5 dôvodov, prečo si dievčatá vyberajú zlých chlapcov

Datum: 28.07.2022

Dobrák je v spoločnosti vždy cenený. Koniec koncov, ak má človek takúto povahu, potom to zaručuje, že bude vždy zhovievavý, nikdy neodíde v ťažkých časoch a poskytne podporu, ak sa vyskytnú problémy. Zdá sa, že existujú iba plusy.

5 dôvodov, prečo si dievčatá vyberajú zlých chlapcov

Prečo potom pri budovaní vzťahu môže byť láskavosť tou najneočakávanejšou prekážkou a voľba padne na toho, koho možno klasifikovať ako zlého? Poďme sa pozrieť na niektoré z možných dôvodov a následne aj tipov pre slušných chlapcov ako sa s tým vyrovnať.

Dievčatám sa páči obraz očarujúceho darebáka

Na svedomí to má najmä zábavný priemysel, ktorý nám ukazuje charizmatických zloduchov s neľahkým osudom. Idú proti pravidlám, rúcajú základy, nenávidia celý svet okolo seba, no zároveň sú schopní vyriešiť akékoľvek problémy a ísť kvôli svojej priateľke až do krajnosti.

Samozrejme, presne toto sa dievčatám páči,  je to také romantické. Je pravda, že v skutočnosti nie je všetko také ružové. Často sa ukazuje, že zlí chlapi vôbec nie sú antihrdinovia z plátna. V reálnom živote sa z nich stanú alkoholici, ktorí pravidelne dvíhajú ruku proti svojim ženám, manipulátori, s ktorými sa vzťahy menia na nočnú moru, či nezamestnaní urazení muži, ktorí zrážajú svoju ženu v možnom rozlete.

Tip: Pripomeňte dievčaťu, že skutočný život je oveľa viac krutý a fantázia a romantizmus z množstva kníh a filmov je vždy vymyslená.

Dievča môže milovať vzrušenie

Existuje špeciálny typ dievčat, ktoré nedokážu prežiť jediný deň bez intríg a škandálov. Niet divu, že sa snažia nájsť si pre seba vhodného partnera, takého, ktorý im pomôže okoreniť vzťah. Milí a adekvátni chlapi sú okamžite zamietnutý, je pre nich jednoducho nezvyčajné, aby riešili problémy so škandálmi a intrigy sú pre nich úplné tabu.

Tip: Potrebujete to? Ak si chcete vybudovať zdravý vzťah, rozhodne by ste sa nemali zahrávať s tými, ktorí hľadajú vzrušenie.

Môže sa jej páčiť schopnosť robiť odvážne a bláznivé veci.

Samozrejme, je veľmi príjemné prijímať prekvapenia, najmä neočakávané, a takmer každé dievča má rado, keď sa na jej počesť urobí nejaká odvážna hlúposť. Existuje však aj zjavný mínus: zlí ľudia zvyčajne robia hlúposti, ktoré nie sú odvážne, ale nebezpečné, pričom nemyslia na svoje zdravie ani na zdravie svojej priateľky. Zamilovanosť však mnohým pomáha ignorovať zdravý rozum a všetky možné riziká sú absolútne prehliadané.

Tip: Prekvapte dievča, urobte niečo príjemné a nečakané, no snažte sa zároveň vyhnúť možným nebezpečenstvám.

Zlí chlapci sú manipulatívni

V zásade sú oboznámení so všetkými možnými manipuláciami, takže je pre nich úplne ľahké spôsobiť, že sa do neho dievča zamiluje. Častejšie vyhrávajú jednoducho preto, že prejavujú väčšiu iniciatívu (a dosť hrubým spôsobom), viac na seba upozorňujú a preberajú na seba pozornosť svojím sebavedomím. Je ich následne ťažké odmietnuť.

Rada: Buďte aktívni a vytrvajte. Nie ste o nič horší.

Dievčaťu možno vštepiť takýto model správania

Napríklad v procese vzdelávania. Ak dievča vyrastalo v rodine, kde jej otec zodpovedal definícii zlého chlapca, je celkom logické, že v dospelosti si na podvedomej úrovni bude hľadať partnera, s ktorým by si podobný scenár vzťahu mohla zopakovať.

Ale aj keby bolo v jej rodine všetko v poriadku, neznamená to, že lásku k zlým chlapom jej nebolo možné vnuknúť zvonku. Faktom je, že existuje príliš veľa zlých príkladov, ako to nerobiť. Vezmime si napríklad ženy, ktoré sa neustále sťažujú na bitie a ponižovanie od svojich mužov, no pri prvom komentári typu „tak ho opusti,“ kričia na plné hrdlo, že toto je láska a že sa s nimi cítia bezpečne.

Tip: Skúste uviesť príklady zdravých vzťahov vašich rodičov alebo sa podeľte o svoje názory na to, ako by sa mali rozvíjať. Hovorte od srdca k srdcu a pokúste sa prediskutovať, čo od vzťahu chce samotné dievča.

 

Čítané: 336 x