Otestovali sme rajcovné kombi, potrebuje pravidelný styk s…

19.05.2024 12:01 startstop Otestovali sme rajcovné kombi, potrebuje pravidelný styk s… … nabíjačkou. Peugeot 508 SW v plug-in hybridnej konfigurácii je po modernizácii ešte príťažlivejší, ale na čo si treba dať pozor?  Peugeot 508 SW sme mali v našej redakcii na test hneď niekoľkokrát. Od základnej verzie Allure, cez GT, Hybrid, až po vrcholný variant PSE v už novom faceliftovanom šatstve. Najnovšie sa nám do rúk Otestovali sme rajcovné kombi, potrebuje pravidelný styk s… Tomáš Fialka Čítané: (1)

12-valec nahradili 8-valcom do zásuvky. Nový Continental GT je za rohom

19.05.2024 00:00 startstop 12-valec nahradili 8-valcom do zásuvky. Nový Continental GT je za rohom Už vyše dve desaťročia patrí Bentley Continental GT medzi obľúbené dvojdverové luxusné kupé pre zákazníkov s chuťou na luxus. Tento model bude plne odhalený o mesiac, avšak Bentley nám už teraz ponúklo zaujímavé údaje o tejto novinke. Exteriér Bentley Continental GT v podobe dvojdverovej siluety zostáva nezmenený. Pôvodná inšpirácia dizajnu pochádzala z Bentley R Type 12-valec nahradili 8-valcom do zásuvky. Nový Continental GT je za rohom Marek Gorozdos Čítané: (1)

Slovenská firma ide príkladom, spaľovacie autá postupne nahrádza elektromobilmi

17.05.2024 23:30 startstop Slovenská firma ide príkladom, spaľovacie autá postupne nahrádza elektromobilmi Úsilie spoločnosti TOMRA Collection Slovakia o udržateľnosť sa zďaleka nekončí pri zálohovaní nápojových obalov. Zodpovedný prístup k prírode pretavujú do každej oblasti, preto aj slovenský tím TOMRA Collection svoj servisný vozový park postupne zapĺňa elektrickými vozidlami, ktoré nahrádzajú benzínové či naftové automobily.  Snaha o udržateľný prístup je hlboko zakorenená v DNA spoločnosti TOMRA. Jej hlavnou ambíciou je Slovenská firma ide príkladom, spaľovacie autá postupne nahrádza elektromobilmi Partnerský Obsah Čítané: (1)

Uťahovali si z nás, ale TOTO je najlepšie hodnotené auto v histórii ADAC

17.05.2024 23:30 startstop Uťahovali si z nás, ale TOTO je najlepšie hodnotené auto v histórii ADAC Posmešky bokom. Toto je prvé auto v histórii autoklubu ADAC, ktoré si v rozsiahlom a komplexnom teste vyslúžilo hodnotenie “veľmi dobré.” Nie je to tak dávno, čo Volkswagen ID.7 prešiel našimi rukami. Naše dojmy z týždňového testu sme vám zhrnuli v predchádzajúcom článku. Jeho nadpis zarezonoval predovšetkým na našom Facebooku, kde sa dočkal viac-menej ironických Uťahovali si z nás, ale TOTO je najlepšie hodnotené auto v histórii ADAC Tomáš Bíly Čítané: (1)

Modely Alfa Romeo prichádzajú v temnej verzii Super Sport

17.05.2024 23:30 startstop Modely Alfa Romeo prichádzajú v temnej verzii Super Sport Talianska značka Alfa Romeo predviedla svoje najnovšie prírastky do rodiny s označením Quadrifoglio v limitovanej edícii. Obľúbené modely Stelvio a Giulia Quadrifoglio sú teraz dostupné v temnej špeciálnej edícii s názvom Super Sport. Koncern Stellantis, do ktorého značka Alfa Romeo patrí, chce dopriať značke limitovanú edíciu modelov Stelvio a Giulia Quadrifoglio v edícii Super Sport. Na celom Modely Alfa Romeo prichádzajú v temnej verzii Super Sport Michal Hambalek Čítané: (1)

Rolls-Royce vypraný na šesťdesiatke. Je toto ideálne auto pre maminy?

12.05.2024 19:30 startstop Rolls-Royce vypraný na šesťdesiatke. Je toto ideálne auto pre maminy? Fiat 500 sa vo svojej modernej podobe vyrába už dlhých 17 rokov, no stále patrí medzi najpredávanejšie autá v Európe. Na trhu však nájdete aj druhú generáciu tohto modelu, no tú poháňa výhradne elektromotor. Okrem klasického trojdverového prevedenia v ponuke nájdete aj verziu Fiat 500e 3+1, ktorá má na pravej strane ďalšie malé zadné dvere Rolls-Royce vypraný na šesťdesiatke. Je toto ideálne auto pre maminy? Tomáš Bíly Čítané: (1)

Briti aj Nemci ospevujú čínske auto. Onedlho príde aj k nám

12.05.2024 19:30 startstop Briti aj Nemci ospevujú čínske auto. Onedlho príde aj k nám Jeho predchádzajúca generácia patrila medzi najhoršie hodnotené autá. Tá nová však prichádza so sympatickou koncepciou, pri ktorej musia spozornieť v Toyote aj v Renaulte. Išlo o jednu z troch najväčších premiér ženevského autosalónu. MG3 Hybrid+ si vyslúžilo zaslúženú pozornosť. Ide totiž o najvýkonnejší a najrýchlejšie akcelerujúci hatchback segmentu B. Nebavíme sa tu teraz o športových Briti aj Nemci ospevujú čínske auto. Onedlho príde aj k nám Tomáš Bíly Čítané: (1)

Veľký návrat V8? Mercedes-AMG CLE 63 nemusí dostať hybridný 4-valec

12.05.2024 19:30 startstop Veľký návrat V8? Mercedes-AMG CLE 63 nemusí dostať hybridný 4-valec Vráti sa vidlicový osemvalec do vozidiel triedy C? Mercedes vraví nie, najnovšie špekulácie však tvrdia áno, konkrétne v modeli AMG CLE 63. Nový Mercedes CLE 63 je doslova za rohom a prakticky celý automobilový svet očakával, že po vzore AMG C 63 dostane 2,0-litrový štvorvalcový motor v hybridnej konfigurácii. Ten vo vrcholnej verzii S E Performance dodáva v spolupráci Veľký návrat V8? Mercedes-AMG CLE 63 nemusí dostať hybridný 4-valec Tomáš Fialka Čítané: (1)

Lietali vysoko, reálny dopyt po EV ich vrátil späť na zem

11.05.2024 19:00 startstop Lietali vysoko, reálny dopyt po EV ich vrátil späť na zem Čo sa to posledné týždne deje? Ďalšia automobilka prehodnocuje svoje plány ohľadom prechodu na elektrický pohon. Mercedes-Benz, Aston Martin, Cadillac či po novom Ford. To je zoznam automobiliek, ktoré len v posledných zopár týždňoch oznámili prehodnotenie svojich plánov ohľadom elektromobilov. Reálny vývoj na trhu totiž ukázal, že ich ciele boli až príliš ambiciózne a v podstate nereálne. Lietali vysoko, reálny dopyt po EV ich vrátil späť na zem Tomáš Fialka Čítané: (1)

Testovali sme jeden z najlepších elektromobilov. Štvala nás iba jedna vec

11.05.2024 19:00 startstop Testovali sme jeden z najlepších elektromobilov. Štvala nás iba jedna vec Volkswagen po kauze Dieselgate investoval miliardy eur do vývoja elektrických vozidiel. Vytvoril úplne nový rad ID., ktorý mal symbolizovať prechod od používania spaľovacích motorov smerom k elektrickej mobilite. Vlajková loď tohto radu, ID.7, prichádza na trh v čase, keď predaj elektromobilov stagnuje. Navyše, mnohí od tohto auta očakávajú elektrickú alternatívu k modelu Passat. Aký je Testovali sme jeden z najlepších elektromobilov. Štvala nás iba jedna vec Tomáš Bíly Čítané: (1)

Revolúcia na okruhoch, Alpine so spaľovacím motorom na vodík

11.05.2024 19:00 startstop Revolúcia na okruhoch, Alpine so spaľovacím motorom na vodík Fanúšikovia motoršportu sa môžu tešiť. Nový prototyp sa ukázal prvýkrát verejnosti na okruhu Spa-Franchorchamps v Belgicku 10. mája. V plnom nasadení na vytrvalostných 6-hodinových pretekoch TotalEnegies pred očami 70 000 fanúšikov však bude už dnes. Prototyp nebude chýbať ani na najznámejších vytrvalostných pretekoch v Le Mans 14. a 15. júna, i keď tam bude len Revolúcia na okruhoch, Alpine so spaľovacím motorom na vodík Marek Gorozdos Čítané: (1)

Toto konkurenciu položí. Nový Seat Leon s top motorom a výbavou len za…

11.05.2024 19:00 startstop Toto konkurenciu položí. Nový Seat Leon s top motorom a výbavou len za… Len včera sme vás informovali, že Seat Leon prešiel drobnou technickou modernizáciou, v rámci ktorej sa už ďalej nebude predávať s trojvalcovým benzínovým motorom a dostal vylepšený plug-in hybridný pohon s rýchlym nabíjaním s výkonom až 50 kW. Nazreli sme však aj do jeho cenníka a s tým, čo sme tam našli, sa s vami Toto konkurenciu položí. Nový Seat Leon s top motorom a výbavou len za… Tomáš Bíly Čítané: (1)

Jazdí za 3,5 litra. Osvedčená klasika ukazuje hybridom vztýčený prostredník

11.05.2024 19:00 startstop Jazdí za 3,5 litra. Osvedčená klasika ukazuje hybridom vztýčený prostredník Škoda Octavia je dlhodobo najpredávanejším automobilom na Slovensku. Tentokrát sme ju testovali vo výbave Ambition a so základným naftovým motorom 2.0 TDI. Škoda Octavia je veľmi častou súčasťou firemných autoparkov a to z prostého dôvodu. Ponúka nadštandardný vnútorný priestor, spoľahlivé motory s nízkymi prevádzkovými nákladmi a na rozdiel od elektromobilov si drží vysokú zostatkovú hodnotu. Jazdí za 3,5 litra. Osvedčená klasika ukazuje hybridom vztýčený prostredník Tomáš Bíly Čítané: (1)

Nový nástroj na kontrolu vodičov. Budeme jazdiť s náramkami na rukách?

09.05.2024 17:00 startstop Nový nástroj na kontrolu vodičov. Budeme jazdiť s náramkami na rukách? Európska únia sa naďalej snaží novými opatreniami znížiť počet dopravných nehôd a najmä znížiť počet úmrtí na európskych cestách. Odborníci analyzujú najčastejšie príčiny nehôd a snažia sa nájsť opatrenia, ako im predísť. Najnovšie štatistiky ukazujú, že únava vodičov môže byť jednou z hlavných príčin každej piatej dopravne nehody na európskych cestách. Kompetentní preto prichádzajú s Nový nástroj na kontrolu vodičov. Budeme jazdiť s náramkami na rukách? Tomáš Bíly Čítané: (1)

Predáva elektromobily superboháčom: Tí ľudia ich nechcú, máme problémy

09.05.2024 17:00 startstop Predáva elektromobily superboháčom: Tí ľudia ich nechcú, máme problémy Pred oficiálnym vstupom na trh malo jednu z najbláznivejších kampaní na svete. Aj keď je jeho výroba limitovaná len na 150 kusov, nástupcu pravdepodobne nedostane, pretože záujem verejnosti zaostal za očakávaniami. Chorvát Mate Rimac sa vo svete automobilového priemyslu považuje za európskeho Elona Muska. V pomerne mladom veku dokázal postaviť elektrický hyperšport, ktorý zlomil nejeden Predáva elektromobily superboháčom: Tí ľudia ich nechcú, máme problémy Tomáš Bíly Čítané: (1)