Aká výbava by vám nemala chýbať na plavbe jachtou

Datum: 09.08.2022

Predstava plavby na jachte môže byť nádherná a realita mierne povedané desivá. Pred rozhodnutím či sa plavby zúčastniť si musíte uvedomiť, že budete niekoľko dní na mori s uzavretou skupinou ľudí.

Aká výbava by vám nemala chýbať na plavbe jachtou

Znie to desivo? Nemusí. Stačí, aby ste si na loď so sebou zobrali výbavu a zabavíte sa nielen počas plavby, ale tiež po zakotvení v prístave. Aká výbava by vám nemala na plavbe jachtou chýbať?

Ako sa zabaviť bez výbavy

Ak si so sebou na plavbu loďou nezoberiete výbavu, dá sa napriek tomu robiť veľa príjemných činností. Samozrejme, že najčastejšie sa ľudia na lodi opaľujú a plávajú v šírom mori. Zabaviť sa dá tiež prípravou kateringu, grilovaných špecialít a následným popíjaním drinkov. Tieto činnosti však po čase omrzia až tak, že skoncujete s predstavou kúpy lode na predaj. Nemusí to tak byť, ak si so sebou zoberiete zopár maličkostí.

Zábavné potápanie

Pre absolventom školy potápania nebude problém spoznávať podmorský svet. Zoberte si so sebou potápačský výstroj a môžete hodiny tráviť pod vodou. Pre ostatných sa svet pod morskou hladinou odkryje vďaka setu na šnorchlovanie.

Rybárčenie pre introvertov

Veľa ľudí sa vyberie na plavbu loďou alebo uvažuje o kúpe jachty na predaj z dôvodu, že sú vášniví rybári. Rybárčenie na lodi je diametrálne odlišné od toho, ktoré realizujete doma na rybníku alebo priehrade. Na mori sa vám môže pošťastiť získať nádherný úlovok.

Adrenalínové vodné športy

V prípade, že sa plavíte na väčšej lodi, je možné k lodi pripevniť rôzne doplnkové plavidlá. Obľúbený je predovšetkým vodný skúter a nafukovacie člny. Ak sa rozhodnete na skútri robiť psie kúsky, tak musíte vlastniť preukaz vodca malého plavidla a na mori dokonca kapitánsky preukaz. Medzi menej odskúšaný, ale o to viac zábavný vodný šport patrí flyboarding.

Plážové vodné športy

Po zakotvení pri pláži vytiahnite z kufra paddleboard, kajak či kneeboard. Všetky uvedené športové pomôcky sú vhodné na športovanie na pokojnej hladine, na rozbúrenom mori by sa zle ovládali. Preto vám odporúčame zakotviť v malebnej zátoke mimo prúdov a naplno si užívať pohyb na vode.

 

https://www.shutterstock.com/image-photo/beautiful-girl-riding-her-jet-skis-50284012

 

Čítané: 270 x