Citroën rozširuje ponuku crossoverov o nové sedany ë-C4 X a C4 X, ide o známu C4 s batohom

30.06.2022 23:15 Vyzerá ako liftback, respektíve fastback na chodúľoch. Pravdou ale je, že sa v skutočnosti pozeráte na zodvihnutý sedan, ktorý svoje zadné okno s vekom batožinového priestoru neotvára. Nový Citroën C4 X a jeho elektrická verzia s  označením ë-C4 X je v každom prípade dôkazom, že by sme si mali na neobvykle vyzerajúce crossovery francúzskej odnože Stellantisu začať zvykať. Po Citroëne C5 X a Peugeote 408, ktoré však okná piatych dverí otvárajú, tu máme tretieho do partie exotov.

Nový elektrický Hyundai Ioniq 6 bude neprehliadnuteľný. Na muške má Teslu Model 3 a BMW i4

30.06.2022 13:45 Vyzerá ako vodná kvapka. Alebo banán. Záleží na predstavivosti. V každom prípade nový Hyundai Ioniq 6 svojou siluetou okrem iného pripomína aj Mercedesy EQE a EQS. Samozrejme nie je náhoda, že návrhári kórejskej značky premýšľali podobne ako Nemci. Tento tvar je z pohľadu aerodynamiky takmer ideálny. Aj preto má „Šestka“ koeficient Cd len 0,21. Dôvody sú zrejmé. Ak máte elektromobil, kvôli dojazdu šetríte každou kilowatthodinu, aby ste ho predĺžili a nemuseli naopak použiť väčšie batérie.

Rakúsko odmietlo vodík v doprave. Tam majú miesto vraj len elektromobily

30.06.2022 13:45 Budúcnosť dopravy v Európe patrí predovšetkým elektrickým batériovým autám, niekoľko európskych štátov však vkladá väčšie nádeje aj do vodíka. Rozhodne však medzi ne nepatrí jeden z našich južných susedov. Rakúsko odmietlo vodík a tvrdí, že v osobnej aj nákladnej doprave patrí budúcnosť elektromobilom. Vodíkové autá sú podľa Rakúšanov veľmi neefektívne a nepodporia ich.

Nový Volkswagen ID. Buzz má slovenské ceny. Stojí podobne ako najdrahšie Multivany

30.06.2022 13:45 Nedokážeme presne posúdiť či je cena nového batériového Busíka vysoká alebo nízka. Nie v dobe, keď sú ceny elektromobilov automobilkami dotované z cien a predaja modelov so spaľovacími motormi. Vieme ale, že Volswagen týmto dáva svojim zákazníkom na výber. Buď si kúpite slušne vybavený Multivan, alebo môžete mať za v podstate rovnaké peniaze elektrický ID. Buzz. Nečakajte akurát, že vám VW dá za 61 tisíc eur plne vybavený automobil. Priestoru na utrácanie máte stále dosť.

AAA Auto hľadá zamestnancov, sezóna je v plnom prúde

30.06.2022 13:45 AAA Auto hľadá zamestnancov. V krajinách V4 je voľných takmer 160 pozícií. Väčšina z nich je vhodná aj pre občanov Ukrajiny. Personálne posilnenie je nutné vzhľadom k vysokému dopytu po ojazdených vozidlách a rekordným predajom v celej sieti. Nových pracovníkov si vyžaduje rozvoj pobočkovej siete spoločnosti Driverama, ktorá obchoduje online s ojazdenými vozidlami v Nemecku.

Test jazdenky Audi Q7 4L

30.06.2022 04:15 Chcete väčšie SUV, máte radi Audi, no zvládnete len niečo lacnejšie? Tak možno práve pozeráte inzeráty s jazdenými Q7 prvej generácie. Test jazdenky Audi Q7 prvej generácie prezradí, čo je na prvom veľkom SUV z Ingolstadtu dobré a čo naopak nie.

Toto je nový konkurent Toyoty v Le Mans. Porsche 963 LMDh malo premiéru v Goodwoode

30.06.2022 04:15 Seriál vytrvalostných pretekov WEC a tiež 24 hodín Le Mans je posledné roky doménou len jednej automobilky – kraľuje mu Toyota. To by sa však mohlo čoskoro zmeniť. Od budúcej sezóny sa do najvyššej triedy vracia nielen Audi či Ferrari, ale ďalším do partie je tiež nové hybridné Porsche 963 LMDh s osemvalcovým motorom. Konkurencia tak bude opäť poriadne nabitá. No a práve Porsche pred pár dňami odhalilo svoju novú zbraň pre ukončenie dominancie Toyoty z posledných sezón.

MG oficiálne vstupuje na slovenský trh. Ponúkne dve SUV, ceny štartujú pod 17 tisíc eur

29.06.2022 18:01 Známe meno, kompletne nová identita a produkty, ktoré sú síce už nejaký ten piatok na svete, pre slovenských zákazníkov však ide zatiaľ o nepoznané novinky. To je v skratke kedysi britská, dnes už výlučne čínska značka MG patriaca pod krídla koncernu SAIC, ktorá pokračuje vo svojom európskom ťažení a na náš trh práve uviedla modely ZS a EHS. Ten prvý je kompaktný crossover s dĺžkou 4,3 metra a dvomi benzínovými motormi, druhý o niečo väčší má necelých 4,6 metra a dostupný bude výlučne ako dobíjací hybrid.

Nový Dieselgate? Hyundai a Kia čelia podozreniu z nezákonnej manipulácie s emisiami

29.06.2022 18:01 Nemecké úrady vyrazili v európskych centrálach oboch spomínaných automobiliek na neohlásenú inšpekciu. Hyundai a Kia sú totiž podľa frankfurtskej prokuratúry podozrivé z toho, že viac ako 200 tisíc vozidiel oboch značiek má pod kapotou namontované zariadenie schopné nezákonne manipulovať s emisiami. „Razie“ prebiehajú v objektoch v Nemecku a Luxembursku a podľa agentúry Reuters tlačový hovorca spoločnosti Hyundai už oznámil, že kórejský koncern s úradníkmi spolupracuje.

Nový elektrický Nissan Ariya prichádza na slovenský trh s cenou viac ako 50 tisíc eur

29.06.2022 18:01 Má sľubovaný papierový dojazd od 400 do 520 kilometrov, ktorý mu Leaf môže len závidieť. Svoje väčšie akumulátory, vyššiu stavbu karosérie a alternatívne aj pohon všetkých kolies však nedá lacno. Za nový elektromobil Nissan Ariya si slovenské zastúpenie značky bude účtovať najmenej 50 990 eur a v najvyššej špecifikácii Evolve s dvomi motormi za tento crossover zaplatíte minimálne 65 500 eur. Otázkou ostáva, či si japonská novinka tieto cenovky obháji pred zákazníkmi originálnym dizajnom a slušnou základnou výbavou.

Až tretina Slovákov vraj pre drahé PHM obmedzila jazdy autom

29.06.2022 08:00 Na cestách, aspoň v okolí veľkých miest to tak nevyzerá. Premávka je obdobná ako pred začiatkom pandémie, zápchy sú a dennom poriadku. No z krátkeho prieskumu agentúry AKO pre TV JOJ vychádza, že až 30% Slovákov pre drahé PHM obmedzilo jazdenie autom. Zástupcovia rafinérie Slovnaft v máji 2022 tvrdili, že spotreba pohonných látok pre ich veľké ceny neklesla. Cesty by dnes mali byť pokojnejšie ako pred vojnou a inflačnou krízou. Nedá sa povedať, že by také boli...

Kdekoľvek dôjsť autom a zaparkovať ho, je hlúpy populizmus, hovorí europoslanec

29.06.2022 08:00 Tlak na obmedzenie osobných áut v európskych mestách narastá. Spolu s ukončením predaja áut so spaľovacími motormi sa musíme pripraviť aj na ich koniec v mestách. Ako hovorí europoslanec Mikuláš Peksa, Kdekoľvek dôjsť autom a zaparkovať ho, je už dnes hlúpy populizmus. Ľudí v mestách treba naučiť jazdiť na bicykloch, chodiť pešo, alebo využívať verejnú dopravu. Peksa tvrdí, že osobná doprava bude v roku 2035 paradoxne dokonca dostupnejšia, než dnes.

Volkswagen ukázal elektrickú novinku ID.Aero. Je to novodobý Passat

29.06.2022 08:00 Po dlhom čakaní sa Volkwagen konečne pochválil novou elektrickou limuzínou. Zatiaľ ju síce prezentuje ako koncept, no ide prakticky o hotové sériové auto. Nový elektromobil ID.Aero najskôr uvedie v Číne, no už teraz je jasné, že ho pošle aj na európske trhy. Pozeráme sa na novodobý elektrický VW Passat, ktorý by mal jedného dňa zapĺňať európske firemné vozové parky.

Ako vyzerá budúcnosť športiakov ukázal Lexus v Goodwoode

29.06.2022 08:00 Na Festivale rýchlosti v Goodwoode v európskej premiére predstavili Lexus Electrified Sport Concept. Je prezentáciou myšlienky ako môže vyzerať budúcnosť športiakov. Súčasne naznačuje možnú budúcnosť elektromobilov s batériovým pohonom. Niektoré prvky kupé pripomínajú oslavovaný a mimoriadne raritný model Lexus LFA. Jeho dynamické parametre v ňom sediacim doslova vyrazia dych.

Keď čistenie auta parou zvládne Maroš, zvládne to každý

28.06.2022 22:00 Tlakové čistenie auta parou je pre našinca stále veľká neznáma. Niet divu, pretože aj keď čistenie parou gazdiny doma veselo, úspešne a účinne užívajú už pár dekád, profesionálne mašiny na čistenie áut parou na Slovensku takmer nemáme. Samozrejme, keďže s tým má len veľmi málo ľudí skúsenosť, téma sa medzi autíčkármi mystifikuje.