„Romantické“ činy, ktoré fungujú len vo filmoch

Datum: 28.07.2022

Hollywood nás často klame tak jasne, že toto klamstvo je viditeľné aj pre človeka, ktorý téme nerozumie. Aby ste prekukli nereálne činy, ktoré sa zobrazujú v romantických filmoch, nemusíte byť vôbec expert.

„Romantické“ činy, ktoré fungujú len vo filmoch

Mnohé z tých „romantických“ počinov fungujú len vo filmoch a v skutočnom živote by vyzerali smiešne.

Láska začína nepríjemnosťou

Z nejakého zvláštneho dôvodu sa vo filmoch a televíznych seriáloch, najmä v romantických komédiách, často objavujú trápne scény, v ktorých dievča zakopne a spadne pred chlapom, ktorý sa do nej okamžite zamiluje, alebo keď chlap rozleje kávu na dievča, tak ich oči sa stretnú a preskočí medzi nimi iskra.

Čo sa stane v skutočnosti? Skôr nastanú rozpaky, hanba, či dokonca agresivita. Takéto činy sú vnímané skôr ako poníženie a existuje len jedna túžba, rýchlo sa dostať preč.

Prerušený svadobný obrad

Toto je ďalší bežný vzor vo filmoch, ktoré sú označované ako romantické komédie. Muž sa objaví na svadobnom obrade svojej bývalej priateľky a kričí, že je proti. Potom sa osoba, ktorá bola práve pripravená vstúpiť do manželstva s niekým iným, rozhodne zrušiť svadbu a vbehne do náručia „hrdinu“. Všetci sú šťastní, okrem opustenej nevesty alebo ženícha.

V reálnom živote takáto akcia vyzerá prinajmenšom smiešne a vyvolá množstvo otázok o adekvátnosti tohto činu. A narušiteľa svadobného obradu jednoducho vyhodia von.

Niekto vylezie na druhé poschodie domu a zaklope na okno

V hollywoodskych filmoch takéto lezenie spravidla vykonávajú chlapci, ktorí pod rúškom tmy vyliezajú na strechu domu svojej milovanej, potom zaklopú na okno a požiadajú o otvorenie. Dievča sa raduje z takého hrdinstva a hneď pustí svojho rytiera dovnútra, ale pomaly, aby rodičia nepočuli, že do domu vošiel niekto iný.

Teraz si predstavme, čo bude dievča cítiť, keď na okno vo výške niekoľkých metrov nad zemou zaklope tieň, ktorý sa vďaka tomu, že je vonku tma, nejasne podobá na človeka. S najväčšou pravdepodobnosťou bude kričať od strachu a siaha po telefóne, aby zavolala políciu.

Muž pod tlakom verejného ospravedlnenia súhlasí s tým, že dá druhú šancu

Často v romantických komédiách môžete vidieť scénu, kde niekto urobí nejaký zlý skutok a snaží sa ospravedlniť svojmu už bývalému partnerovi, ale neúspešne. Potom urobí extravagantný pokus vo forme verejného ospravedlnenia, ako napríklad zaspievanie piesne pod oknami domu alebo pokľaknutie a pokánie pred celým štadiónom. Prizerajúci ľudia, vidiac takú romantiku, sa snažia podporiť tento čin a vymodliť druhú šancu pre našeho hrdinu. Pod tlakom verejného ospravedlňovania a presviedčania prichádza odpustenie a všetci sú šťastní a tlieskajú a milenci sa bozkávajú a smejú.

Účinok tlaku verejnosti je v psychológii dobre známy a vôbec nejde o romantický akt, ale o pokus vyvinúť tlak na súcit alebo využiť postoje verejnosti pre svoje vlastné účely. Je to skôr šikanovanie, keď sa človek, ktorému sa ospravedlňujú, nevie postaviť davu.

Vášnivý bozk prinúti človeka, ktorý zažíva negatívne emócie, prehodnotiť svoj postoj

Tento vzor sa vyskytuje v rôznych filmoch a spravidla sa zatvárajú ústa nahnevanému dievčaťu. Je naštvaná alebo rozhorčená a svoje rozhorčenie vyjadruje tvárou v tvár mužovi. Ten ju okamžite chytí okolo pása, pritlačí k sebe a vášnivo pobozká na pery. Zároveň sa dievča snaží na nejaký čas odporovať, ale čoskoro sa upokojí a potom sa úplne poddá okamžiku a užíva si bozk.

Neodporúčame to robiť v reálnom živote, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobíte, že vaša priateľka bude ešte viac rozčúlená. A ak hovoríme o dievčati, s ktorým nie ste vo vzťahu, takýto čin možno dokonca považovať za porušenie povolených hraníc.

 

Čítané: 256 x