraz zlepšiť svoju konkurencieschopnosť oproti potenciálnej konkurencii od Apple. Virtuálna realita, aj keď je tu s nami už pomerne dlho, je stále okrajovou záležitosťou a veľmi sa nepresadila medzi bežnou verejnosťou. Pri predstavení Vision Pro kalifornským gigantom sa síce objavili náznaky, že headset bude podobnou revolúciou ako bol počítač Apple The post Meta otvára svoj systém pre virtuálnu realitu appeared first on DigitalPortal.sk.

EÚ skontroluje predinštalované aplikácie od Google

27.04.2024 02:15 Podľa vyjadrenia šéfky komisie pre hospodársku súťaž si spoločnosť upevňuje dominantné postavenie na trhu. Android je mobilný operačný systém, ktorý, na rozdiel od iOS, môže prakticky každý výrobca smartfónov použiť pre svoje produkty. Aj to prispelo k vyššej variabilite ponuky a tiež k jeho vyššiemu rozšíreniu. Pokiaľ však chce výrobca do svojho smartfónu integrovať Google The post EÚ skontroluje predinštalované aplikácie od Google appeared first on DigitalPortal.sk.

Policajti nedisciplinovaným vodičom diaľkovo vypnú auto

25.04.2024 19:00 Páchateľ, ktorý v aute uniká pred strážcami zákona a ignoruje výzvy na zastavenie, by už čoskoro mohol čeliť modernému riešeniu. Páchateľ uniká pred príslušníkmi orgánov činných v trestnom konaní vo svojom aute a nereaguje na výzvy na zastavenie. Namiesto riskantnej naháňačky by polícia mohla v budúcnosti použiť modernú bezdrôtovú technológiu na diaľkové „zneškodnenie“ vozidla. Vývoj The post Policajti nedisciplinovaným vodičom diaľkovo vypnú auto appeared first on DigitalPortal.sk.

Sora: Nový model umelej inteligencie generujúci videá

25.04.2024 19:00 OpenAI oznamuje svoj najnovší model, ktorý dokáže vytvárať videá v rôznych rozlíšeniach. Takisto ponúkne rôzne pomery strán a dokáže tiež upravovať existujúce videá. To umožňuje rýchlu zmenu scenérie, osvetlenia a štýlu snímania, a to všetko na základe textového podnetu. Sora dokáže tiež generovať videá na základe statického obrázka alebo dokonca rozšíriť existujúce videá doplnením chýbajúcich The post Sora: Nový model umelej inteligencie generujúci videá appeared first on DigitalPortal.sk.

Ako funguje inovatívny, kompaktný letecký taxík?

25.04.2024 19:00 Rakúsky startup FlyNow Aviation prináša revolučný prístup k leteckým taxíkom. Na rozdiel od tradičných aerotaxíkov, ktoré pripomínajú zväčšené verzie kvadrokoptérov, eCopter využíva inovatívny koaxiálny elektrický pohon s dvoma protibežnými rotorovými vrtuľami. Táto jedinečná konštrukcia umožňuje jeho klasifikáciu ako elektrický vrtuľník podľa Agentúry pre bezpečnosť letectva Európskej únie, čo zjednodušuje a urýchľuje proces certifikácie. Koaxiálne hnacie The post Ako funguje inovatívny, kompaktný letecký taxík? appeared first on DigitalPortal.sk.

S rýchlym nasadením 6G sietí sa nepočíta. Prečo?

25.04.2024 19:00 Diskusie o 6G sieťach prebiehajú už päť rokov, avšak nasadenie na trh nie je ich prioritou. Samsung ako zakladajúci člen skupiny pre implementáciu 6G spolupracuje s firmami ako Ericsson, Intel, MediaTek a Qualcomm na vývoji. Očakáva sa, že prvé 6G siete sa objavia až v roku 2028, ale ich širšie nasadenie sa predpokladá až neskôr, The post S rýchlym nasadením 6G sietí sa nepočíta. Prečo? appeared first on DigitalPortal.sk.

Zvážte, čo prezradíte umelej inteligencii. Prečo?

25.04.2024 19:00 Google automaticky uchováva konverzácie s umelou inteligenciou Gemini počas niekoľkých rokov. V nedávnom vyhlásení Google detailne popisuje, ako zbiera údaje od používateľov svojho AI nástroja Gemini dostupného na webe, pre Android a iOS. Poukazuje na to, že konverzácie sú systematicky prečítané, kategorizované a analyzované ľuďmi. Tieto údaje sú „odstránené“ z účtov s cieľom zlepšiť kvalitu The post Zvážte, čo prezradíte umelej inteligencii. Prečo? appeared first on DigitalPortal.sk.

Európska únia rozhodla o službách Applu a Microsoftu

25.04.2024 19:00 Služba iMessage, prehliadač Edge, vyhľadávač Bing a reklamná platforma Microsoft Advertising nebudú patriť medzi tzv. strážcov. Regulácia Európskej únie známa ako Digital Markets Act nadobudla účinnosť ešte v auguste minulého roku a veľké spoločnosti ako Apple, Microsoft a Google dostali určený čas aby sa prispôsobili. Zmyslom zákona je regulovať fundamentálne služby platforiem a prinútiť The post Európska únia rozhodla o službách Applu a Microsoftu appeared first on DigitalPortal.sk.

Technológie a ich vplyv na svet v roku 2023

25.04.2024 19:00 Rok 2023 bol pre technologický svet zásadným obdobím, počas ktorého sme boli svedkami rýchleho pokroku a transformácie v mnohých odvetviach. Technológie nielenže hýbali svetom, ale aj výrazne menili spôsob, akým žijeme, pracujeme a komunikujeme. Pozrime sa na niektoré z najvýznamnejších technologických trendov a inovácií, ktoré ovplyvnili tento rok. Umelá inteligencia a strojové učenie The post Technológie a ich vplyv na svet v roku 2023 appeared first on DigitalPortal.sk.

Nová technológia solárnych panelov prichádza

25.04.2024 19:00 Zmení nová japonská technológia solárnych panelov trh s obnoviteľnými zdrojmi energie? Dlhú dobu bol trh so solárnymi panelmi ovládaný Čínou kvôli jej kontrole nad dodávkovým reťazcom kremíka. No zdá sa, že sa príliv na trhu so solárnymi panelmi obracia, pretože Japonsko vyvinulo solárny panel, ktorý nevyužíva kremík, ale namiesto toho materiál vytvorený z minerálu nazývaného The post Nová technológia solárnych panelov prichádza appeared first on DigitalPortal.sk.