7 vecí, ktoré si dokúpte ku štvorkolke

Datum: 08.07.2023

Nová štvorkolka stojí v garáži. A čo ďalej? Môžete na ňu nastúpiť a jazdiť od rána do večera? Môžete, ale skôr, ako začnete štvorkolku využívať, zvážte dokúpenie príslušenstva.

7 vecí, ktoré si dokúpte ku štvorkolke

Ktorých 7 vecí je dobré k štvorkolke dokúpiť?

1. Ochranná helma a okuliare

Helmy na štvorkolky sa podobajú na motorkárske enduro. Pokrývajú celú hlavu, ale v prednej časti nemajú krytie očí. Preto si k prilbe dokúpte aj ochranné okuliare.  Okuliare sa vám budú hodiť pri bahnení alebo prejazde cez potok. Dbajte na to, aby išlo o odolné okuliare, ktoré sa pri styku s kamienkami nerozbijú. Štvorkolky can am v športovom prevedení či side by side nie sú kryté, a preto sú dané pomôcky potrebné.

2. Jazdecká kombinéza

Na štvorkolke síce môžete jazdiť aj v bežnom oblečení, ale veľmi vám to neodporúčame. Vhodnejšie sú kombinézy, ktoré majú vo vnútri všitú membránu proti prieniku vlhkosti. V takejto kombinéze sa môžete brodiť cez vodu. Textilné kombinézy s membránou je možné prať v práčke.

3. Ochranný štít

K štvorkolke, ktorá nie je krytá kabínou, je možné dokúpiť plexi štít. Tento problém nebudú riešiť majitelia UTV štvorkoliek. Nákladné štvorkolky majú kabínu jazdca plne zasklenú a klimatizovanú.

4. Boxy a úložné priestory

Niektoré športové štvorkolky majú na ukladanie vecí len minimum miesta. Riešením sú úložné boxy. Dajú sa nainštalovať za jazdca alebo pripevniť k stroju pomocou popruhov. Na čo vám budú boxy? Napríklad na prevážanie nápojov, jedla, náhradného oblečenia alebo náradia.

5. Náhradná pneumatika

Nadviažeme na boxy, do ktorých je možné uložiť sady na opravu pneumatík či náhradnú pneumatiku. Pre milovníkov jazdy po extrémnom teréne je náhradná pneumatiky nevyhnutná.

6. Príves s rampou

Po čase zistíte, že vás už nebavia trasy v okolí. Začnete hľadať nové možnosti, kde so štvorkolkou jazdiť. Štvorkolka  sa dá previesť aj do zahraničia. Musíte si však k automobilu dokúpiť príves na štvorkolku s rampou.

7. LED svetlá

LED svetlá môžu slúžiť ako pracovné svetlá pre ľudí, ktorí využívajú štvorkolky na prácu na poli. Pre ostatných sú skôr estetickým doplnkom spolu s diskami na kolesá a rozširovacími lemami.

Niektoré doplnky môžu byť súčasťou štvorkolky, ktorú si kúpite. Stačí, aby ste klikli tu https://www.brp-world.com/sk/sk/nakupne-nastroje/customise-your-own-off-road.html a vytvorili si pomocou konfigurátora vlastný stroj.

 

 

Čítané: 509 x