Šetríte? Kúpte si nosiče bicyklov na strechu

Datum: 04.08.2022

Kúpa kvalitného horského alebo trekingového bicykla dokáže poriadne zatriasť rodinným rozpočtom. O to viac zatrasie, ak po bicykli zatúži tiež vaša partnerka.

Kúpte si nosiče bicyklov na strechu

Po vyššej investícii budete iste chcieť bicykle využívať denne a nie len na jazdu po okolí. Nezostane vám nič iné, ako si k vozidlu dokúpiť nosič bicyklov. S nosičom bicyklov na strechu ušetríte, ale budete sa musieť zmieriť so zníženým komfortom pri prevážaní bicyklov.

Z akých nosičov bicyklov je možné vyberať

Počas výberu nosiča bicyklov sa stretnete s tromi typmi. Prvým typom je nosič, ktorý sa pripevňuje k piatym dverám. Ide o vcelku praktický nosič, ktorý nie je veľmi drahý a dokáže odviesť niekoľko bicyklov naraz. Problém je však to, že sa dá pripevniť len na vozidlá s rovnou zadnou časťou. Nosiče bicyklov na ťažné sa dajú pripevniť na všetky automobily disponujúce ťažným zariadením. Na cestách nie je tento typ nosiča až tak často vidieť, pretože je drahší ako ostatné modely. Najlacnejšie sú nosiče bicyklov na strechu. Pripevňujú sa na priečniky, ktoré je nutné k streche primontovať. Bohužiaľ vám kvôli tomuto modelu nosiča nezostane na streche miesto pre strešný box, v ktorom by ste ukryli detský turistický nosič a iné športové pomôcky.

Výhody nosiča bicyklov na strechu

Okrem ceny sú nosiče bicyklov na streche vozidla výhodné aj v iných smeroch. Ak budete na bicykli jazdiť len vy, tak vám stačí kúpiť nosič na jeden bicykel. Následne nie je problém dokúpiť nosič pre ostatných členov rodiny. Na streche bicykle neprekážajú pri otváraní kufra. Samozrejme, že vám neprekážajú ani pri pohľade cez zadné okno, čo sa nedá povedať o nosiči na piate dvere. Problém pre vás nebude parkovanie na akomkoľvek vonkajšom parkovisku.

Nosiče bicyklov na strechu vás potrápia

Nízka cena strešného nosiča bicyklov je vykúpená nevýhodami, ktoré vás potrápia. V prvom rade ide o komplikované vykladanie bicyklov na strechu. Ak ide o ťažší model, musíte sa pripraviť na poriadnu drinu, dať si dolu z chrbta športové ruksaky a zavolať niekoho na pomoc. Pozor na to, že veľmi ťažké bicykle by mohli vašu strechu poškodiť. Overte si nosnosť strechy a tiež maximálne zaťaženie pneumatík. Veľmi nepraktické je to, že pri každom vjazde do vnútornej garáže budete musieť bicykle prácne skladať. Spomenúť musíme tiež jazdné vlastnosti vozidla s bicyklami na streche. V prvom rade pocítite zvýšenú hlučnosť a možno sa vám oči pretočia pri pohľade na účet za palivo. Bicykle vyložené na streche zvyšujú aerodynamický odpor, čo má veľký vplyv na spotrebu automobilu.

 

Čítané: 199 x