Stále váhate nad kúpou štvorkolky? Dôvody, prečo sa oplatí kúpiť

Datum: 15.11.2022

Uvažujete, že vozový park rozšírite a kúpite si štvorkolku? Gratulujeme! Máte výborný nápad!

Stále váhate nad kúpou štvorkolky? Dôvody, prečo sa oplatí kúpiť

Dôležité je, aby ste si vybrali štvorkolku vhodnú pre vaše požiadavky. Inú funkciu majú športové modely a iné činnosti zvládnu pracovné štvorkolky. Vďaka správnemu výberu zo štvorkolky vyžmýkate maximum a využijete ju každý deň. Prečo sa štvorkolka oplatí kúpiť?

Najlepší stroj na prekonávanie terénu

Prvým dôvodom, prečo si motoristi kupujú štvorkolky je to, že ide o jediné stroje, ktoré prekonajú každý terén. Dokonca aj v zime si poradia so závejmi či bahnom. Problém im nerobia jamy, skaly, piesok, štrk či prebrodenie potoka. Ak hľadáte vozidlo, s ktorým by ste mohli chodiť na poľovačky, zaviezli v zime na chatu zásoby, odviezli z lesa drevo alebo odtiahli akýkoľvek náklad, jedine štvorkolka prichádza do úvahy.

Najlepší stroj na zábavu

Schopnosť prekonávať všetky nástrahy terénu robí zo štvorkolky skvelé vozidlo na zábavu. Jednoduché ovládanie a perfektné manévrovanie sú ako stvorené na adrenalínové jazdy  po lesoch. Skúsiť prejsť cez hlboký výmoľ alebo tento výmoľ preskočiť je naozaj poriadna zábava. Žiadne motorky, trojkolky či SUV, ale štvorkolky sú to, čo vám doposiaľ v živote chýbalo.

Najlepší stroj na ovládanie

Počas jazdy na športovej štvorkolke musíte zákruty vyberať telom. Riadenie v stoje vám dáva pocit, že štvorkolku plne ovládate a ste pánom situácie. Jedine na štvorkolke máte pocit, že ste splynuli so strojom a vy ste motorom i brzdami. Pružná jazda, driftovanie a skoky dajú zabrať nielen štvorkolke, ale tiež jazdcovi. Na ktorom inom vozidle by ste dokázali takto manévrovať?

Najlepší stroj na prácu

Ak sa rozhodnete pre kúpu pracovnej štvorkolky, zrazu zistíte, že máte príliš veľa voľného času. Úžitkové štvorkolky totiž dokážu na záhrade alebo na poli spraviť všetku prácu za polovičný čas. Samozrejme, že je nutné, aby ste k štvorkolke prikúpili náradie, ktoré k práci potrebujete. Následne štvorkolka dokáže kosiť, orať, prevážať náklad, posýpať alebo prekladať náradie či neporiadok v záhrade. Špeciálnym typom úžitkových štvorkoliek sú nákladné, ktoré sa podobajú na traktor. Majú krytú kabínu, takže menované činnosti budete vykonávať v teple aj počas zimy.

 

 

 

 

Čítané: 263 x