Európske mýto na Slovensku: Taliansky Telepass sa stane prvým poskytovateľom

25.12.2022 10:15 Rozbeh európskeho myta je u nás definitívne na spadnutie. Dnes už vieme, že prvým poskytovateľom sa v budúcom roku stane talianska firma Telepass, ktorá je vo fáze tesne pred podpisom finálnej zmluvy. Európske mýto na Slovensku privíta aj ďalších poskytovateľov. NDS hovorí o výhodách v podobe nižších provízií a kvalitnejších služieb.  

Bratislava testuje prvý mestský vodíkový autobus na Slovensku, jazdí zadarmo

22.12.2022 11:15 V hlavnom meste sa intenzívne pripravujú na prevádzku flotily autobusov s vodíkovým pohonom. Aktuálne skúša tamojší dopravný podnik prevádzku totožného modelu vodíkového autobusu, aký očakáva vo svojom vozidlovom parku už na budúci rok. Novým vozidlom sa bude môcť odviesť aj verejnosť, mestský vodíkový autobus nasadzujú na viacerých linkách.

Vianoce sú tu a s nimi aj nová dimenzia. Dajte stopku dymu

19.12.2022 23:45 Cez sviatky si treba dopriať, užiť si chvíle so svojimi najbližšími a rovnako si dožičiť všetko, na čo po zvyšok roka nemáte čas. A popritom ešte nezabúdať na seba! Zlozvyky môžu ísť bokom, prezradíme vám, ako na to. Dajte stopku dymu.

NDS spustila nový web o mýte - mytobezhranic.sk

11.12.2022 13:45 Národná diaľničná spoločnosť spustila začiatkom decembra 2022 nový, samostatný web o mýte venovaný vodičom nákladnej a autobusovej prepravy s povinnosťou platby mýta - www.mytobezhranic.sk Informuje o prinosoch, zlepšeniach a zjednodušeniu prepravy vďaka európskemu elektronickému mýtu známemu ako EETS. Nižšie sú vybraté najdôležitejšie informácie a aký majú pre profesionálov za volantom prínos.

Autodopravcovia protestovali proti mýtnemu systému. Nepáči sa im, ako funguje

08.12.2022 02:15 Pred úradom vlády v Bratislave sa dnes konal pokojný protest autodopravcov za podpory vybraných mimovládnych organizácií proti mýtnemu systému. Cieľom bolo demonštrovať nespokojnosť s tým, ako funguje a protestujúci poukázali tiež na fakt, že vláda zatajuje informácie k budúcnosti výberu mýta. Pre dopravcov ide samozrejme o kľúčovú informáciu aj z pohľadu ich budúcich nákladov.

Flotile FM Logistic pribudlo 100 moderných návesov

05.12.2022 02:00 Spoločnosť FM Logistic modernizuje a rozširuje vlastný vozový park v strednej Európe. Ešte začiatkom jesene prevzali 100 nových návesov. Vozidlá sú priebežne prenajímané subdodávateľom a sú určené na obsluhu vnútroštátnej aj medzinárodnej dopravy. Medzi výrobcov zakúpených návesov patria spoločnosti Schmitz Cargobull a KÖGEL. Flotile FM Logistic zabezpečí optimalizáciu prevádzkových nákladov a lepšie služby pre zákazníkov.

Flotila FM Logistic pribudlo 100 moderných návesov

04.12.2022 14:15 Spoločnosť FM Logistic modernizuje a rozširuje vlastný vozový park v strednej Európe. Ešte začiatkom jesene prevzali 100 nových návesov. Vozidlá sú priebežne prenajímané subdodávateľom a sú určené na obsluhu vnútroštátnej aj medzinárodnej dopravy. Medzi výrobcov zakúpených návesov patria spoločnosti Schmitz Cargobull a KÖGEL. Flotila FM Logistic zabezpečí optimalizáciu prevádzkových nákladov a lepšie služby pre zákazníkov.

Vodíkové palivové články sa dostávajú aj do hál

02.12.2022 14:32 STILL je už roky priekopníkom v oblasti alternatívnych energií a napreduje tiež vo využívaní vodíka v intralogistike. Od budúceho roka bude hamburská spoločnosť nielen vyrábať systémy palivových článkov vo vlastnom závode, ale nadviazala spoluprácu, vďaka ktorej bude vedieť ponúknuť zákazníkom všetko z oblasti vodíkovej infraštruktúry z jedného zdroja.

Menšie, ľahšie, výkonnejšie elektro pohony pre osobné a úžitkové vozidlá

02.12.2022 14:32 ZF predstavuje najnovšiu generáciu elektro pohonov pre osobné a ľahké úžitkové vozidlá. Nastavuje štandardy vďaka výnimočnej hustote výkonu a energetickej účinnosti. ZF to dosahuje vďaka početným inováciám na úrovni komponentov aj systému. Patrí medzi ne kompaktný dizajn pohonov, takzvaný „diskrétny prístup“ vo výkonovej elektronike a použitie materiálov šetriacich zdroje, vďaka čomu je tiež výroba pohonov udržateľnejšia.