Vyplatí sa zmeniť plynové kúrenie na tepelné čerpadlo?

29.01.2024 01:00 Ešte pred nástupom energetickej krízy sa obvykle zadávatelia stavieb pri výbere spôsobu vykurovania rozhodovali medzi plynovým kotlom a tepelným čerpadlom. Pravdou je, že dnes by sa do kúrenia plynom púšťal len dobrodruh. Skôr bola vízia, že zásoby plynu dôjdu cca do 30 rokov. Ale aktuálna politická kríza spôsobila, že kohúty plynu sa môžu zavrieť trebárs The post Vyplatí sa zmeniť plynové kúrenie na tepelné čerpadlo? appeared first on bankar.sk.

5 otázok a odpovedí o založení s.r.o.

19.01.2024 01:30 Pred založením eseročky vás iste trápi veľa otázok, ktoré majú zásadný vplyv na rozhodnutie, či vstúpiť, alebo nie do tejto formy podnikania. Podľa prieskumov potenciálnych podnikateľov odrádzajú hlave byrokratické postupy a strach, že v priebehu zakladania spravia zásadné chyby, ktoré proces vzniku spoločnosti predĺžia. Prinášame vám odpovede na päť najčastejších otázok ohľadom založenia s.r.o.. 1. Čo je The post 5 otázok a odpovedí o založení s.r.o. appeared first on bankar.sk.

Nástrahy podnikania ako živnostník

19.01.2024 01:30 Zo všetkých foriem podnikania je časovo a finančne najmenej náročné získanie živnostenského oprávnenia. Ak nepredpokladáte, že sa vaše podnikateľské aktivity rozšíria, tak práve živnosť je pre vás ako stvorená. Živnostníci však musia počas svojej činnosti čeliť mnohým nástrahám, ktoré im doslovne znechucujú každodenné aktivity. Viete, aké nástrahy vás čakajú počas živnostenského podnikania? Založiť živnosť je otázka The post Nástrahy podnikania ako živnostník appeared first on bankar.sk.

Posudzovanie a vyhlásenie o zhode pri výrobe výrobku. Čo všetko treba vedieť?

15.01.2024 07:15 Vyrábate produkty a podnikáte? Ako výrobca by ste teda mali vedieť, že je potrebné vykonať analýzu a zabezpečiť, aby všetky výrobky boli v súlade s určitými pravidlami a to ešte predtým, ako budú uvedené na trh EÚ. Tento postup sa nazýva posudzovanie zhody a je nutné ho vykonať počas fázy návrhu a aj počas výroby The post Posudzovanie a vyhlásenie o zhode pri výrobe výrobku. Čo všetko treba vedieť? appeared first on bankar.sk.