Apátsági Rege Cukrászda v Tihany

27.03.2024 19:00 Úchvatný Tihany: Skvost Balatonu Polostrov Tihany je prekrásnym miestom na severnom Balatone. Je to polostrov plný histórie a prírodných pokladov. Okrem levandule a levanduľového festivalu do Tihany láka turistov Benediktínske opátstvo. Kláštor má bohatú históriu a je architektonickým skvostom. Jednou z našich zastávok v Tihany bola prechádzka okolo tohto pôsobivého kláštora. Naše ďalšie kroky smerovali The post Apátsági Rege Cukrászda v Tihany appeared first on salkakavy.sk.

Lavender Garden v Tihany

27.03.2024 19:00 Tihany: Skrytý poklad severného brehu Balatonu Z môjho pohľadu je Tihany klenotnicou severného brehu Balatonu. Tihany zvyknú volať aj maďarské Provensálsko. Maďarské Provensálsko predovšetkým preto, že sa v tejto oblasti veľmi dobre darí levanduli. Levanduľu tu doslova nájdete na každom kroku, napríklad v obchode so suvenírmi, v limonáde, zákusku, zmrzline, sirupe alebo vo víne. Počas The post Lavender Garden v Tihany appeared first on salkakavy.sk.

Il Lago Ristorante v Balatonfürede

27.03.2024 19:00 Očarujúca návšteva IL Lago Ristorante Po večernej prechádzke po pobreží Balaton, sme objavili očarujúcu reštauráciu IL Lago Ristorante. Reštaurácia sa môže pochváliť krásnym výhľadom na malý prístav plný jácht a plachetníc. Takýto pohľad na odstavené lode, ktoré čakajú, kedy sa budú zasa môcť plaviť po jazere, ma asi nikdy neomrzí. Pofukoval jemný vetrík, ktorý lode The post Il Lago Ristorante v Balatonfürede appeared first on salkakavy.sk.

Captain’s Bar – Balatonfüred

27.03.2024 19:00 Pohodlie v Balatonfürede Túlať sa večernými uličkami Balatonfüredu je veľmi príjemný zážitok. No nakoľko nás po celom dni zmohla únava, rozhodli sme sa ísť chvíľku posedieť niekam na šálku kávy. Hľadali sme pekné miesto a nakoniec sme zakotvili v hotelovom bare Captain’s Bar. Captain’s Bar je súčasťou krásneho hotela – Hotel Golden Lake Resort na The post Captain’s Bar – Balatonfüred appeared first on salkakavy.sk.

Kaviareň FRIENDS v Michalovciach

26.03.2024 21:00 Kaviareň FRIENDS: Stretávacie miesto v Michalovciach V nasledujúcich riadkoch vás zavediem do úžasnej kaviarne v srdci Michaloviec FRIENDS. A jedným dychom dodávam, že takýchto konceptov by malo byť na Slovensku oveľa viac. Kaviareň FRIENDS už svojím názvom prezrádza, že to je dokonalé miesto pre stretávanie sa priateľov. Túto kaviareň sme si skutočne nemohli nechať ujsť. The post Kaviareň FRIENDS v Michalovciach appeared first on salkakavy.sk.

Fabio Caffe v Michalovciach

26.03.2024 21:00 Michalovce: Môj dojem Rozhodli sme sa stráviť istý čas v Michalovciach a urobiť si odtiaľ poznávacie výlety po východnom Slovensku a Tokaji. Navštívili sme veľa krásnych a zaujímavých miest. Takže musím poznamenať, že aj tento kút Slovenska je veľmi pekný. Michalovce sú okresné mesto v Košickom kraji. V jeden večer sme sa vydali preskúmať samotné The post Fabio Caffe v Michalovciach appeared first on salkakavy.sk.

Tieto veci zo svojej obývačky vyhoďte: Zaberajú zbytočné miesto a nie sú estetické

15.03.2024 21:32 Obývačka je srdce každého domova a miesto, kde rodina trávi spoločný čas a hostí svojich priateľov. Často sa však stáva, že ide aj o priestor, v ktorom sa hromadia veci, ktoré buď nie sú potrebné, alebo nemajú žiadnu hodnotu.  Je teda vhodné obývačke pravidelne venovať čas, vyčistiť tento priestor a zbaviť sa zbytočností, na ktoré The post Tieto veci zo svojej obývačky vyhoďte: Zaberajú zbytočné miesto a nie sú estetické appeared first on salkakavy.sk.

Vitorlás restaurant v Balatonfürede

10.03.2024 01:46 Dnes vás pri šálke dobrej kávy prenesiem do minulosťou nasiaknutej reštaurácie Vitorlás, ktorá sa nachádza priamo v Balatonfüred. Zavediem vás na miesto, ktoré doslova dýcha históriou. Jedná sa o starú monumentálnu budovu priamo na nábreží s nádhernou panorámou. Príbeh dnešnej Vitorlás sa začal písať v 19. storočí. Dnešná reštaurácia Vitorlás bola pôvodne lodiarskou dielňou. Táto dielňa The post Vitorlás restaurant v Balatonfürede appeared first on salkakavy.sk.

Rosso Italian Restaurant & Pizza & Aparthotel v Michalovciach

10.03.2024 01:46 Poďme spoločne nazrieť do unikátnej talianskej reštaurácie Rosso Italian Restaurant Pizza Aparthotel v Michalovciach na Kostolnom námestí 8. Reštaurácia Rosso bola kedysi roľnícky dom. Jedná sa o trojposchodovú rohovú budovu so sedlovou strechou a kupolou. Tento dom dalo postaviť Roľnícke družstvo Michalovce a bol dostavaný v roku 1929 za pomoci roľníkov. Následne sa The post Rosso Italian Restaurant Pizza Aparthotel v Michalovciach appeared first on salkakavy.sk.

Parkafe kaviareň v Rožňave

08.03.2024 19:31 Rožňava sa rozprestiera v regióne Gemer, v Rožňavskej kotline. Z južnej strany mesto obkolesuje nádherný Slovenský kras, zo severu úpätia Volovských vrchov. Tak uznajte sami, že príroda v tomto regióne je vskutku čarovná. Po poznávacej prechádzke Rožňavou a dobrom obede sme sa vybrali na šálku kávy. Zaujala nás kaviareň sídliaca priamo v parku s príznačným The post Parkafe kaviareň v Rožňave appeared first on salkakavy.sk.

Cafe Restaurant Castello v Rožňave

08.03.2024 00:02 Cestou z Betliara sme sa zastavili v Rožňave. Ako malé dievča som mala kamarátku, ktorá pochádzala priamo z Rožňavy, ale presťahovala sa do môjho rodného mesta a stali sa z nás susedky. Vždy o Rožňave tak pútavo rozprávala, že som mala pocit, že musím toto mesto navštíviť. V tej dobe tam žila ešte jej babička The post Cafe Restaurant Castello v Rožňave appeared first on salkakavy.sk.

Koliba Ožďany – Ožďany

06.03.2024 18:45 Každý z nás má nejaké miesta, ktoré si želá počas svojho života navštíviť. Ja sa priznám, že ja mám takýchto miest hneď niekoľko. Jedným z mojich top miest bola bezpochyby Šírava. Ani sama neviem, prečo tomu tak bolo, ale len pri myšlienke na Šíravu mi vždy celým telom prebehli zimomriavky. A keďže som presvedčená, že The post Koliba Ožďany – Ožďany appeared first on salkakavy.sk.

Ona pečie v Trenčíne

06.03.2024 18:45 V Trenčíne nájdete hneď niekoľko pekných kaviarní, kde si môžete vychutnať skvelú kávu a iné dobroty. No nás zlákala kaviareň Ona pečie. Túto kaviareň sme prvýkrát objavili v roku 2022 a s istotou môžem povedať, že si okamžite získala naše srdcia. Odvtedy sme, samozrejme, spomínanú kaviareň navštívili viackrát. Teraz keď idem do Trenčína, tak bez návštevy The post Ona pečie v Trenčíne appeared first on salkakavy.sk.

Starostlivosť o bielizeň s parným generátorom

03.03.2024 00:30 Žijeme v rýchlom svete, a preto je dôležité nájsť spôsoby, ako zefektívniť vykonávanie každodenných povinností a mať viac času na to, čo je naozaj dôležité – rodinu, priateľov či na seba a svoje koníčky. Jednou z úloh, ktoré musíme zvládnuť, je starostlivosť o bielizeň. Aj tu však existuje spôsob, ako si žehlenie uľahčiť. Hádate správne The post Starostlivosť o bielizeň s parným generátorom appeared first on salkakavy.sk.

Štýl na tanieri. Takto servírujú jedlo profesionáli

03.03.2024 00:30 Spôsob, akým odprezentujete svoje jedlo, má veľký vplyv na celkový zážitok vašich hostí. Ešte dôležitejšie, ako kedykoľvek predtým, je to v súčasnej dobe sociálnych sietí, kedy jediná fotka môže obletieť aj celý svet. Jeme viacerými zmyslami, a preto prestieranie na stôl a jedlo, ktoré pred sebou vidíme, musí aj pekne vyzerať. Štúdie dokonca naznačujú, že The post Štýl na tanieri. Takto servírujú jedlo profesionáli appeared first on salkakavy.sk.