Od výroby prvého modelu Fiat Uno uplynulo 40 rokov! Vyrábal sa tri dekády

31.01.2023 14:01 Talianska automobilka Fiat nikdy nebola známa výrobou veľkých áut. Preslávili ju drobné čiperné mestské modely. Od medzivojnového obdobia prinášala na cesty drobce, ktoré si získali masy a stali sa obľúbenými. Počnúc modelom Topolino, cez 500-vu či 600-vku až po Fiat 127. Na vavrínoch však nezaspala ani konkurencia, ktorá videla v malých autách potenciál. Preto Fiat … The post Od výroby prvého modelu Fiat Uno uplynulo 40 rokov! Vyrábal sa tri dekády first appeared on Jazdime.sk.

Výročie talianskej ikony! Vespa 946 oslavuje vďaka limitovanej edícii venovanej roku zajaca

30.01.2023 14:00 Začiatok nového lunárneho roka priniesol so sebou aj začiatok novej éry ikonických skútrov Vespa 946. Čínsky horoskop nám prináša nový symbol zvieraťa, ktorý nás rokom 2023 bude sprevádzať. Je ním zajac a jeho rok má byť rokom v znamení mieru, pohody a úcty k minulosti. Motív zajaca si za svoj prebrala aj talianska značka, ktorá … The post Výročie talianskej ikony! Vespa 946 oslavuje vďaka limitovanej edícii venovanej roku zajaca first appeared on Jazdime.sk.

Idete do Rakúska s dodávkou? Hrozí vám obrovská pokuta!

28.01.2023 02:46 Do Rakúska chodíme hlavne zo západnej časti Slovenska tak, ako keby sme prechádzali len to inej dediny, mesta či okresu. Treba si však uvedomiť, že hoci máme schengenský priestor a hranice nás nijak neobmedzujú, Rakúsko môže prekvapiť nariadeniami, ktoré nás môžu stáť tisíce eur a ani o tom nemusíme hneď vedieť. Tento článok píšeme z … The post Idete do Rakúska s dodávkou? Hrozí vám obrovská pokuta! first appeared on Jazdime.sk.

Model Lancia Ypsilon vám nič nehovorí? V Taliansku je bestsellerom

26.01.2023 15:45 Malý mestský štýlový dizajnový ekonomický taliansky automobil s menom Lancia Ypsilon je vo svojej poslednej tretej generácii na trhu od roku 2011. Chvíľočku sa presadzoval aj u nás no tak ako na našom trhu, ani v iných európskych krajinách veľmi nezaujal a z našich ciest sa vytratil. Čo sa s týmto modelom stalo? Uchýlil sa … The post Model Lancia Ypsilon vám nič nehovorí? V Taliansku je bestsellerom first appeared on Jazdime.sk.

Carroll Shelby by sa dožil 100 rokov! Pripomeňme si ho limitovaným modelom Ford Mustang

25.01.2023 16:30 Svetovo uznávaná značky Shelby American oslavuje 100 rokov od narodenia svojho zakladateľa, pretekára, konštruktéra, pilota, podnikateľa či spisovateľa Carrolla Shelbyho. Jedenásteho januára by sa dožil okrúhleho jubilea 100 rokov. Nim založená spoločnosť Shelby American si výročie jeho narodenia pripomenula vo veľkom štýle. Čo iné by sme mohli pre svetovo uznávaného úpravcu modelov Ford Mustang pripraviť … The post Carroll Shelby by sa dožil 100 rokov! Pripomeňme si ho limitovaným modelom Ford Mustang first appeared on Jazdime.sk.

Mercedes prehnal omladzovacou kúrou modely CLA a CLA Shooting Brake

24.01.2023 17:00 Modely nemeckej hviezdy s označením CLA a CLA Shooting Brake prešli modernizáciou, ktorá priniesla niekoľko zmien. Hoci navonok sa toho veľa nezmenilo, zásadné zmeny sa odohrali v technologickej vybavenosti automobilov. Po štyroch rokoch od vypustenia na trh druhej generácie populárneho kompaktného športového sedanu CLA a rovnako športového, no zároveň elegantného kombi CLA Shooting Brake, nastáva … The post Mercedes prehnal omladzovacou kúrou modely CLA a CLA Shooting Brake first appeared on Jazdime.

TIP NA VÝLET: Cez opátstvo v Melku do rodiska kremžskej horčice a domov kompou cez Dunaj

23.01.2023 17:30 Či už autom s rodinkou, alebo na motorke s kamošmi, tipov na výlet nikdy nie je dosť. Keď v piatok ešte neviete, čo by ste v sobotu a v nedeľu podnikli, môžete sa inšpirovať našim výletom po Dolnom Rakúsku. Rovnako ako aj vy, aj my sme ešte cez týždeň nevedeli, ako strávime víkend. Pri párkoch … The post TIP NA VÝLET: Cez opátstvo v Melku do rodiska kremžskej horčice a domov kompou cez Dunaj first appeared on Jazdime.

Pocta charizmatickému jazdcovi od Hoonigan. Ken Block ostane navždy v našich srdciach

22.01.2023 17:15 Začiatok tohto roka poznačila veľmi smutná správa. Do automobilového neba odišiel charizmatický jazdec, showman, podnikateľ, zakladateľ spoločnosti DC Shoes, hlavný protagonista divokých videí Gymkhana, driftový kráľ Ken Block. Osudnou sa mu stala nehoda pri jazde na snežnom skútri v oblasti Mill Hollow. Druhý januárový deň tohto roku sa tak zapíše do čiernej motoristickej kroniky. Na … The post Pocta charizmatickému jazdcovi od Hoonigan. Ken Block ostane navždy v našich srdciach first appeared on Jazdime.

Je to oficiálne! Aston Martin DBS 770 Ultimate sa predstavuje svetu v plnej kráse

20.01.2023 17:30 Len prednedávnom sme ukázali, ako sa novinka Aston Martin DBS 770 Ultimate poodhaľuje svetu. Dnes prichádza na svetlo sveta v celej svojej kráse. Ako to už niekoľko tajomných fotiek naznačovalo, model Aston Martin DBS 770 Ultimate je naozaj nádherným umeleckým dielom postaveným na štyroch kolesách. Ak vezmeme do úvahy, že edícia je striktne limitovaná a … The post Je to oficiálne! Aston Martin DBS 770 Ultimate sa predstavuje svetu v plnej kráse first appeared on Jazdime.

Výročie 70 rokov oslávi model Chevrolet Corvette svojou prvou elektrifikovanou verziou

20.01.2023 17:30 Na veľtrhu Motorama v New Yorku sa v roku 1953 predstavila po prvýkrát svetu úžasná rýchla štýlová agresívna dizajnová “Vette”, ktorá ihneď pobláznila masy. Chevrolet Corvette vo verzii označovanej C1 si ihneď získal srdcia Američanov. V týchto dňoch Corvette oslavuje sedemdesiatku a ako inak by si malo pripomenúť svoje výročie, ako výnimočným modelom. Po prvýkrát … The post Výročie 70 rokov oslávi model Chevrolet Corvette svojou prvou elektrifikovanou verziou first appeared on Jazdime.

Aké automobily sa predstavia v roku 2023? Zásadných noviniek je hneď niekoľko

19.01.2023 18:15 Január sa nám prehupol do druhej polovice a my sa pozeráme pomaly po autách, ktoré zavítajú aj na naše cesty v tomto roku. Na trh príde hneď niekoľko zaujímavých noviniek, ktoré by mali zaujať tak zákazníka, ako aj pozdvihnúť predajné čísla jednotlivých značiek. Poďme si teda spolu spraviť prehľad, ktoré automobily budeme od tohto roku … The post Aké automobily sa predstavia v roku 2023? Zásadných noviniek je hneď niekoľko first appeared on Jazdime.

TEST: SsangYong Rexton – Luxusný rodinný koráb s prvkami prémie a cenou strednej triedy

18.01.2023 17:47 Pri novom juhokórejskom SUV SsangYong Rexton opäť platí pravidlo – za málo peňazí, veľa muziky. Je to luxusné SUV za menej ako 50 000 eur s prvkami prémiových modelov, ktoré sa vďaka 4×4 a uzávierke diferenciálu nezľakne ani drsnejšieho terénu a jeho spotreba, pri naftovom štvorvalci s turbom, aj napriek dvom tonám hmotnosti nie je … The post TEST: SsangYong Rexton – Luxusný rodinný koráb s prvkami prémie a cenou strednej triedy first appeared on Jazdime.

Tvári sa ako človek, mení farby a je inteligentné! Také je BMW i Vision Dee

17.01.2023 18:00 Veľtrh spotrebnej elektroniky Consumer Electronic Show v Las Vegas prináša každoročne množstvo zaujímavých fičuriek, gadgetov ako aj konceptov v rôznych oblastiach, automobilizmus nevynímajúc. BMW tento rok doviezlo na CES zaujímavý elektrický koncept, model i Vision Dee. Tento automobil stavil na úplne nové poňatie interiéru a exteriéru. Prináša digitálnu technológiu meniacu napríklad farby či schopnú … The post Tvári sa ako človek, mení farby a je inteligentné! Také je BMW i Vision Dee first appeared on Jazdime.

Yangwang – novinka ohuruje superšportom a SUV-čkom s prehnanými vlastnosťami

16.01.2023 18:16 Čína je obrovským trhom, ktorý dokáže vyprodukovať úplne všetko. Éra nekvality sa pominula a z Číny čím ďalej tým viac badáme prichádzať kvalitnejšie a zaujímavejšie výrobky. Rovnako je to aj s automobilmi. Šroty, ktoré sa pri crash testoch skrčili ako plechovka sú už dávnou minulosťou. Dnes Čína produkuje automobily takej kvality, ako Amerika, Japonsko či … The post Yangwang – novinka ohuruje superšportom a SUV-čkom s prehnanými vlastnosťami first appeared on Jazdime.

15 najdivnejších interiérov automobilov! Alebo, keď auto nemá od vesmírnej lode ďaleko

13.01.2023 19:45 Dizajn automobilu netvorí len jeho zovňajšok, ale aj to, čo nájdete v jeho vnútri. Veľakrát však interiér korešponduje s celkovým vonkajším dizajnom automobilu. História nás však presvedčila o tom, že aj keď automobil navonok môže pôsobiť zdržanlivejšie, jeho vnútro môže pôsobiť ako vnútro vesmírnej lode. Pri prezeraní rôznych webových stránok sme narazili na unikátny zoznam … The post 15 najdivnejších interiérov automobilov! Alebo, keď auto nemá od vesmírnej lode ďaleko first appeared on Jazdime.