Čínska Honda CBR? Základ pre QJMotor SRK 800 RR je jasný

31.03.2024 16:30 QJMotor, vlastná značka veľkého čínskeho výrobcu Qianjiang, rozširuje ponuku 4-valcových športových motocyklov. Od roku 2024 bude ponuka motoriek väčšia aj vďaka modelu s objemom motora približne 800 cm3. Postavený je na základe Hondy CBR 650 R. QJMotor na domácom trhu ohúri cenou… Čo QJMotor SRK 800 RR rozhodne dostáva, sú winglety, aerodynamicky optimalizované bočné predné … The post Čínska Honda CBR? Základ pre QJMotor SRK 800 RR je jasný first appeared on Jazdime.sk.

Mansory spravilo z modelu Rolls-Royce Cullinan zlatú arabskú pokladnicu

31.03.2024 16:30 Mansory stavia Rolls-Royce Cullinan špeciálne pre vkus ľudí z Arábie a tiež ľudí, ktorí majú radi veľa zlata. Tieto dve autá sa volajú Mansory Linea d’Arabo a Mansory Linea d’Oro a ako obyčajný smrteľník to budete mať ťažké kúpiť si jedno z nich. Sú trochu pre inú ligu… Mansory vložilo zlato aj do uhlíkových vlákien… … The post Mansory spravilo z modelu Rolls-Royce Cullinan zlatú arabskú pokladnicu first appeared on Jazdime.sk.

Citroën Basalt Vision debutuje ako elegantné SUV kupé

31.03.2024 16:30 Citroën pokračuje v práci na svojej globálnej stratégii. Francúzsky výrobca teraz predstavil nový model – SUV kupé s názvom Basalt Vision. Patrí do rodiny C3 a v Južnej Amerike a Indii má byť uvedený na trh koncom tohto roka. Európa tak v prípade tejto novinky odchádza s prázdnymi rukami. Citroën Basalt Vision je stále označovaný … The post Citroën Basalt Vision debutuje ako elegantné SUV kupé first appeared on Jazdime.sk.

Hyundai Santa Cruz Facelift: Takto elegantný môže byť pick-up

30.03.2024 14:30 Na americkom trhu sú určite modely, pri ktorých sme v Európe smutní, že si ich nemôžeme oficiálne kúpiť. Myslíme napríklad na nový Charger alebo aj nový model Kia K4. Ale patrí medzi ne aj Hyundai Santa Cruz, kompaktný pick-up, ktorý je vyrobený pre štáty a prešiel faceliftom. Hyundai Santa Cruz pre modelový rok 2025 je … The post Hyundai Santa Cruz Facelift: Takto elegantný môže byť pick-up first appeared on Jazdime.sk.

Geparda je Volkswagen Up s výkonom 20 koní a podivnou zadnou nápravou

30.03.2024 14:30 Malé vozidlá pre mladých sú v súčasnosti akosi trendy. Aspoň to chcú tvrdiť firmy ako Stellantis, ktoré s triumvirátom Ami-Topolino-Rocks-e Citroën, Fiat a Opel aktuálne zaradili do ponuky rýchle ľahké vozidlá s rýchlosťou do 45 km/h, na ktorých môžu jazdiť aj ľudia pod 18 bez B-čkového vodičského preukazu. Kto by chcel ešte pred dovŕšením plnoletosti … The post Geparda je Volkswagen Up s výkonom 20 koní a podivnou zadnou nápravou first appeared on Jazdime.sk.

Kia nás prekvapuje modelom K4 v prevedení Hatchback

30.03.2024 14:30 Pravdepodobne ste si všimli v článku o novej Kii K4, ako novopredstavený model vyzerá a teda že je kompaktný sedan. V rámci svetovej premiéry na NYIAS v New Yorku značka teraz prekvapuje derivátom v podibe približne 4,70 metra dlhého hatchbacku. Predsa len, praktickosť tohto prevedenia poznáme azda všetci a uvedomujú si ho aj v Kii. … The post Kia nás prekvapuje modelom K4 v prevedení Hatchback first appeared on Jazdime.sk.

Mercedes-Benz Trieda G – Čo všetko priniesol rozsiahly facelift?

30.03.2024 01:00 Od novej edície Land Roveru Defender a zmiznutia modelov Lada Niva a Suzuki Jimny z trhu zostali vlastne len dve ikony terénnych vozidiel: Toyota Land Cruiser a Mercedes-Benz triedy G. Zatiaľ čo Toyota teraz dostala nový vzhľad v retro prevedení, trieda G zostáva vizuálne verná sama sebe. Ale pod kapotou sa toho deje veru oveľa viac, … The post Mercedes-Benz Trieda G – Čo všetko priniesol rozsiahly facelift? first appeared on Jazdime.sk.

Výkon 48 koní a taliansky dizajn za 5 990 eur

29.03.2024 11:16 „Zákazníci značky Keeway potrebujú viac,“ bolo motto čínskeho výrobcu Keeway, ktorý je súčasťou Qianjiang Group. Zo strany zákazníkov začala firma evidovať zvýšený dopyt po väčších modeloch s väčším výkonom, čoho dôvodom bol vznik značky MBP. MBP, údajne skratka pre „Moto Bologna Passione“ s dizajnovým oddelením v Taliansku, začal v roku 2022 s modelom s označeim … The post Výkon 48 koní a taliansky dizajn za 5 990 eur first appeared on Jazdime.sk.

Genesis Neolun Concept ukazuje, ako môže vyzerať nádherné luxusné SUV GV90

29.03.2024 11:16 Podľa slov zástupcov značky Genesis predstavuje najnovší počin s menom Neolun Concept budúcnosť značky. A ak si uvedomíme, že dizajn tejto novinky musí prežiť na automobilovom trhu zajtrajšok, jeho  kľúčové body nie sú žiadnym skutočným prekvapením. Auto je veľké, luxusné a žiaľbohu, či pre niektorých chválabohu, aj elektrické. Opulentné SUV debutovalo na tohtoročnom autosalóne v … The post Genesis Neolun Concept ukazuje, ako môže vyzerať nádherné luxusné SUV GV90 first appeared on Jazdime.sk.

TEST: SsangYong Tivoli Facelift – Aj najmenší zástupca dvoch drakov stojí za to

28.03.2024 10:00 V našej redakcii vždy s radosťou nasadáme do modelov SsangYong. Chválime pomer ceny a výkonu a tiež sem-tam nadávame na vyššie spotreby 1.5 litrových turbo-štvorvalcov. Potešili sme sa, keď sa nám naskytla možnosť nasadnúť do najmenšieho modelu na našom trhu – kompaktného SUV SsangYong Tivoli. Ak vám toto meno niečo evokuje, tak je to určite … The post TEST: SsangYong Tivoli Facelift – Aj najmenší zástupca dvoch drakov stojí za to first appeared on Jazdime.sk.

Irmscher Opel Astra IRC je inšpirovaný okruhovými špeciálmi

27.03.2024 21:30 Poznáte ešte Opel Astra OPC X-treme z roku 2001? Išlo o štúdiu športového auta pre cestnú premávku so 4,0-litrovým motorom V8 s výkonom 444 koní, karosériou z CFRP a rúrkovým priestorovým rámom. Napriek niekoľkým dopytom zákazníkov a desiatim predobjednávkam sa malosériová výroba nikdy neuskutočnila. Prečo si toto vozidlo pamätáme? Keď sme sa prvýkrát pozreli na … The post Irmscher Opel Astra IRC je inšpirovaný okruhovými špeciálmi first appeared on Jazdime.sk.

Chceli by ste čínsky elektromobil Changan Lumin za 4 835 eur?

27.03.2024 08:01 Chcete lacné elektrické auto? Dacia Spring bola doteraz najlacnejšou plnohodnotnou elektrickou ponukou na nemeckom trhu s cenovkou tesne nad 13 000 eur po všetkých zvýhodneniach. U nás štartuje na hodnote 21 500 eur bez zvýhodnení. Kde sa ceny po facelifte tohto modelu začnú, zatiaľ nie je známe. V Číne … The post Chceli by ste čínsky elektromobil Changan Lumin za 4 835 eur? first appeared on Jazdime.sk.

Nová Kia K4 je predovšetkým o dizajne

27.03.2024 08:01 Zabudnite na to, čo viete o predchádzajúcej Kii Forte, pretože prichádza úplne nový model, ktorý – aspoň vizuálne – nemá nič spoločné s jeho predchodcom. Ďalšie informácie o technických údajoch novej Kia K4 ešte neboli zverejnené, to sa však zmení pri oficiálnej premiére 27. marca na autosalóne v New Yorku. Krása môže byť čisto subjektívna … The post Nová Kia K4 je predovšetkým o dizajne first appeared on Jazdime.sk.

TEST: Škoda Octavia Combi 2.0 TDI – S naftou ďalej zájdeš a vôbec veľa neminieš

24.03.2024 15:45 Hoci máme už niekoľko dní či týždňov po odhalení faceliftu modeu Škoda Octavia, nám sa na testy dostal ešte tento ne-faceliftový model, ktorý si zákazníci ešte nejakú dobu budú môcť kupovať na showroomoch českej značky. Škoda Octavia je synonymom priestoru a tradície. Tento automobil si obľúbili generácie. Nie je to len vďaka praktickosti, ale aj … The post TEST: Škoda Octavia Combi 2.0 TDI – S naftou ďalej zájdeš a vôbec veľa neminieš first appeared on Jazdime.sk.

Prečo sa na leto rozhodnúť pre prémiové pneumatiky?

22.03.2024 22:46 V mnohých európskych krajinách končí v marci platnosť predpisov upravujúcich použitie zimných pneumatík. Pre vodičov je to vhodný čas zamyslieť sa nad výberom správnych pneumatík na bezpečnú, pohodlnú a úspornú letnú jazdu. Vzhľadom na obrovskú ponuku pneumatík na trhu je pre vodičov veľmi dôležité, aby si uvedomovali, aké veľké sú rozdiely v úžitkových vlastnostiach rôznych … The post Prečo sa na leto rozhodnúť pre prémiové pneumatiky? first appeared on Jazdime.sk.