Poslanci sa v závere dňa venovali problematike medveďov

30.04.2024 22:45 BRATISLAVA - Diskusiou o problematike medveďov poslanci Národnej rady SR ukončili utorkové rokovanie. Minister životného prostredia Tomáš Taraba trvá na tom, že novela zákona o ochrane prírody a krajiny má priniesť efektívnejší odstrel medveďov. Viacerí zástupcovia opozície s novelou nesúhlasia. Do lavíc sa poslanci vrátia vo štvrtok o 9.00 h.

Problémy s električkou? Ministerstvo kultúry žiada garancie: Divadlo naďalej s trasou nesúhlasí

30.04.2024 22:45 BRATISLAVA - Ministerstvo kultúry SR žiada pre plánovanú električkovú trať pred novou budovou Slovenského národného divadla na Pribinovej ulici v Bratislave garanciu splnenia všetkých podmienok na odstránenie negatívneho dosahu na prevádzku divadla. Akýkoľvek negatívny dosah považuje za neakceptovateľný. Vedenie SND s trasou nesúhlasí, naďalej to nepovažuje za ideálne riešenie. Uviedli to v reakcii na výsledky štúdie, ktorú odprezentovalo hlavné mesto. Tento variant trasovania trate magistrát dlhodobo presadzuje.

Polícia zadržala gang: Mal vybavovať pobyty pre príslušníkov tretích krajín

30.04.2024 22:45 BRATISLAVA - Policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii spolu so zásahovou jednotkou Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach zadržali v pondelok v Bratislave a Trnave tri osoby. Ide o občanov Maďarska, Srbska a Slovenska. Ako informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru, vyšetrovateľ im vzniesol obvinenie za zločin prevádzačstva spáchaný formou spolupáchateľstva v súbehu s prečinom nepriamej korupcie.

Streľba v Stupave! Našli telo 66-ročného muža: Má ísť o člena takáčovcov!

30.04.2024 22:45 STUPAVA - Hrôzostrašný nález v Stupave. V poli za bytovým domom na okraji mesta našli zastreleného muža. Políciu privolala manželka zosnulého, ktorá počula výstrel. Išlo o člena takáčovcov?

POŽIAR na východe Slovenska: VIDEO Neďaleko Košíc zasahujú hasiči! Oheň sa rozšíril do skladu zberných surovín

30.04.2024 22:45 ČAŇA - V osade neďaleko Košíc sa v dnešných poobedných hodinách objavil hustý čierny dym. Ten sa mal šíriť z jednej z chatrčí, no neskôr zasiahol aj neďaleký sklad zberných surovín. na miesto bolo povolaných hneď niekoľko hasičských jednotiek.

PRIESKUM Voľby by vyhral znova Fico: Na krk mú však dýcha Progresívne Slovensko! Bolo by to tesné

30.04.2024 22:45 BRATISLAVA - Voľby by vyhral Smer-SSD so ziskom 21,2 percenta pred Progresívnym Slovensko s 20,1 percentami hlasov. Tretí by bol Hlas-SD s 16,5 percentami. Za touto prvou trojkou nasleduje priepastný rozdiel.

Európska únia bola založená na mierových základoch, uviedol Blanár

30.04.2024 22:45 BRATISLAVA - Európsku úniu založili podľa ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraja Blanára na mierových základoch. Táto hodnota by mala byť jej silným pilierom aj v súčasnosti. Uviedol to pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu Slovenska do EÚ.

Opozícia spochybňuje dôvody odvolávania členov súdnej rady: Gašpar namieta

30.04.2024 22:45 BRATISLAVA - Opozičné poslankyne Mária Kolíková a Lucia Plaváková spochybnili dôvody na odvolanie dvoch členov Súdnej rady SR Jána Mazáka a Andreja Majerníka. Koaličný poslanec Tibor Gašpar reagoval, že odvolávanie je v súlade so zákonom, pričom dôvod fakticky ani nie je potrebný. Uviedli to v utorkovej rozprave v pléne Národnej rady SR.

Poplach v Bánovciach nad Bebravou: V regióne vypukla epidémia! Rýchlo postupuje, problémom sú potraviny

30.04.2024 22:45 BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - V Bánovciach nad Bebravou bojujú s epidémiou. Problémy im robí norovírus, ktorý spôsobuje vracanie a hnačku. Evidujú tam už 500 nakazených ľudí s tráviacimi ťažkosťami.

Prievidza v strachu: V lesoparku žije medvedica s mláďatami! Týmto miestam sa určite vyhýbajte

30.04.2024 22:45 PRIEVIDZA - Mesto Prievidza upozorňuje na svojom profile na sociálnej sieti, že v lesoparku nad mestom sa pravidelne vyskytuje medvedica s mláďatami.

Nedal si povedať! Nadrogovanému vodičovi opäť zadržali preukaz: V Lučenci spôsobil nehodu

30.04.2024 22:45 LUČENEC - Polícia vyšetruje dopravnú nehodu v Lučenci, ku ktorej došlo v nedeľu na ceste I/75 v križovatke ulíc Haličská cesta a Dukelských hrdinov. Účastníkom nehody bol aj 36-ročný vodič vozidla VW Passat, ktorému už trikrát uložili zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Informovala o tom v utorok na sociálnej sieti banskobystrická krajská polícia.

Túžba po pokoji a uzmierení je znamením dnešných čias, uviedol Bober

30.04.2024 22:45 BRATISLAVA - Túžba po pokoji a uzmierení je znamením dnešných čias. Je nevyhnutne potrebné upevňovať nádej, že mier je možný. Uviedol to predseda Konferencie biskupov Slovenska a košický arcibiskup metropolita Bernard Bober pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ. Vyzval veriacich k modlitbe.

Prokurátor odložil podnety súvisiace s doplnením štatútu SIS

30.04.2024 22:45 BRATISLAVA - Prokurátor netrestného odboru Generálnej prokuratúry SR odložil podnety na preskúmanie zákonnosti uznesenia vlády SR o schválení doplnenia štatútu Slovenskej informačnej služby a súvisiacich personálnych rozhodnutí SIS. Informovala hovorkyňa GP SR Zuzana Drobová.

Slovensko musí byť v Európskej únii a NATO partnerom a spojencom nielen na papieri, uviedla Čaputová

30.04.2024 22:45 BRATISLAVA - Aj po 20 rokoch od vstupu do Európskej únie i Severoatlantickej aliancie je dôležité, aby Slovensko bolo v oboch zoskupeniach skutočným, dôveryhodným a konštruktívnym partnerom, nielen partnerom na papieri. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to v utorok uviedla na slávnostnom podujatí, na ktorom udelila ďakovné medaily 28 osobnostiam, ktoré sa priamo zaslúžili, prípadne podporovali integračné úsilie pri uchádzaní sa o členstvo v EÚ a NATO. Podujatie sa konalo pri príležitosti 20. výročia vstupu SR do oboch zoskupení.

Slovenská pošta rozšírila sieť výdajných miest PoštaPOINT: Je ich už vyše 100

30.04.2024 22:45 BRATISLAVA - Slovenská pošta rozšírila sieť výdajných miest PoštaPOINT, aktuálne ich je vyše 100. Ide o výdajné miesta v partnerských prevádzkach pošty. Možno ich nájsť v mestách i na vidieku, otvorené bývajú aj cez víkendy či do neskorých popoludňajších hodín. V utorok o tom informoval hovorca SP Martin Guzi.