Pri výbere moto prilby sa nedajte oklamať dizajnom

Datum: 04.09.2022

Ruku na srdce, milí motorkári, ktorí z vás si kúpili motorku aj preto, aby okúzľovali dámy? A ruku na srdce, milé dámy, ktorá z vás sa neotočí za mužom na motorke?

Pri výbere moto prilby sa nedajte oklamať dizajnom

Je pravda, že nádherný stroj vydávajúci divoké zvuky je lákadlom a v sedle motorky sa mnohí muži menia na nadšeného, malého chlapca. Ak ste výber motorky podriadili hlavne vzhľadu, tak pri výbere oblečenia na motorku a predovšetkým pri výbere moto prilby prihliadajte na iné parametre.

Všetko na svojom mieste

Jedným z najdôležitejších parametrov pre výber moto prilby je to, aby vám na hlave perfektne sedela. Prilby na skúter či na motorky sa vyrábajú v rôznej veľkosti, a preto je nutné, aby ste si pred kúpou zmerali obvod hlavy. Väčšina výrobcov prílb na motorku uvádza ich rozmery podobne ako ste zvyknutí pri oblečenie t.j. XS až XXL. Najmenšie prilby majú priemer od 50 cm a najväčšie okolo 60 cm.

Značka veľa napovie

Prilby na motorku sa dajú zohnať aj v pochybných čínskych obchodoch. My by sme na vašom mieste pri kúpe prilby nešetrili a vsadili na známe značky. Budete mať istotu, že je prilba homologizovaná na jazdenie po európskych cestách. Navyše eliminujete riziko, že by vás prilba pri páde z motorky neochránila. Štatistiky nehodovosti hovoria jasnou rečou – až štvrtina zranení počas jazdy na motorke pripadá na oblasť hlavy a až tretina týchto zranení skončí vážnym poškodením mozgu. Na stránkach e-shopu inSPORTline si môžete byť istí kvalitou celého predávaného sortimentu pre motorkárov.

Pozor, kde jazdíte

Iná prilba vám bude stačiť počas jazdy v meste pri nízkej rýchlosti a inú by ste si mali vziať na dlhšiu jazdu po diaľnici. Ak ste mestský jazdec, tak si pokojne kúpte otvorenú prilbu. V lete vám v nej nebude horko a nezarosí sa vám štít. Avšak takáto prilba nie je veľmi bezpečná, pretože nekryje prednú časť hlavy. Veľmi obľúbené sú vyklápacie prilby. Pocit, keď môžete prilbu kedykoľvek vyklopiť a kochať sa pohľadom na okolie či si užiť vietor v tvári, je na nezaplatenie. Vyklápacie prilby majú nevýhodu v podobe vyššej váhy. Počas jazdy po diaľnici neuvažujte o použití inej ako integrálnej prilby, ktorá poskytuje maximálnu ochranu. Aby vás na motorke doslovne nebolela hlava, dajte prednosť prilbám vyrobeným z karbónu, ktorý je pevný a zároveň ľahký.

 

 

Čítané: 389 x