TEST: Jawa 350 CL Pérák – Novodobá klasika za ktorou sa všetci otáčajú

30.04.2023 15:30 Nostalgia a spomienky na detstvo pretrvávajú v mnohých z nás. Obzvlášť za krásnymi dvojkolesovými strojmi z minulého storočia. Ako sa dostať k niektorému z nich a finančne nevykrvácať? Jawa prináša riešenie v podobe znovuzrodenej legendy menom Pérák. Hoci je na trhu už dlhšie, k nám sa dostala na testy tento rok a veru, zamilovali sme … The post TEST: Jawa 350 CL Pérák – Novodobá klasika za ktorou sa všetci otáčajú first appeared on Jazdime.sk.

Kúsok pretekárskeho špeciálu v každej limitke Bentley Continental Le Mans Collection

27.04.2023 17:46 Britská luxusná a aristokratická značka Bentley oslavuje. Tento rok si pripomína limitovanou edíciou 48 kusov modelu Bentley Continental Le Mans Collection dvadsať rokov od šiesteho víťazstva automobilky v pretekoch 24 hodín Le Mans a okrem toho aj historický míľnik – 100 rokov od prvého nasadenia automobilu značky Bentley do pretekov Le Mans, kedy si dokonca … The post Kúsok pretekárskeho špeciálu v každej limitke Bentley Continental Le Mans Collection first appeared on Jazdime.sk.

Nové kompaktné SUV od značky Hyundai? Jeho meno vás prenesie do detstva

27.04.2023 17:46 Juhokórejska automobilka zverejnila fotografie nového kompaktného SUV, ktoré dostalo meno doslova z knižky o Levom kráľovi. Model Hyundai Mufasa sa chce stať levím kráľom, ktorý si podmaní východný trh. Model bol predstavený na autosalóne v Šangjahi a môžeme len konštatovať, že vyzerá veľmi pôsobivo. Dokonca pri veľkej miere fantázie môžeme v jeho “tvári” vidieť aj … The post Nové kompaktné SUV od značky Hyundai? Jeho meno vás prenesie do detstva first appeared on Jazdime.sk.

Potiahne 8 ton a obľubuje terén! Taký je nový Chevrolet Silverado ZR2

26.04.2023 06:00 Prichádza ďalšia šialená verzia populárneho pick-upu Chevrolet Silverado. Je stvorená pre dobrodruhov, ktorý po víkende strávenom na poľovačke v horách s kamarátmi odhodia pušky do trezoru a celý týždeň využívajú svojho pracanta na bežný biznis. Chevrolet predstavil vylepšený model Chevrolet Silverado ZR2 a ZR2 Bison. Okrem poriadnych pracovných vlastností prináša aj zábavu a možnosť napríklad … The post Potiahne 8 ton a obľubuje terén! Taký je nový Chevrolet Silverado ZR2 first appeared on Jazdime.sk.

Hračka nielen pre malých! LEGO prichádza s krásnou stavebnicou Peugeot

24.04.2023 19:15 Ďalší z modelov do zbierky milovníkov stavebnice LEGO. Po zaujímavých stavebniciach Bugatti Chiron. Forg GT či Land Rover Defender, prichádza na pulty aj zaujímavý LEGO Peugeot 9X8 24H Le Mans. Táto stavebnica je jednou z technicky najprepracovanejších a musíme uznať, ako milovníci LEGA, že veru je nádherná. Ako inšpirácia poslúžil pretekársky špeciál Peugeot 9X8 predstavený … The post Hračka nielen pre malých! LEGO prichádza s krásnou stavebnicou Peugeot first appeared on Jazdime.sk.

Bratislavský autosalón nie je len o autách, ale aj o gastronómii a vesmíre

20.04.2023 20:15 Dnes odštartoval v bratislavskej Inchebe autosalón, na ktorý sa teší počas roka veľká časť motoristov a milovníkov automobilov. Tento rok je však spojený aj s ďalšími výstavami, ktoré s autami veru veľa toho spoločné nemajú. Autosalon 2023 sa totižto spojil s gastrovýstavou Danubius Gastro a výstavou vesmíru vo vedľajšom pavilóne Cosmos Discovery. A teda, tak … The post Bratislavský autosalón nie je len o autách, ale aj o gastronómii a vesmíre first appeared on Jazdime.sk.

TIP NA VÝLET – Benelux, Štrasburg, loďkou po Zurišskom jazere a cez “dedinku” Vaduz domov

20.04.2023 08:15 Zima už asi nadobro skončila a teplejšie počasie, ako aj zubaté slnečné lúče, vyťahujú tak motorkárov, ako aj automobilových výletníkov opäť na cesty. My sme sa ešte minulý rok s pani manželkou vybrali na autovýlet po západnej Európe, pri ktorom sme prešli 8 krajín a navštívili množstvo zaujímavých miest. Prešli sme takmer 3500 kilometrov, minuli … The post TIP NA VÝLET – Benelux, Štrasburg, loďkou po Zurišskom jazere a cez “dedinku” Vaduz domov first appeared on Jazdime.sk.

Britská novinka Aston Martin DBS 770 Ultimate prichádza aj v limitovanej verzii Volante!

20.04.2023 08:15 Rozlúčka s mohutným britským dvanásťvalcom ešte chvíľočku potrvá. Aston Martin sa rozhodol vytvoriť limitovanú edíciu 199 kusom modelu Aston Martin DBS 770 Ultimate tentokrát v otvorenej verzii Volante. Začiatkom roka sme si predstavili verziu so strechou, ktorá mala byť poslednou s V12-stkou pod kapotou. Dnes prichádza kabriolet. Možno sa predsa len dočkáme ešte ďalších prevedení, … The post Britská novinka Aston Martin DBS 770 Ultimate prichádza aj v limitovanej verzii Volante! first appeared on Jazdime.sk.

Lexus je luxus! A to nielen pri SUV-čkach či limuzínach, ale aj v triede MPV + VEĽKÁ GALÉRIA

19.04.2023 20:15 O triede rodinných MPV modelov stále hovoríme ako o mŕtvom segmente, ktorý pretrváva len na druhom konci sveta, konkrétne v Japonsku, Južnej Kórey a Číne. Avšak posledné roky ukazujú, že MPV-čka sa pomaly vracajú aj na európsky trh. Dnes však skôr v podobe luxusných automobilov, ktoré poslúžia napríklad zámožnejšej klientele ako priestranné presúvadlá medzi hotelom, … The post Lexus je luxus! A to nielen pri SUV-čkach či limuzínach, ale aj v triede MPV + VEĽKÁ GALÉRIA first appeared on Jazdime.sk.

Trochu iná nová KIA EV6! Postavená až z 350 000 kociek stavebnice LEGO

19.04.2023 09:01 Elektrická novinka značky KIA, ktorú už môžeme na našich cestách vidieť jazdiť, prichádza tentokrát znova, no v trošku inom šate. Tvorcovia úžasných stavebníc LEGO, ktoré sme si už predstavili aj na stránkach nášho portálu, sa rozhodli vytvoriť z LEGO kociek unikátny model KIA EV6 v životnej veľkosti. Na stavbu tohto diela použili až 350 000 … The post Trochu iná nová KIA EV6! Postavená až z 350 000 kociek stavebnice LEGO first appeared on Jazdime.sk.

Čína prináša nový naháč! CFMoto 800NK láka na dizajn, výbavu i cenu

18.04.2023 20:46 Stredná trieda motocyklov, nielen naháčov, sa zapĺňa motocyklami z Číny, ktoré začínajú byť veľkými konkurentami tradičných japonských značiek. Novinka CFMoto 800NK je naháč, ktorý chce nalákať nových bajkerov do sedla vďaka kvalite prevedenia, dizajnu ako aj cene, ktorá by mala byť o poznanie nižšia, ako pri japonských konkurentoch. Aká bude však kvalita tejto čínskej motorky? … The post Čína prináša nový naháč! CFMoto 800NK láka na dizajn, výbavu i cenu first appeared on Jazdime.sk.

Range Rover podľa Mansory je väčší, výkonnejší a samozrejme pútavejší

18.04.2023 09:01 Už je nám až trošku trápne písať, že Mansory opäť zdokonalilo dokonalé, no pri tomto modeli Range Rover je to opäť raz viditeľné hneď na prvý pohľad. Karbónové detaily, obrovské špeciálne disky kolies, vylepšená predná maska, zadná časť či boky auta. Je to jednoducho umelecké dielo v podaní nemeckej tuningovej spoločnosti Mansory. A ak ešte … The post Range Rover podľa Mansory je väčší, výkonnejší a samozrejme pútavejší first appeared on Jazdime.sk.

Ďalšia štvorkolesová novinka z Ruska! Na trh prichádza Lada X-Cross 5

17.04.2023 20:30 Ďalšia novinka z Ruska vychádza na cesty. Hoci sa hovorí o devastácii automobilového priemyslu kvôli odchodu množstva značiek z Ruska v dôsledku sankcií, Rusi pracujú s tým čo majú a využívajú svoje fabriky po odídencoch. Keď Európa zavrela dvere, svoju náruč otvorila Čína, ktorá vyrába množstvo tak lacnejších, ako aj drahších či luxusných automobilov. V … The post Ďalšia štvorkolesová novinka z Ruska! Na trh prichádza Lada X-Cross 5 first appeared on Jazdime.sk.

V poradí deviaty koncept Škoda vytvorený študentami! Tentokrát elektrický kemper

13.04.2023 21:45 O študentských vozidlách so značkou Škoda na kapote píšeme veľmi radi. Šikovní mladí dizajnéri a konštruktéri / dizajnérky a konštruktérky, vždy prídu s takým modelom, ktorý by mohol ihneď nastúpiť do výroby a mladoboleslavská značka by sa za neho vonkoncom nemala prečo hanbiť. Tento rok si ako predlohu vzali elektrické SUV Škoda Enyaq iV, z  … The post V poradí deviaty koncept Škoda vytvorený študentami! Tentokrát elektrický kemper first appeared on Jazdime.sk.

Nástupca Aventadoru je tu! Čo všetko vieme o modeli Lamborghini Revuelto?

13.04.2023 21:45 Na scénu prichádza nástupca legendárneho talianskeho modelu Lamborghini Aventador. Novinka dostala meno Lamborghini Revuelto a okrem brutálneho dizajnu, na aký sme pri “lambách” zvyknutí, prinesie aj obrovskú silu pod kapotou – 1015 koní. Systém pohonu bude hybridný, čo v tomto prípade pomohlo k zvýšeniu výkonu a k eliminácii pár gramov CO2. Srdcom však aj naďalej … The post Nástupca Aventadoru je tu! Čo všetko vieme o modeli Lamborghini Revuelto? first appeared on Jazdime.sk.