Stávka na nostalgiu i na moderné technológie! Taký je nový hybridný Jeep Wrangler Willys 4xe

28.09.2022 23:30 Jeep je značka určená pre náturistov a tvrdých šoférov, ktorí sa neboja ušpiniť nielen svoj automobil, ale aj seba v nehostinných podmienkach. Posledné roky však aj do tejto značky prinášajú veľké tlaky na inak veľmi obľúbené benzínové motory. Žiaľ, elektrifikácii sa nevyhol ani americký teréňák. Posledný model Jeep Wrangler Willys 4xe je nostalgickou pripomienkou populárnych … The post Stávka na nostalgiu i na moderné technológie! Taký je nový hybridný Jeep Wrangler Willys 4xe first appeared on Jazdime.

Renault 5 ako driftujúci hot-hatch? Tak taký koncept sa nám veru páči! + VEĽKÁ GALÉRIA

27.09.2022 11:45 S výročiami populárnych modelov sa tento rok doslova roztrhlo vrece. K zástupu oslávencov sa pridáva aj populárny športový niekdajší model, pútavý hot-hatch, Renault 5. A hoci nebol určený len na preteky a jeho praktickosť si užívala skôr pracujúca trieda, dnes sa jeho poslanie o dosť zmenilo. Prichádza ako svalnatý elektrický koncept Turbo 3E určený na … The post Renault 5 ako driftujúci hot-hatch? Tak taký koncept sa nám veru páči! + VEĽKÁ GALÉRIA first appeared on Jazdime.

Starček Land Rover Defender oslavuje 75 rokov! Dostali sme k jeho jubileu zaujímavý darček

26.09.2022 23:31 Pamätníci si možno ešte spomenú na rok 1948, v ktorom sa na autosalóne v Amsterdame svetu predstavil obrovský britský terénny automobil, ktorý si postupom času získal obrovský zástup priaznivcov po celom svete. Bol to model Land Rover Defender, ktorého dlhá cesta doviedla až na Slovensko, kde sa jeho posledná generácia vyrába. Tento rok oslavuje jubileum … The post Starček Land Rover Defender oslavuje 75 rokov! Dostali sme k jeho jubileu zaujímavý darček first appeared on Jazdime.

Prvé SUV so štyrmi dvermi a štyrmi sedadlami! Ferrari Purosangue prichádza s motorom V12

26.09.2022 12:15 Dlho očakávaná novinka z talianskej dielne Ferrari konečne prichádza. Aj keď sa značka doposiaľ úspešne bránila výrobe svojho prvého SUV modelu, dopyt trhu jednoducho prehliadnuť nemohla. Jej najnovším výtvorom je tak prvé SUV v histórii značky Ferrari Purosangue. Okrem toho je to aj prvý produkčný model so štyrmi dvermi a štyrmi miestami na sedenie. A … The post Prvé SUV so štyrmi dvermi a štyrmi sedadlami! Ferrari Purosangue prichádza s motorom V12 first appeared on Jazdime.

TEST: SsangYong Tivoli Grand – Ako stvorené pre rodinu a cestovanie

19.09.2022 15:15 S juhokórejským rodinným automobilom SsangYong Tivoli Grand v tejto podobe sme sa už v našej redakcii stretli. Už vtedy sme uznali, že SsangYong ponúka za málo peňazí hotový orchester. Samozrejme, rovnako je to aj tento rok, pri teste rovnakého modelu, no tentokrát v snehobielej farbe. Dnes by sme sa chceli zamerať hlavne na praktickosť tohto … The post TEST: SsangYong Tivoli Grand – Ako stvorené pre rodinu a cestovanie first appeared on Jazdime.

KTM 890 ADVENTURE R 2023 si razí novú cestu

17.09.2022 15:15 Vývoj novej KTM 890 ADVENTURE R bol na základe odkazov dedičstva KTM READY TO RACE zameraný na to, aby sa ešte viac zlepšil terénny výkon, spoľahlivosť a schopnosť motocykla čeliť akejkoľvek výzve. Na demonštráciu bol motocykel predstavený účastníkom 2022 KTM Adventure Rider Rally v rozmanitej krajine západného Idaha v USA. Prepracovaná KTM 890 ADVENTURE R … The post KTM 890 ADVENTURE R 2023 si razí novú cestu first appeared on Jazdime.

V Monterey sa predstavilo karbónové Porsche 993 Turbo od Gunther Werks so 710 koňmi

13.09.2022 15:15 Motoristická udalosť Monterey Car Week je populárna po celom svete. Aj preto sa tu objavujú modely, ktoré stoja milióny dolárov ako aj také, ktoré sú úplne unikátne a nikto iný ich na svete nevlastní. Prezentujú sa tu aj značky či garáže, ktoré tvoria jedinečné limitované kúsky. Takou je aj Gunther Werks, ktorá do Monterey pricestovala … The post V Monterey sa predstavilo karbónové Porsche 993 Turbo od Gunther Werks so 710 koňmi first appeared on Jazdime.

Na scéne je nový off-roadový restomod Galpin Porsche 911 Carrera Targa Safari

10.09.2022 15:00 Restomody postavené z modelov Porsche sú v poslednej dobe veľmi populárne. Rôzne svetové spoločnosti sa pretekajú, ktorá spraví zaujímavejší, pútavejší, lepší… Spoločnosť Galpin to však vzala z iného konca a namiesto nablýskaného mestského automobilu stvorila off-roadovú beštiu, ktorá neohrnie nos ani nad ťažším terénom. Je to Galpin Porsche 911 Carrera Targa Safari a vyzerá veru … The post Na scéne je nový off-roadový restomod Galpin Porsche 911 Carrera Targa Safari first appeared on Jazdime.

Nové najrýchlejšie produkčné vozidlo? Výrobca nového Koenigsegg CC850 to o svojom aute tvrdí

09.09.2022 15:45 Najvýkonnejší a najrýchlejší produkčne vyrábaný voz s manuálnou prevodovkou na svete. Takými slovami opisuje švédska značka svoj posledný výtvor Koenigsegg CC850. Novinku odprezentovali Švédi na kalifornskej akcii Monterey Car Week. Ak sa vám zdá dizajn nového Koenigsegg CC850 povedomý, máte veru dobrý zrak. Jeho krivky preberajú dizajn z 20 rokov starého superšportu CC8 a odkazujú … The post Nové najrýchlejšie produkčné vozidlo? Výrobca nového Koenigsegg CC850 to o svojom aute tvrdí first appeared on Jazdime.

Vytunené Alfa Romeo? GT Sud-Est je naftová Brera s maskou Giulie

08.09.2022 15:01 Tuning automobilov nie je pre všetkých. Nie vždy vyzerá dobre a nie vždy sa hodí danému automobilu. Ak sa však skĺbi dokonalý dizajn plný vášne, s precíznou prácou konštruktérov, výsledok nemusí byť vôbec zlý. Tak by sme mohli zakategorizovať aj špeciálne upravený model Alfa Romeo GT Sud-Est, ktorý dostal masku Giulie a telo Brery. Alfa … The post Vytunené Alfa Romeo? GT Sud-Est je naftová Brera s maskou Giulie first appeared on Jazdime.

USA sú naozaj krajinou neobmedzených možností! Bonkers Juggernaut 6X6 je toho dôkazom

07.09.2022 16:00 Úpravám americkej tuningovej dielne Apocalypse 6×6 sme sa už na našom portáli venovali. Táto spoločnosť neprestáva udivovať a svojim posledným dielom demonštruje, že USA sú naozaj krajinou neobmedzených možností. Ich posledný výtvor nazvaný Bonkers Juggernaut 6X6 je postavený na základe pick-upu RAM 1500 TRX a vyzerá naozaj tak, že ani po zasiahnutí Zemi meteoritom, ktorý … The post USA sú naozaj krajinou neobmedzených možností! Bonkers Juggernaut 6X6 je toho dôkazom first appeared on Jazdime.

Príplatková výbava na mesačné či ročné predplatné? V BMW je to realita

06.09.2022 16:01 Hoci sa mnohí po prečítaní nadpisu začudujú, že čo to trepeme za nezmysly, no v internetovom obchode nazvanom ConnectedDrive Store v Južnej Kórey, si môžete pre svoje najnovšie automobily značky BMW predplatiť príplatkovú výbavu na nejaké obdobie, za určitý poplatok. Pripomína vám tento spôsob fungovania nejakú inú službu? Nám hneď niekoľko… Príde BMW predplatné aj … The post Príplatková výbava na mesačné či ročné predplatné? V BMW je to realita first appeared on Jazdime.

Na scénu prichádza limitka Shelby GT500 Code Red – Mustang s výkonom 1300 koní!

05.09.2022 17:00 Najnovšie dielo americkej spoločnosti Shelby American nadväzuje na projekt, na ktorom začali pracovať už pred 14-stimi rokmi. Hneď na prvý pohľad môžeme hodnotiť, že najnovší model Shelby GT500 Code Red, postavený na Forde Mustang, bude niečím výnimočný. Tou výnimočnosťou je jeho výkon 1300 koní! Táto brutálna raketa sa však neujde každému. Toto brutálne Shelby má … The post Na scénu prichádza limitka Shelby GT500 Code Red – Mustang s výkonom 1300 koní! first appeared on Jazdime.

Kultový americký športiak Dodge Viper oslavuje 30 rokov! Aj dnes je brutálny a nádherný

05.09.2022 17:00 Deti deväťdesiatych rokov mali v detských izbách na stenách rôzne automobily. Ak hovoríme z vlastnej skúsenosti, nám sa tam nachádzal okrem monopostu Ferrari F1 aj Plymouth Prowler či ikonický Dodge Viper. Posledný športiak, ktorý sa okrem rôznych automobilových súťaží objavil aj v seriáli Viper , dnes oslavuje 30-te narodeniny. Jeho história je bohatá na úspechy … The post Kultový americký športiak Dodge Viper oslavuje 30 rokov! Aj dnes je brutálny a nádherný first appeared on Jazdime.

Nie je Corvette ako Corvette! Čínsky BYD použil slávne meno pre nové SUV

01.09.2022 19:01 Ihneď ako sa povie Corvette, každému milovníkovi automobilov napadne americký muscle car v niektorom z jeho prevedení. Či už je to oldtimer zo šesťdesiatych či sedemdesiatych rokov, alebo najnovšie ostré rakety, stále je toto meno spojené s neskrotným športiakom. Ako by ste však zareagovali, keby ste počuli, že si meno Corvette privlastnilo čínske SUV? Spoločnosť … The post Nie je Corvette ako Corvette! Čínsky BYD použil slávne meno pre nové SUV first appeared on Jazdime.