Prečo som si kúpil štvorkolku

Datum: 10.08.2022

Dlho som váhal a zvažoval kúpu štvorkolky. Predsa len špičková štvorkolka si vyžaduje vyššiu investíciu. Teraz, keď ju mám už doma, neviem si moje rozhodnutie vynachváliť.

Prečo som si kúpil štvorkolku

Ak aj vy túžite po štvorkolke, smelo do toho. Existuje veľa dôvodov, prečo je dobré mať doma štvorkolku. Viete, ktoré dôvody zavážili u mňa?

Štvorkolku využijem po celý rok

V mojej garáži stojí štvorkolka Can-Am Traxter. Vlastne ani nemôžem povedať, že stojí, pretože štvorkolku využívam každý deň presne tak ako moja žena a dcéra trojkolky. Oni sa síce vozia na trojkolkách pre zábavu, ale aj s ATV si viem užiť dosť zábavy. Ja som sa rozhodol pre štvorkolku side by side z dvoch dôvodov. V prvom rade som potreboval pomocníka do záhrady a zavážilo u mňa aj to, že Traxter má krytú kabínu. Znamená to, že štvorkolku využijem počas celého roka.

Ušetril som si kopec času

Pred kúpou štvorkolky som neustále niečo prenášal, odnášal, robil poriadok v záhrade, kŕmil domáce zvieratá, kosil trávu. Tieto práce okolo domu mi zabrali takmer všetok voľný čas. Práca v záhrade je pre mňa relax, ale občas zatúžim po ničnerobení s vyloženými nohami. Vďaka štvorkolke Can-Am Traxter mi práca ide od ruka. Na výklopnú korbu uložím náklad a preveziem potrebné veci rýchlo i bezpečne do cieľa. Nedávno som dokonca vytiahol suseda, ktorý s traktorom zapadol do bahna. V prednej časti štvorkolky mám navijak a vďaka silnému motoru dokážem vytiahnuť či odviesť až 1000 kg záťaž.

Neustále objavujem nové možnosti

Prevážaním pomoc štvorkolky nekončí. Neustále objavujem jej široké možnosti a dokupujem k stroju rôzne príslušenstvo. Na zimu som si zaobstaral radlicu, takže budem odhŕňať sneh nie celý deň, ale len pár minút. Možno si z odhŕňania spravím vedľajšiu pracovnú činnosť a za pár litrov pálenky odhrniem sneh aj zo susedovho pozemku. Uvažujem dokonca o kúpe poľa. Pestovanie plodín bude so štvorkolkou jednoduché, keďže s pomocou príslušenstva dokáže orať i siať.

Prebudil sa vo mne malý chlapec

Nebudem klamať, že neustále len pracujem. So štvorkolkou sa vo mne prebudil malý chlapec. Zobral som suseda na poľovačku a poviem vám, že som prešiel naozaj každým terénom, ktorý sa dal v horách zdolať. Jazda cez potok, po skalách, cez výmole a v poriadne hlbokom bahne je so štvorkolkou neuveriteľná zábava.

 

https://www.shutterstock.com/image-photo/poznan-poland-april-0609-2017-motor-632350895

Čítané: 257 x